Najdi forum

Splash Forum Koronavirus NUJNO ZAPRETI OSNOVNE ŠOLE!

NUJNO ZAPRETI OSNOVNE ŠOLE!

In kje bodo vsi ti otroci? Manjsi pri babicah in dedkih, dajmo jih zdaj ful obremenit, vecji pa kaj mislite, da bodo celo dopoldne doma cakali, da pridejo starsi. Hodili bodo naokrog po nakupovalnih centrih in drugje delali neumnosti..
Ce nismo vsi od A do Ž doma, to ni izvedljivo.
Uciteljicam ni problem, ostali, sploh zdravstveni delavci,ki itak NE SMEJO na dopust,so pa naj.ebali.

Nisem jo jaz sililo v medicino.

Kako se že reče vojaku ki zbeži z bojišča? A ni to dezerter?
[/quote]

Če sestra torej povsem legalno ostane doma, ker ima enake pravice kot ti, je to zate beg z bojišča? A si prizadeta? Res neverjetno, kako največji paničarji glede sebe druge z lahkoto porinete v drek.

Če sestra torej povsem legalno ostane doma, ker ima enake pravice kot ti, je to zate beg z bojišča? A si prizadeta? Res neverjetno, kako največji paničarji glede sebe druge z lahkoto porinete v drek.
[/quote]

JA.

JA.
[/quote]

Če smo v vojni, se pričakuje, da vse ženske pomagajo ranjencem. Marš v prvo bolnišnico, pa se tam kurči, kaj mora kdo delat.

Če smo v vojni, se pričakuje, da vse ženske pomagajo ranjencem. Marš v prvo bolnišnico, pa se tam kurči, kaj mora kdo delat.
[/quote]

Ma lej, tvoja (hipotetična) med sestra si je očitno izbrala napačen POKLIC, očitno se ne počuti POKLICana za opravljanje tega POKLICa. Etično bi bilo da odstopi mesto nekomu ki se čuti POKLICan in ne bo sp.izdil ko postane nevarno.

Sicer se je pa bolj za bat kolegov kot pacientov.

https://www.general-anzeiger-bonn.de/ga-english/bonn-international-school-will-be-closed-for-the-time-being_aid-49419949
https://www.washington.edu/coronavirus/2020/03/06/moving-classes-online-and-concluding-the-winter-quarter/
itd
itd
https://www.google.com/search?q=schule+closed+corona&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

Samo mi bomo raje počakali na kolaps zdravstva

In kaj bo v takem varstvu drugače, kot je zdaj?

Ma lej, tvoja (hipotetična) med sestra si je očitno izbrala napačen POKLIC, očitno se ne počuti POKLICana za opravljanje tega POKLICa. Etično bi bilo da odstopi mesto nekomu ki se čuti POKLICan in ne bo sp.izdil ko postane nevarno.

[/quote]
Ma lej, tud za take trole kot si ti se bo našel posel, če bodo izredne razmere. Recimo špricanje cest! Pa pucanje javnih skretov, ker si očitno za to poklicana in ne boš sp.zdila, ko bo postalo nevarno. Herojka pa to, z zlatim skretom boš nagrajena. Nehajte babe, nehajte!

[/quote]

Ta sestra ne obstaja, ker govorimo hipotetično. To si menda dojela? In če bo popoln lock-down, če ne bo imela kam dat otroka, je ni sile ne zakona, ki jih lahko prepreči, da ostane doma z otrokom – dokler ta pravica pripada vsem drugim staršem. Zato vas ne razumem, zakaj tako navijate za zaprtje vrtcev in šol, ker bo ta kader manjkal povsod. Po kakšnih pisarnah se ne bo poznal, marsikje se pa bo. Virus se bo razširil pa v vsakem primeru.

V Romuniji od danes ali jutri zapirajo za 10 dni.
Imajo pa sedaj15 potrjenih primerov.

Zapreti je treba zato, da se malo omeji širjenje virusa, da zdravstveni sistem ne bo počepnil. To je razlog. In tu bi morala država z NIJZ in MZZ načelu ukrepe sprejeti že mesec dni nazaj. So jih?! Niso, razlog nesposoben kader na celi črti, ki prvenstveno skrbi za svojo rit. Ampak, v to rit se jih bo nabrcalo in to zelo kmalu, ko bodo začeli ljudje umirati.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

In kaj bo v takem varstvu drugače, kot je zdaj?
[/quote]

To, da bo v nujnem varstvu le peščica otrok in s tem manj raznosa virusa. Nekatere fieme so uvedle delo od do. a, nekateri imajo starejše sorojence, ki jih bodo pazili, večina na deželi jih pa itak živi s starimi starši v hiši in nosijo starim staršem viruse domov. Tako bo vsaj 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prvošolčkov doma. Tugi javni sektor razmušlja o delu od doma, kjer je to. mogoče.. Če bo v vsakem razredu 5 otrok, je možnost za raznos virusa gotovo manjša, kot če jih je 30. Se strinjava ali ne?

Phahah lepo te prosim. Tudi ti si si izbrala svoj poklic, pa sedaj tukaj jokaš kako hočeš plačan dopust, da bodo lahko tvoji razvajeni mulci doma. Torej? Eni ljudje ste res poden.

Ti pa nisi normalna. Saj doma bodo itak, v vsakem primeru. A bi bilo mnogo bolje če bi bili par dni prej kot par dni kasneje … saj v teh dneh razlike se samo mešajo in prenašajo okužbo med sabo, …

tudi tisti ki še niso okuženi, imajo z vsakim dnem xyz šans da bodo … no, na koncu bodo pa v vsakem primeru v varstvu pri 80 letni babici.

Ali misliš da bo tvojega 5letnika fuuuuuul lažje varovati čez 7 dni?

