Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek o vodnarjih … serija člankov

o vodnarjih … serija člankov

No, zdaj vsaj vem, zakaj sem tako trmasta in hočem vedno narediti vse sama. In tudi to, zakaj tako vztrajno branim svojo svobodo. :-]

Ja, jaz pa nisem trmasta, niti ne branim svoje svobode…če bi jo, se ne bi pri 21-ih poročila in imela sedaj, pri skoraj 29-ih že tri sončke, ki mi ne pustijo veliko “svobode”, haha (no, danes sem si jo pa vzela in je prav pasalo, čeprav je bila samo ena urca)…niti nisem tipična vodnarka na področju umetnosti in nenavadnosti.
zame drži, da sem zagrizena humanistka, najdem se tudi v izjavi, da sem “zares veliki človekoljubi, ki zmeraj verjamejo v enakopravnost ljudi, sovražijo pa razlike in prevaro, kar lahko hitro opazite. Vodnarji se lotevajo stvari, ki prinašajo dobro vsem, ne da bi za to pravzaprav kaj hoteli.”

so pa pozabili eno zelo slavno osebnost: vodnar je tudi Mozart (vem, ker se je rodil na isti dan kot jaz – no, ja, mogoče kakšno leto prej ;-)))

lp in mirno nočko želim, metka ;-)))

Tudi jaz se najdem v tej izjavi (vsaj kar se sovražnosti do razlik in prevar tiče, sploh pa sem zelo človekoljubna in rada naredim kaj dobrega za koga drugega, ne da bi pri tem mislila: what’s in for me).

Kar pa se svobode tiče – sem se morda malce preslabo izrazila: jaz za svobodo pojmujem to, da me nima nihče pod komando (nikomur nočem biti nič dolžna – vse skušam čimprej povrniti), da ne rabim nikomur odgovarjat za svoja dejanja, da naredim čimveč sama in sem posledično tako čimbolj samostojna…….

Zaradi te moje samostojnosti vedno pridem navzkriž s taščo, velikokrat tudi z mamo, ker mi obe želita kaj pomagati, pa pomoči ne sprejmem, ker lahko še vedno skoraj vse naredim sama (no, sedaj sta obe še bolj tečni, ker sem že pri koncu z drugo nosečnostjo – dobro je le to, da tašče ne vidim pogosto).
Tašča npr. ni mogla razumet, zakaj sem svoje umazano perilo nosila domov, ga sama oprala, posušila in zlikala. Ni razumela niti po tem, ko sem ji povedala, da zase 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} skrbim že od 14 leta, ko sem šla v internat in da mi že več kot polovico življenja ni nihče opral mojega perila, pospravil sobe, umil posode, očistil čevljev, …..

Pri meni je problem, da se počutim zelo dolžno, če kako pomoč res sprejmem. Potem pa me grize, kako se bom oddolžila (mora pa biti z nečim, s čimer bom presegla vložek tistega, ki mi je pomagal), dokler se končno ne. In takrat se počutim ujeto in nič kaj svobodno.

Torej: moje pojmovanje svobode je tudi – nikomur biti karkoli dolžan.

Hehe,vse kar piše,je res 🙂

Uf,veliko stvari drži,
vodnarsko kreativnost hvalabogu imam, tisto ekstravagantnost izražam z odbitimi nogavicami, za kaj drugega mi manjka samozavesti, pri tej točki namreč nisem prav nič vodnarke,
res je, da se rada vsem posvetim, rada čvekam, z lahkoto z ljudmi različnih karakterjev, starosti…pa ko čakam na bus…pa v vrsti v trgovini…pa če kdo zavrti napačno številko-mojo, z njim tudi malo počvekam…
nisem materialist, pa nikoli ne ocenjujem človeka po tem kar ima oz.kar nima…

Ampak kar pišeš o oddolževanju, tukaj se pa čisto najdem. Pa do danes tega nisem pripisovala svojemu znamenju…No, zdaj mi je kar malce lažje…
Je pa to res ena taka “čudna” navada…

nekaj skupnega v zvezi z vodo vodnarji definitivno imajo.

Ostao sam sasvim sam da lezim na suncu
Ja zvao sam te da dodes iz snova i pruzis mi ruku
Ja molio sam da se napune moja mora i rijeke
U njima jos jednom da osjetim novu ljubav da tece.

I pjevam
Budi moja voda, ja sam sada vatra
Izgorjecu.
Prolij se po meni, budi sve sto zelim
Ja zivjecu.

