Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Očetje, kje ste…

Očetje, kje ste…

Kakšen je pa vaš komentar glede bioloških oplojevalcev, ki besede OČE ne zaslužijo, saj spočnejo otroka, potem jim pa zanj “dol visi”?
Poglejte malo na razne forume glede 10000x prežvečene teme: “Oče ne prizna otroka, oče ne plačuje preživnine,… Pa malo seštejte te “očete”, boste videli, kakšno vojsko takšnih “korenjakov” premore naša ljuba Slovenija.
No, da ne bom krivična; so tudi ženske, ki so tudi “prave cvetke”, vendar jih je dosti manj. Prednjači moški spol.

Če tale post bere kakšen tak “oče”, se kdaj vpraša, kako njegov otrok trpi? Otrok si želi, da bi ga njegov očka imel rad, si zanj vzel čas – veliko časa!, se kdaj poigral z njim, ga stisnil k sebi, mu povedal, DA GA IMA RAD, ga učil za življenje; njegov očka pa nič…

Se tudi vam zdi, da dandanes primanjkuje očetov? Da, ne-očetje, kje ste??? Premorete vest? Če imate še kanček človeškega v sebi, popravite napako, ki jo delate. Če ne veste, kako – o vas je knjigo napisal Pavao Brajiša. Naslov te knjige je: Očetje, kje ste?

Zato pa vsem, ki ste atiji z vsem srcem in dušo, ki ste ljubeči IN ODGOVORNI, vsa čast. Žal vas je takih iz dneva v dan manj…

To žal velja tudi za “popolne” družine, saj otroci svojih očetov praktično ne vidijo več. Domov iz službe čimkasneje, nato še šport, TV, otroci gredo medtem spat, in začne se nov ljubi dan. In jovo na novo.

Ja, prav imaš. Imam tudi sama otroka z enim od takih očetov. Hči že danes pravi, da je on dal le semenčece zanjo, oči pa kliče sedanjega partnerja.
Če mene vprašaš, je oče tisti kateri je z otrokom, in ne oplojevalec.
Na žalost…
Je pa zanimivo, da bi bil ob pomembnih dogodkih ( vstop v šolo, vrtec, šolski nastopi…) seveda zraven, da bi vsi videli kaj je ustvaril v svojih petih minutah užitka.

hja.. poznam enega takega in žal imam z njim otroka.
Dokler je njemu koristilo, je ostal.. potem pa pot pod noge in izogibat se stikom, preživnini; le pri davčnih olajšavah se spomni nanjo.. naš sistem pa točno take barabe žal podpira.

Žal na tem forumu ne moreš najti takih očetov, saj ga ne berejo, ker se tudi za otroke ne zanimajo.
Mar ni res?

No, pa daj to temo na avtomobilski forum…

No, meni pa se zdi, da se situacija izboljšuje. Ko poslušam svojo staro mamo, ki govori o svojem očetu in možu (oba že preminula) … veste, kako je bilo včasih, pater familias all the way. Vsi tiho kot miške, pri kosilu najboljše očetu, in tako naprej. Ni bilo heca !

Realna,

mislim, da tisti, ki jim je tvoj post namenjen, niti pomotoma ne bodo zašli na ta forum. Žal.

Mislim, da so nekatere ženske zahtevale referendum in pravico do zgolj oplojevalca, kjer je oče izključen že v štartu. To je pa druga plat medalje.

Naš očka, moj mož seveda, je krasen v vseh pogledih. Z malčkoma se vsakodnevno igra, se spusti na njihovo raven, dirjajo okoli hiše,…skratka, včasih imam občutek, da imam pri hiši tri otroke :))))))).
Kar koli se v vrtcu dogaja, greva oba in vidim, da to otrokoma veliko pomeni. Seveda tudi jaz na vsakem koraku srečujem tiste “ta prave” samohranilke in tiste, za katere mislim, da to so (pa seveda formalno niso)- le očka nima časa…
Vsak dan se zahvalim usodi, da mi je namenila tako krasnega moža…

Takšni “očetje” počnejo vse to iz lastnega užitka, brez trohice odgovornosti, kaj vse se lahko zgodi, če slučajno zaide semenčece. Sveda je najlažjeuživat in potem it, otroka prepustit materi in se prikazat takrat, ko je njemu pomembno :'(
To je lahko ena stran zgodbe.
Druga stran zgodbe pa je takšna, da morda nekatere ženske zanosijo, zaradi tega, da bi moškega s tem zadržale in nalašč ne uporabljajo kontracepcijskih sredstev; tudi to se mi ne zdi lepo. In verjemite, da če bi meni to nekdo naredil brez moje vednosti, brez mojega dovoljenja, bi tudi pustila in šla. Ker bi na ta način nekdo manipuliral z mojim življenjem, česar pa nima pravice.
Sicer pa lahko mi tu o teh stvareh govorimo, vendar do pravih ljudi to ne bo prišlo.

