Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek od kdaj je Virant

od kdaj je Virant

postal strankarski človeK????

ne maram ga več, na****** jo 160.000 javnih uslužbencev, med njimi tudi midicinske seste v porodnišnici, misli da SDS izgublja pri izobražencih in prav je tako!

http://24ur.com/novice/slovenija/kriza-v-ljubljanski-porodnisnici.html

madonca maš pa res krizo…

a te kej žre…

…na****** jo 160.000 javnih uslužbencev, med njimi tudi midicinske seste v porodnišnici, misli da SDS izgublja pri izobražencih in prav je tako!

http://24ur.com/novice/slovenija/kriza-v-ljubljanski-porodnisnici.html%5B/quote%5D

Ah, saj imajo medicinske sestre verjetno še tisti denar, ki so ga zaslužile v času Drnovškove vladavine…:-))

Ne delaj se norca iz medicinskih sester. Lahko se zgodi, da jih boš še presneto rabil. Me zanima, kako se boš takrat norčeval iz njih. Sram te bodi.

Ma, saj nimaš pojma. Zadnji metki, zadnji metki. Vprašaj medicinsko sestro in ne izkoriščaj še ti njih za propagando proti tej vladi.

Tako ali tako imajo vsi koritniki prevelike plače! Vsaj 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jim je treba apcegat pol se nej pa p……

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

G. Virant je povdaril, da se bo zelo potrudil, za najnižjo rajo v negi. Pa je ostalo samo pri besedah. Mi smo zelo razočarani, ker njegovim lažem in aroganci ni meja. Delam v zdravstvu pod katasrofalnimi pogoji, pa so nam črtali dodatek za delo za več kot pol, sedaj bo še manj dopusta. Plača pa je od g. Drnovška stala oziroma še padala. tako, da je bolje, da gremo delat v Tuša ali pa Spar. Visokim je dvignil, kaj pa nam????

Res je tudi jaz sem slišala od večjih javnih uslužben, da za tamale ni prav nič poskrbel in da je samo za tavelike.

Jaz se ne delam, Drnovšek se pa je. Če se ne bi, bi bile že takrat dobro plačane!

Medicinske sestre sem pa že rabil in jih verjetno tudi đe bom. In moje mnenje o njih je veliko boljše kot o hochdohtarjih.

Ko se že tako bunite čez Viranta pa najpreje pomislite na sledeče. V pogajanjih so sodelovale vse vpletene strani. Vsak je predstavil svoj del rezultat pa je sad pogajanj vseh sodelujočih. Tako sindikatov kot vlade. Z podpisom so se strinjali. Sam prehod na nov sistem so izvajali v podjetjih ne na vladi. Tako kot so te oni prestavli tako pač je, nato pa se lahko pritožiš. Po slišanem bo tega veliko.
Glavni problem je v kateri razred spada poklic oz. delo ki ga opravljaš, ter kateri sindikat te je predstavljal. Predvidevam, da se bodo v mesecu dni stvari uredile, upam, v dobro vseh. Je pa dejstvo , da pravičnega plačnega sistema, ki bi zadovoljil vse, ni.

V vednost, nam v službi glede plač ni nihče nič povedal. Dobili smo papirje, katere še šefi ne razumejo. Glavno, da jih g. Virant. Tiste, ki pa grdo pišete o zdravstveni negi pa naj bo sram. Tukaj smo ljudje, ki smo z srcem pustili dvajset ali še več let. Odpovedali se družini, lepim poletnim vikendom. Si uničili zdravje in imamo za seboj veliko neprespanih noči.Sedaj pa že dalj časa prevladuje in tudi v bodoče bo zgolj humanost.
Hvala.

Z napisanim se popolnoma strinjam, še več, medicinska sestra, ne višja medicinska sestra, je tista, ki ve, pozna in marsikdaj je edina, ki ji bolnik upa zaupati, kajti, ne gleda na bolnika zviškoma, kot marsikatera višja medicinska sestra. Te so z večine opravile gimnazijo in potem višjo zdravstveno šolo. Medicinska sestra pa je opravila srednjo medicinsko šolo, se seznanila in imela hude prakse že v času šolanja medtem, ko višji medicinski sestri to manjka. Ima teorijo prakse pa ne. To pa je osnova, temelj. In tega višja medicinska sestra nikoli ne bo posedovala, kajti, marala bi se spustiti nižje.

In kdo je tu pomemben? Bolnik in nihče drug.

In kdo dela z bolniki? Medicinska sestra in ne višja medicinska sestra! Te morajo biti višje nagrajene in spoštovane.

