Oba sva zapolena, pa nama primanjkuje denarja
400€ poloznic
400-500€ hrana +ostalo (kozmetika ceti in za prat in telo tusiranje itd) na mesec,redko do 500€ prideva
to je 900€ skupaj
ostane se 600€ za u luft in kaj ne prezivis kle?
600€-bencin
pol so pa se regresi vsak let itd se da pa tisto na stran in greva veckrat za dva do tri dni na leps splohpozimi
stara sva 34 in 32
na vsake 2-3mesce dobim kasne 200€ da si nabavim cunje itd in to je to
je pa res da js sm zenska ki ne porabi niti 2€ za licila jih ne uporabljam sem dovolj lepa,porabim le 20€/mesec za nego za ciscenje koze kar kupim
meso je vsak dan na meniju ga pa kupujevav spinu ki je najmanj enkrat ceneje kot spar merkator
je pa zelo dober.
eurospin : cistila mleka jajca praski siri meso konzerva grah koruza pa ksne pecene paprike kumarce itdtestenine milo za roke wc papir palcke usesa olja kis moka
krpice za posodo gobico
take zadeve..
ostalo spar in merkator torej kozmetika za obraz telo za nego hrana za zivali in pa hrana za hladilnik ter zmrznjena zelenjava
kombinacija dveh trgovin prihrani 200€ sigurno
zakaj bi ze 3€ dajala v sparu ce dam 90 centov v spinu za milo za roke in noro disi?
pizda ste glupi in nesposobni
pa res nvm kva zrete da dajete tok za hrano
mi mamo skos poln hladilnik in skrinjo res
pa strudli iz spina zmrzneni po 1€ za strudl pa so full dobri
pa tko
pecem pa tudi sama potice dosti in je sladica vedno doma
primer kosil pri nas:
-spageti fasiran parmezan mesana solata v faseranmu zelenjava
-pire krompir polpeti iz 5 zit kuhan brokoli mesana solata
-rizota s piscancem in zelenjavo solata s fizolom
-golazi,segedini,pašte
-oslic file krompir s petersiljem in sladica zravn kar se odlocimo
-nedelja nedeljsko kosilo govedna z juhe in zelenjava goveja zupa in krompir s korenckom dam v pire
otrok niti enkrat se ni bil lacen ma vsega polno rit
sladice dostikrat kupim krofe ker to rad je
potice kot receno so vedno doma jih tudi obozuje
flancate delam
rizev narastek in jabolcni kompot npr sladica
se mi pa smiljo otroc k majo tok nesposobne starse da ne prezvijo s 1500€
glupa in nesposobna starsa sta adijo
ne vem kaj pričakujeta, 25.01.2021 ob 06:49
ne vem kaj pričakujeta
imata praktično dva minimalca, tri otroke in božjasten kredit.
in vidva se čudita, da ne moreta nič prišparat???
saj pa po vseh kriterijih padeta na rob ali pod rob revščine
če bi jemala kredit zdaj, ne bi bila kreditno sploh sposobna
dokler kredita ne bosta odplačala in otrok spravila do kruha, bo pač tako
skrbita raje za to, da si ne nakopljeta dodatnih dolgov. nič kartic nič limitov
pa pod nujno je treba imet nekje jurja rezerve, če kaj bistvenega crkne
KAksen minimalec?
Minimalca imam jaz 650€
180lizing, okrog 200e se ostali racuni, 2 majhna otroka..
To je ninimalec.. ce nebi bilo v ozadju babice bi ostala brez enega €!
Skromen, 24.01.2021 ob 20:50
Jaz imam plače 3200 EUR pa ne preživim čez mesec. Imam podedovano stanovanje. Brez otok in kreditov. Nikakor mi ne znese. Kaj delam narobe.
Saj nisi edini, tudi Pahor ni mogel oreživeti meseca s 3300€, še dobro da je postal predsednik in dobil višjo plačo, res si ne predstavljam predsednika vlade pred karitasom v vrsti za paket.