Ja, se strinjam. Vsaka medalja ima dve plati. So ženske, ki skočijo v posteljo s tipom, ki so mu zatrdile, da naj ne uporablja kondoma, ker so zaščitene. V zelo kratkem času zanosijo in želijo poroko. Jasno, da tip zbeži.

Da funkcionira razmerje sta vedno odgovorna oba!!
Pa še – veliko je primerov, ko očetje – ločeni, plačjejo preživnino, pa jim matere ne pustijo do otroka ali pa drugače manipulirajo z njimi!

Starša sta dva. Oče in mati. Torej dve osebi, kajne.? Ljubko si ju pomenovala s “korenjakom” ter “cvetko”. Poglej naokoli ali začni kar pri sebi po kakšnem kjuču cvetke izberejo med korenjaki. Seveda je najprej ljubezen (ekstremni primeri ne gredo v opis) kaj hitro pa neodgovorne, radodarne cvetke zanosijo. Ženska je tista, ki otroka nosi, rodi in nosi del odgovornosti za njegovo čim lepšo prihodnost. Torej bi morale ženske tudi same temeljiteje izbirati med korenjaki.
Drugače se pa strinjam tudi z zadnjima dvema postoma.

LP

Ja, so cvetke in so korenjaki. So cvetke, ki si tam nekje okoli 34-35-ih najdejo oplojevalca in tako ulovijo zadnji vlak za otrocka. Vcasih korenjak ostane, vcasih jo popiha. Meni se zdita oba primerka odbita, cvetki se fucka za otroka, ki ne bo kaj dosti dozivel od svojega ocka, korenjak pa je tudi rahlo nesposoben (len, neucakan?), da se ne zave manipulacije.
In res je, ogromno otrok prakticno ne pozna oceta – ker ti stalno delajo. Eni so pravi mojstri, da se spravijo v taksen smorn, da imajo vedno dober izgovor, da trdo delajo za svojo druzino. Taksnega cvetkota imamo v druzini. Brez hipoteke na hiso ocitno ni za zivet. Domov pa ne pred 21h, po moznosti delat se v nedeljo dopoldne. Otroci so odrasli, med otrostvom ga prakticno niso poznali.
In tu je se tretji profil – mamar. Sem ze veckrat hotela odpreti to temo, pa ne vem, ali jih samo jaz opazim. To so ocetje, ki se obnasajo nezno in zascitnisko kot mame, ce ne bi bilo moskega videza, jih sploh ne bi locila. Verjetno si bo kdo mislil, pa se dobro, da je z otroki. Ampak dejansko otrok potrebuje oba profila, moskega in zenskega, ne pa dve zenski figuri. In spet je oropan za oceta. Nekaj malega sem prebrala o tem (napisanega nisem nasla kaj dosti, saj so ocetje ze tako ali tako precej odsotni, kaj bi jih kritizirali), vendar je odgovornost letela tudi na mame – veckrat smo namrec tako zascitniske, da od ocka zahtevamo podobne vedenjske vzorce kot jih imamo same.
No, upam, da nisem prevec zapletla.

No, jaz pa poznam nekaj članov t.i. intelektualne elite, ki se jim ni nerodno pohvaliti, kako zvečer zbrišejo ven, pridejo proti jutru (seveda ustrezno podkrepljeni), skrb za otroke pa kot samoumevno prepuščajo ženskam. Hvala lepa!

Ko se med poliže in se začnejo prepiri, je očetom najlažje najti odrešitev zunaj doma.

Jaz sem se meddrugim ločila zato, da bi oče potomstvo videl vsaj vsaki drugi vikend, ampak še to mu je prehudo, “dela”.

se strinjam, popolnoma

To knjigo sem si kupila, da bi razumela kaj se dogaja z mojim fotrom. Zanimiv mi je bil tisti opis, kaj se dogaja na pogrebih mater in kaj na pogrebih očetov 🙂

Ja, res. Očetje, kje ste? In če ste že šalabajzerji, bodite tako dobri, pa pošljite samo denar in ostanite tam, kjer ste. Na svoji strani nagajivega nasmeha……..

Moj stari je namreč v tej kategoriji, tu in tam se je vmešal in naredil raztur, do nadaljnega. In tako 19 let, dokler nisem kooooončno šla od doma.

Na kar sem ponosna je to, da je moj mož oče. Tak, ta prav in se mu tudi sama kar pogosto klanjam v znak občudovanja. Kar pomeni, da si nisem izbrala moškega po podobi svojega očeta.

New Report

Close