Ostao sam sasvim sam da lezim na suncu
Ja zvao sam te da dodes iz snova i pruzis mi ruku
Ja znao sam da ces doci, doci i donijeti kisu
Ja cekao sam kao suha zemlja kad ceka svoju vodu.

I pjevam
Budi moja voda, ja sam sada vatra
Izgorjecu.
I kazem
Prolij se po meni, budi sve sto zelim
Ja zivjecu.

jap, bojamoja, očitno se nisva razumeli, tudi jaz se našla v tvoji “svobodi”. in jaz sem ful zadovoljna, da sem samostojna, na to sem kar ponosna, da naredim vse sama, če le lahko, pa da potem če mi kdo pomaga, to poskušam čim prej in čim hitreje vrniti ;-))) dvojno, hehe…

kot polona2 se tut meni zdi, da mi nekako manjka samozavesti, nekako se ne znam odbito oblačiti, tut nogavice niso nevemkako ekstra ;-)) ampak sem bolj samozavestna kot pred leti. in se znam sedaj tut mal zase postavit, ko me res čist ob zid postavijo in me do tega pripravijo.

pa neumorno verjamem v človeško dobro in da so vsi ljudje dobri. ne vem, če je to glih značilnost vodnarjev, ampak tako je pri meni. seveda jih zato občasno dobim po buči kot hladen tuš, takrat si obljubim, da ne bom več tako zaupala, ampak pol….ja, očitno je to v meni, ker iz svoje kože ne morem

glede kreativnosti sem vedno trdila, da je nimam, ampak sedaj ko kaj ustvarjamo s tamalimi vidi, da le nisem čist mim. ni nevemkaj, ampak sem včasih kar ponosna. le idejo rabim, da mi jo kdo pomaga najti, pol pa AKCIJA!!

kdaj pa kaj praznujete? jaz 27.1., pa da vidimo, če imam kakšno forumsko “dvojčico”.

lp, metka ;-)))

p.s. ej, punce, kaj pa delate tako zgodaj zjutraj na forumu, ste glih iz žurov, al kaj?

V dobro v ljudeh tudi jaz verjamem. Pa večkrat me večkrat postavijo na trdna tla…
Če bi bi bila omejitev nebo(beri 20 kg manj, polna denarnica, ter zvrhan koš samozavesti), bi najraje obleka nekaj od Tanje Devetak ali od Draža, na noge pa Butonogo…
Praznujem pa DANES, sedaj grem pa na eno rojstnodnevno kavo…

Res smo bile “zgodne”:)
No jest nisem bila na žuru,sem se pa učila:)
Moja prijateljica ima na isti dan rojstni dan ,kot ti.Sama ga imam 16.2.:)

Vse naj naj 🙂

A katera praznuje 29-tega? No, jaz praznujem ne, se pa spomnim da ni čisto navaden dan.

Tudi meni manjka samozavesti in v prvi vrsti bi se rada naučila kako imeti sebe rad. Rada bi se cenila, ne pa da se ves čas dajem v nič.

Drži pa kot pribito, da nisem individualist, v službi se v timskem delu mnogo bolje znajdem. Drugače sem rada med ljudmi, sem pa grozno zapečkarski tip in se že kot najstnica nisem ne vem kako veliko zabavala, raje sem bila že ob 21h v postelji in sladko spala.

polona2 nepr. – VSE NAJBOLJŠE VODNARKA.

Pozdravljene vodnarke!

Jaz praznujem jutri. Uh, 29! Ampak sem ponosna na svoja leta in si nikoli ne zaželim, da bi bila mlajša.

No, glede lastnosti vodnarjev: glede oblačenja ne izstopam, imam pa rada “utrgane” frizure in na glavi rada eksperimentiram. Obožujem družbo in brez prijateljev ne morem dihati. Ni mi dovolj samo moj partner, potrebujem prijatelje. Morda se čudno sliši, ampak tako je. Zelo rada pomagam, mogoče se zaradi tega včasih preveč vtikujem v tuje zadeve. Zelo rada govorim o svojih čustvih in o tem, kar se mi je pripetilo. Moja sestra je čisto drugačna, vase zaprta in potem tu nastopi moje vtikvanje, ko vidim, da jo nekaj muči in jih hočem pomagati. ja, vem, preveč govorim.