Neeeee, le da, če danes še ni okužen, čez 7 dni zelo verjetno bo! Zdaj bolj jasno?

To, da bo v nujnem varstvu le peščica otrok in s tem manj raznosa virusa. Nekatere fieme so uvedle delo od do. a, nekateri imajo starejše sorojence, ki jih bodo pazili, večina na deželi jih pa itak živi s starimi starši v hiši in nosijo starim staršem viruse domov. Tako bo vsaj 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prvošolčkov doma. Tugi javni sektor razmušlja o delu od doma, kjer je to. mogoče.. Če bo v vsakem razredu 5 otrok, je možnost za raznos virusa gotovo manjša, kot če jih je 30. Se strinjava ali ne?
[/quote]

Aja, kje pa je to podeželje, kjer kar vsi živijo s starimi starši? To me pa res zanima. Sploh pa v dobi, ko delamo do 60. leta, ti stari starši delajo, potem morajo pa že otroci skrbeti zanje in ne obratno.

Ta sestra ne obstaja, ker govorimo hipotetično. To si menda dojela? In če bo popoln lock-down, če ne bo imela kam dat otroka, je ni sile ne zakona, ki jih lahko prepreči, da ostane doma z otrokom – dokler ta pravica pripada vsem drugim staršem. Zato vas ne razumem, zakaj tako navijate za zaprtje vrtcev in šol, ker bo ta kader manjkal povsod. Po kakšnih pisarnah se ne bo poznal, marsikje se pa bo. Virus se bo razširil pa v vsakem primeru.
[/quote]

Ja potem pa je brez veze sploh karkoli zapirat, odpovedovat, prestavljat itd. Živimo kot smo do zdaj, kar bo pa bo, dokler bo bo. Ker tile mlačni napolukrepi so kr neki in itak prepozni.

Aja, kje pa je to podeželje, kjer kar vsi živijo s starimi starši? To me pa res zanima. Sploh pa v dobi, ko delamo do 60. leta, ti stari starši delajo, potem morajo pa že otroci skrbeti zanje in ne obratno.
[/quote]
Imam 61 let in sem še v službi.
Moji otroci so stari 40, 36, 31 in 21 let.
Vnuki pa 17, 8, 6, 4, 2, 1. Naj jih čuvam? Grem na dopust? Aja. Sem medicinska sestra. 17- letna vnukinja pa živi v tujini.
Imam 84-letnega očeta in 80-letno mamo, za katera skrbim.
Zaenkrat si skuhata, pospravljam, vozim k zdravniku pa ju jaz.
Oba imata srčno popuščanje.
Eden že s plevralnim izlivom.
Okužbe nikakor ne smem prenesti njima, skrbeti zanju pa moram. Naj torej pustim službo, skrbim za starše in vnuke? Čez 3 leta grem v penzijo.
Vmes sem bila nekaj let doma, ko so bili otroci majhni in nisem imela varstva.

Ja potem pa je brez veze sploh karkoli zapirat, odpovedovat, prestavljat itd. Živimo kot smo do zdaj, kar bo pa bo, dokler bo bo. Ker tile mlačni napolukrepi so kr neki in itak prepozni.
[/quote]
Z razvito zavestjo ukrepa takoj in ko se (se) da. TAKOJ. Vsak trenutek nedejanja nosi ceno. In to ne ekonomsko. Ta itak bo slej kot prej. V zivljenjih. Razocarana sem nad nesposobnostjo in neodgovornostjo odlocevalcev,ker dajejo ekonomiji prednost pred zivljenji. Brez zivljenj tudi ekonomije nikoli ne bo. Ne razumem njihove ozkogledne logike. Kot bi bili maloumni.

In kdo te otroke okuži? Vi starši? Ali kdo od zunaj? Torej je treba tistega odstranit. In kam boste dale mame otroke, ko bodo doma? Boste dobile 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniško zanje, potem boste pa na igrišče z njimi hodile, ker doma ni za zdržat? Kako si to predstavljate? In medicinske sestre/ostalo osebje bodo tudi ostale doma in dobile 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniško za svoje otroke. Ali pa menite, da bi morale oni hoditi v službo, samo da boste vi doma? Povejte no, kako naj bi to izgledalo?
[/quote]
Šabeder je rekel da je zdravje prebivalstva prvo. Torej? Mame bojo pač doma.

Imam 61 let in sem še v službi.
Moji otroci so stari 40, 36, 31 in 21 let.
Vnuki pa 17, 8, 6, 4, 2, 1. Naj jih čuvam? Grem na dopust? Aja. Sem medicinska sestra. 17- letna vnukinja pa živi v tujini.
Imam 84-letnega očeta in 80-letno mamo, za katera skrbim.
Zaenkrat si skuhata, pospravljam, vozim k zdravniku pa ju jaz.
Oba imata srčno popuščanje.
Eden že s plevralnim izlivom.
Okužbe nikakor ne smem prenesti njima, skrbeti zanju pa moram. Naj torej pustim službo, skrbim za starše in vnuke? Čez 3 leta grem v penzijo.
Vmes sem bila nekaj let doma, ko so bili otroci majhni in nisem imela varstva.
[/quote]
Zakaj bi jih vi čuvala? Kje pa so njihovi starši?

Ne bodo zaprli šol, saj jih rabijo da dosežejo epidemijo.

Brez šolarjev epidemije ne bo tako hitro.

Albanija zapira vse sole po dveh potrjenih primerih!

Bravo. Točno to čakamo.

Albanija zapira vse sole po dveh potrjenih primerih!
[/quote]

Zelo! Pametni!!

Zelo! Pametni!!
[/quote]

….ko so babe doma

New Report

Close