omg, 05.02.2022 ob 05:13
pa res nvm kva zrete da dajete tok za hrano
mi mamo skos poln hladilnik in skrinjo res
pa strudli iz spina zmrzneni po 1€ za strudl pa so full dobri
pa tko
pecem pa tudi sama potice dosti in je sladica vedno doma
primer kosil pri nas:
-spageti fasiran parmezan mesana solata v faseranmu zelenjava
-pire krompir polpeti iz 5 zit kuhan brokoli mesana solata
-rizota s piscancem in zelenjavo solata s fizolom
-golazi,segedini,pašte
-oslic file krompir s petersiljem in sladica zravn kar se odlocimo
-nedelja nedeljsko kosilo govedna z juhe in zelenjava goveja zupa in krompir s korenckom dam v pire
otrok niti enkrat se ni bil lacen ma vsega polno rit
sladice dostikrat kupim krofe ker to rad je
potice kot receno so vedno doma jih tudi obozuje
flancate delam
rizev narastek in jabolcni kompot npr sladica
se mi pa smiljo otroc k majo tok nesposobne starse da ne prezvijo s 1500€
glupa in nesposobna starsa sta adijo
To kar ti kuhaš so pomije, meso iz juhe za Nedeljsko kosilo, ne me basat, meso iz župe je v torek, v ponedeljek pa je še meso od nedelje, torej pečenka, kura, zrezki, pa jasno tenstan krompir ali kaj podobnega
Lelčica656, 24.01.2021 ob 19:30
Ne vem, kako si lahko nekateri pri dveh povprečnih plačah prišparajo za potovanja, hude avte, ne vem koliko dejavnosti … Z možem imava skupaj 2.400 evrov prihodkov. Ok, od tega imava za skoraj 1.000 evrv kredita, da sva si kupila stanovanje. Imava tri otroke, je logično kar nekaj stroškov. Ampak res živiva skromno in komaj shajamo skozi mesec. Stroški s telefoni, pa dejavnosti za otroke (ok zdaj jih ni), pa elektrika, voda, ogrevanje, dva avta – nista na lizing, sta starejša in že odplačana – stroški samo z vzdrževanjem … Na morje gremo v vikend staršev na Hrvaško. Imamo tudi dva psa, sta tudi strošek … Zdi se mi, da še največ stvari zapravimo za hrano, pa čistila … Kako je pri vas? Z može bi rada tudi kaj prihranila, si kdaj kaj privoščila … Kako je z vami? Koliko na mesec zapravite za hrano? Za obleke?
- men se pa zdi da super zivita. jaz si ne morem privoscit avta kredita vsako leto na morje.. pa se tri otroke.. mislim da ne znata cenit kar imata. meni bi bilo to popolno zivljenje.
V bistvu lepo živite glede na dohodke. V bistvu vama ostane 2x minimalec po poplačilu kredita. S tem plačujeta šolo/vrtec, stroške, avte, hrano, tri otroke….pa še na dopust greste. Jaz mislim da kar dobro živite glede na razmere. Kredit je resno totalno previsok. Predstavljal naj bi največ tretjino dohodkov, pa še to je za moje pojme preveč če imaš tri otroke. Jaz sem sama s hčerko, dohodek tam tam kot vidva, nobenega kredita pa dam samo za stroške okoli jurja (vrtec, stroški hiše, zavarovanja…).
Ne vem, kaj bi se rada? Vsak mesec prisparata 1000 eur (ker jih morata, tak kredit na tako placo je zame precej nerazsoden). Zastonj dobite pocitnice (vikend), kar vam omogoca glede na dohodke bistveno visji standard. Glede na dohodke zivite in stevilo otrok, zivite luksuzno, ampak precej na meji. Pa vam/ti se ni dovolj?
Tistih, ki se hvalite s hrano za drobiz, a se nikoli ne vprasate kaksno meso kupite, da je 3 eur na kilo. In enako druge zadeve. Tudi, kako je to pridelano, kje? Aja vazno je, da je milo 70 centov za liter.
4 članska družina, 2 predšolska otroka. Dela samo partner, place 1500-1600 plus dobrih 100 evrov otroskega. V svojem stanovanju, brez kreditov z dvema avtomobiloma starima 5 let. Res je da otroka ne hodita v vrtec, jih imam doma in odpade en velik strosek. Kuham in pecem vwcinoma doma, oblacila za enega otroka kupujemo vse od a do ž, za mlajso menjam s kolegico…imamo en kup novih stvari doma, ki jih je partner kupil v zadnjih letih, pa nikoli ni treba gledati kako bo plačal položnice (denar služi on, zato je pač njegov). Hodimo na izlete, jemo tu pa tam tudi v gostilni, maladva imata, kar potrebujeta (se prevec), pa ima privarcevan kar lep znesek…
Ocitno smo čudni, 05.02.2022 ob 22:15
4 članska družina, 2 predšolska otroka. Dela samo partner, place 1500-1600 plus dobrih 100 evrov otroskega. V svojem stanovanju, brez kreditov z dvema avtomobiloma starima 5 let. Res je da otroka ne hodita v vrtec, jih imam doma in odpade en velik strosek. Kuham in pecem vwcinoma doma, oblacila za enega otroka kupujemo vse od a do ž, za mlajso menjam s kolegico…imamo en kup novih stvari doma, ki jih je partner kupil v zadnjih letih, pa nikoli ni treba gledati kako bo plačal položnice (denar služi on, zato je pač njegov). Hodimo na izlete, jemo tu pa tam tudi v gostilni, maladva imata, kar potrebujeta (se prevec), pa ima privarcevan kar lep znesek…
IN s tem denarjem bos rekla, da sta se stanovanje sama kupila?