Obožujem svojo svobodo in jo tudi imam; kljub partnerju in dvema punčkama. Mož ni ljubosumen, nikoli mi ne teži, če zvečer zalumpam s prijateljicami. Res je, kar se tega tiče, idealen. Nikoli me ne klicari in čekira kje sem, kaj počnem in ostale (zame) neumnosti. Saj pa itak ve, da ko bom prišla, mu bom vse zdiktirala. No, skrivnosti so skrivnosti.

Imamo pa vodnarji eno grozno slabo lastnost. Če ni stvar takrat narejena in tako narejena, kot si omislimo, pade nos do tal. In to zame 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drži.

Če jaz nekomu naredim uslugo, pričakujem da ta oseba ne bo pozabila na to. Pa to ne pomeni, da mi jo mora vrniti ali da se mi mora vsakič posebej zahvaljevati – sploh ne. Ne sme pa pozabiti. Čudno, a ne?

Obožujem točnost in sovražim ljudi, če niso. Če moram nekoga ali nekaj čakati, me spravlja ob pamet. Hitro zmerim, a hitro “odmerim”. Ja, po eni strani je težko z mano shajati. Hitro se za nekaj ogrejem in hitro me mine. Kdo bi vedel.

Se zelo strinjam z opisanimi lastnostmi v članku, pa tudi s tabo BojaMoja glede prejete pomoči. Sama rada pomagam in ne pričakujem ničesar. Če pa meni kdo pomaga, se pa trudim 100x povrniti.

Moja hči je tudi vodnar in opažam izrazite vodnarske lastnosti.

Evo, še ena vodnarka!

Praznovala bom 11.2. Še katera? 🙂

Imam kar nekaj pravih lastnosti: prvo kot prvo verjamem v dobro v ljudeh! Ja, tudi jaz! Seveda sem jih že mnogokrat dobila po glavi, ampak zgleda, da sem neuničljiva… 🙂
Malo samosvoja, potrebujem prijatelje, potrebujem pa tudi svoj mir. In verige so zame največja kazen! Tisti, ki me ima rad, mi mora verjeti in popustiti svoje vajeti. Pa sem vsa njegova. Če pa bi me hotel ukleniti, jojmene! (Pa sva z možem že 23 let skupaj, da ne bo pomote! :))

In ljubiiiim vodo. To je moj element!!!

Polona2 nepr., želim ti vse NAJ-NAJ-NAJ in – kg in +Uršino oblekco! :))))))

Jaz pa 2.2. Tipična vodnarka kar se tiče svobode in trme.

Katika,

iz tvojih ust v božja ušesa (ali kako že gre tole :-))))

Ja, punce, vodnarke, potem pa vse najboljše!

Polona2, vse najboljše!!! upam, da je bila rojstnodnevna kava slastna ;-))

lep preostanek dneva ti želim, metka ;-)))

Mene je pa najbolj fasciniralo, da je med najljubšimi mesti naveden Sankt Petersburg. Namreč, sem vodnarka in sem potovala v SP septembra lani. Res krasno mesto…

Jaz imam rojstni dan v torek, 24. Že danes sem naredila šarloto za domače, da se mi lepo ohladi in strdi do jutri po kosilu.
Bomo spet papcali. hi hi hi hi :-]]]]

Je pa res luštno prebirat vaše opise, saj na kakšno svojo lastnost kar prehitro pozabiš ali pa je sploh nisi opazil do sedaj.

Malo sem bila presenečena, da se vodnarjem pripisuje tudi ustvarjalnost. Vedela sem, da je to lastnost rib in ker sem v ascendentu riba, sem to pripisovala prav temu in ne svojemu znaku. Sem pač mislila, da riba na tem področju prebija.
Lepo, da vem, da imam 2x ustvarjalnost.

Nekaj od tega, kar znam, si lahko pogledate na .

Čez eno uro imam RD…:)))

Pazi se…Jaz sem se ves ljubi dan basala s hrano…
Brez slabe vesti, saj imam vendar rojstni dan…

Naj bo jutri tudi zate en tak sladek dan…

Sem si naredila eno čisto majčkeno za danes in čakam, da se strdi. Sem si pa že umila zobe in sem bolj pri talenih, tak da bo za zajtrk. Jutri torej dvojno sladkanje.

Vse najboljše!! Tebi in meni.

lp, suzana

punci, vse najboljše!!! vem, da je že pozno, ampak od srca…upam, da je za vama lep dan in lepo praznovanje. metka ;-)))

New Report

Close