Vsi nasi stroski, 28.01.2021 ob 08:25
Mi Imamo hiso z delavnico in vrtom,1 psa,2 otroka,neto placa obeh s partnerjem je 2800 eur. Stara sva 41 let.
Nasi mesecni stroski (hise brez delavnice)
50 eur voda,smeti
60 eur elektrika
25+15+15 = 55 eur tel in internet
80 eur ogrevanje
250 vsa hrana, s cestili vred (kuham vsak dan po sluzbi)
Oblacila 20 eur mesecno (cca 200 na leto)
(Ko kupimo ponosimo do konca)
310 eur/mesec (Davki od posesti in hise z delavnico)
20eur (frizerji in vsa druga pizdarja,ki je ni veliko)
-avta 2 srednjega ranga odplacana (12 let in 10 let)
-Torej servisi in tehnicni obeh cca 150 eur na mesec (1800 na leto)
-200 eur bencin za oba
-tel boljsa modela (a stara 3 in 5 let)
Torej mi porabimo cca 1200 eur na mesec za vseeeee stroske.
Od najine place skupaj prisparava mesecno 1600 eur pa zivimo dobro. Zato ne razumem kako lahko jamrate. Za kaj zapravljate?
Pred otroki sva se vec prsparala in sva lahko kupila starejso hiso,ki jo obnavljava.
Pac bilo je kar nekaj odrekanja takrat in par let mrzlih noci v majhni sobici (da je bila najemnina cim nizja),a zdaj imamo dovolj za vse nase skromne zelje in se ostane.
To je kar realen izračun in potrjuje mojo tezo, da se v Sloveniji ZELO dobro živi, če:
– ne hodiš po gostilnah & kavicah (največji strošek in najbolj nepotreben – ok, tu in tam ja, ne pa na redni bazi)
– kadiš & konzumiraš redno alkohol ( še bolj neumen strošek)
– nimaš po nepotrebnem avta ali celo dveh
Mi smo živeli podobno kot avtorica, ko sva imela oba prihodke skupaj 1.500 eur. V podedovanem stanovanju. In brez hotelskih dopustov in potovanj.
Danes ko se nama je prihodek povečal na cca. 7.000 – 10.000 mesečno, živiva podobno, razen za hrano gre na mesec cca. 600-700 eur (kar se da bio in od kmetov), ter 1x hotel za 2 dni za kar gre okoli 500 eur…pa še moji hobiji ki me stanejo nekje 1.000 eur mesečno.
Pod črto ne zapraviva več kot 3.000-4.000 na mesec za 4 člansko familijo (s 700 eur lizinga za nov avto), vse ostalo gre pa v investicije naprej….
GOODLIFE, 06.02.2022 ob 10:33
To je kar realen izračun in potrjuje mojo tezo, da se v Sloveniji ZELO dobro živi, če:
– ne hodiš po gostilnah & kavicah (največji strošek in najbolj nepotreben – ok, tu in tam ja, ne pa na redni bazi)
– kadiš & konzumiraš redno alkohol ( še bolj neumen strošek)
– nimaš po nepotrebnem avta ali celo dveh
Mi smo živeli podobno kot avtorica, ko sva imela oba prihodke skupaj 1.500 eur. V podedovanem stanovanju. In brez hotelskih dopustov in potovanj.
Danes ko se nama je prihodek povečal na cca. 7.000 – 10.000 mesečno, živiva podobno, razen za hrano gre na mesec cca. 600-700 eur (kar se da bio in od kmetov), ter 1x hotel za 2 dni za kar gre okoli 500 eur…pa še moji hobiji ki me stanejo nekje 1.000 eur mesečno.
Pod črto ne zapraviva več kot 3.000-4.000 na mesec za 4 člansko familijo (s 700 eur lizinga za nov avto), vse ostalo gre pa v investicije naprej….
STe smesni ljudje, ki pozicijo nekoga, ki mora stanovanje sam kupit primerjate s sabo, ki ste se samo vselili.
Zenska zgoraj navaja, da za oblacila letno porabijo vsi 200 eur. Zdej, ce hodijo okoli v pajkicah in natikacih, ostalo pa dobijo na RK, potem verjamem. Sicer pa nepremocljive zimske obutve za 4 ne dobis za ta denar. Pri cemer otroci rabijo vsako sezono po nekaj komadov novih cevljev. Pa brez veze, eni si takoke zmisljujete, da glava boli. Potem pa se zakljucite, kako dobro zivite. Z 200 eur na leto za cunje?
Jcvnn, 06.02.2022 ob 10:49
STe smesni ljudje, ki pozicijo nekoga, ki mora stanovanje sam kupit primerjate s sabo, ki ste se samo vselili.
Zenska zgoraj navaja, da za oblacila letno porabijo vsi 200 eur. Zdej, ce hodijo okoli v pajkicah in natikacih, ostalo pa dobijo na RK, potem verjamem. Sicer pa nepremocljive zimske obutve za 4 ne dobis za ta denar. Pri cemer otroci rabijo vsako sezono po nekaj komadov novih cevljev. Pa brez veze, eni si takoke zmisljujete, da glava boli. Potem pa se zakljucite, kako dobro zivite. Z 200 eur na leto za cunje?
Še bolj je smešno da v bistvu zapravijo isto kot avtorica, samo da pač nimajo kredita, ki ga ona ima. V bistvu pa mislijo kako so bolj varčni :). Avtorica zapravi 1400 za vseeeee stroške in še na dopust gre z tremi otroci, gospa hvalim se kako sem varčna pa 1200 brez dopustov. In ja 200 na leto za cunje za 4 ljudi, od tega dva otroka, ki predvidevam da rasteta? Torej 50 na osebo? S tem še gat, štunfov in modrcev ne pokriješ. V teh stroških tudi ni všteto dodatno zavarovanje, življenjsko zavarovanje za starše recimo, šola/vrtec? Dejavnosti? Malica v šoli in službi? Aja saj nimajo nič dejavnosti, če hodiš na dejavnosti rabiš še čevlje recimo. Prevelik strošek. Visijo doma in gledajo tv v 20 let starih gatah. Dopust in to tudi ne. Bog ne daj. Bi mogli med nudiste ker za kopalke se ne splača dajat denarja. Raznoraznih daril tudi ne kupujejo ne za prijatelje od otrok ne za nikogar. Prehranjujejo se pa tudi z 50 na osebo za cel mesec (ostalih 50 gre za psa, mila, šampone, vložke za mamo, wc papir ipd verjetno, razen če tudi to ne kupujejo in hodjo usrani okol). Malo čez 10e na teden na osebo za hrano. Jedo zdravo, nič nikoli ne dobijo, vse kupijo. Komu to lažete?
Relax, sem samo napisal, da sva 2 (nisva imela otrok) preživela z nekje 1200 do 1500 na mesec. In ja, ni bilo treba plačati najemnine, stroške stanovanja pa…
200 eur za oblačila za celo familijo je precej bosa, čeprav so cene oblačil res smešno nizke – v primerjavi z par desetletij recimo nazaj. Midva še danes kljub sorazmerno solidni finanančni situaciji kupujeva oblačila za male otroke iz Bolhe, ker želimo živeti trajnostno in čim bolj eko.
GOODLIFE, 06.02.2022 ob 12:20
Relax, sem samo napisal, da sva 2 (nisva imela otrok) preživela z nekje 1200 do 1500 na mesec. In ja, ni bilo treba plačati najemnine, stroške stanovanja pa…
200 eur za oblačila za celo familijo je precej bosa, čeprav so cene oblačil res smešno nizke – v primerjavi z par desetletij recimo nazaj. Midva še danes kljub sorazmerno solidni finanančni situaciji kupujeva oblačila za male otroke iz Bolhe, ker želimo živeti trajnostno in čim bolj eko.
In kaj točno je poanta tega? Mislim ja povedal si da sta dva isto/več zapravila kot avtorica z živalmi in tremi otroci. Če odšteješ njen kredit ki ga ti nimaš. Oni morajo tudi stroške stanovanja poleg kredita plačat. Pa še vrtec/šolo…. MIslim ne razumem kakšna primerjava je to no. In 200e letno niti enega otroka oblačil/čevljev ne pokrije. Mogoče 200 na mesec za vse ja. Pa še to je malo. Lahko v najcenejših trgovinah kupuješ, preko bolhe….nima veze. Kot rečeno samo spodnje perilo in nogavice za otroka, ki raste te pride 50 letno. To pokrije 20 najcenejših sp. hlačk, par spodnjih majc in recimo 20 nogavic. Pa ne mi govorit da to leta otroci nosijo, ker zrastejo, se prepere, raztegne…Kje so čevlji? Bunde? Ostala oblačila? Otroci rastejo. Če so pa že najstniki in ne rastejo več mi pa sploh ni jasno kaj jim z 50e na leto kupiš. Superge?