Že nekaj časa je od kar je prišlo do sprememb tudi v zdravstvu. Ena izmed njih je tudi ta , da se za določene poklice zahteva sedaj visoka šola preje pa le srednja, npr. babica. Zato si to o višjih napisal zelo posplošeno.

Ja, morda. Obstajala je srednja medicinska šola in šola za babice. To sta bili dve različni šoli. Glede na to, da javna uslužbenka pravi, da ima 20 let delovne dobe sklepam, da ima opravljeno srednjo medicinsko šolo, ki je bila zelo zahtevna in z veliko prakse. To vem in ne mislim. Kaj ti pomaga teorija, če nimaš prakse ne v šoli in tudi ne kasneje. Vsaj v začetku, ko se je to izobraževanje spremenilo je bilo tako, kot sem opisal. Gimnazija in potem dve letna višja medicinska šola.

Kot mi je znano, višje medicinske sestre organizirajo delo, urnike in podobno. Z bolnikom pa delajo medicinske sestre in ne višje medicinske sestre.
Dopuščam možnost, da ni povsod tako. O tem bo lahko več povedala javna uslužbenka.

prav nič ti ni znano!:)

Potem pa ti napiši kako je.

dokler ne poznaš razlike med medicinskim tehnikom in visoko kvalificirano medicinsko sesto in njun delokrog, je brez veze razlagat. Je pa vse na netu pa si preber če si češ!:)

Napisal sem eno je teorija, drugo pa praksa. Sicer pa, ravnokar sem slišal podobno izjavo v poročilih. Tako, da nisem daleč od dejanske resnice.

Sploh ni problem v šoli ,ampak v delu. Znanju in kilometrini. Ne delam na intenzivni. Delam na psihiatriji in je hudo in težko. Moramo zelo medsebojno sodelovat, ker drugače ni nič. Pa, še so nam vzeli za več kot pol dodatka. Razmere in pogoji dela nevzdržni. Naj pride minister za en teden k nam, ko delata dva popoldan in imata 42 dementnih.Od tega jih je tričetrt za oblečt, nahranit…

v glavnem, Virantu je uspelo “nategnit”, 160.000 javnih uslužbencev, še najbolj pa tiste ki so vedno bili podcenjeni!

škoda ga je, padel je pod vpliv JJ in sedanje vlade, že to kaže nato, da je vstopil v SDS, pa je vedno zatrjeval da bo ostal nadstrankarski!

Točno to. Pa še naredit dodatne razdore in poplavo odpovedi. Potem si pa še eni drznejo pisat, da imamo še regrese od prejšnje vlade. Za nas je bilo lepše poskrbljeno. Pa se bi mi še policaji in ostala raja po moje kar priključili. Bojim se pa, da v zdravstvu bo ta najbolj kratko potegnil ravno bolnik. Pa še zastonj ni več, kot je bilo nekoč. Beda.

v glavnem, Virantu je uspelo “nategnit”, 160.000 javnih uslužbencev, še najbolj pa tiste ki so vedno bili podcenjeni!

škoda ga je, padel je pod vpliv JJ in sedanje vlade, že to kaže nato, da je vstopil v SDS, pa je vedno zatrjeval da bo ostal nadstrankarski![/quote]

Ne pizdi čez Viranta, je brez pomena. Vprašaj se raje zakaj so sindikati pristali na ta sistem obračunavanja plač. Je pa sedaj največji problem nastal zaradi neznanja strokovnih služb v podjetjih saj ne znajo postaviti ljudi v prave plačilne razrede.

Javna uslužbenka, kaj višje medicinske sestre pravzaprav delajo? Ali so tudi popoldan v službi, kot ve?

Spoštovani g. Boss
Boljše, da svojo nizko kultiviranost prihranite zase. Nas in mene ne brigajo sindikati, ker niti v sindikatu nisem.
Za mal nema pa, da dela ena ali dve največ. Zaradi tega, ker je več že dodaten strošek za ustanovo.

Nisem vsega prebrala… Bom pa komentirala. Danes je Virant izjavil, da so zdravniki in med. sestr. javna ustanova. Haloooooooooo!!!!!!!!
Kako lahko tako pove??????? Kaj on misli, da ne bo nikoli bolan ali kaj?
Ne bo potreboval ne zdravnika in ne med. sester?
Ne branim zdravnike in med. sest. tudi ne, ampak kar je pošteno je pošteno. njima je treba plačati njihovo delo zelo dobro, ne pa z pičljivih par sto everčkov, ki nekatere med. sest, ki delajo svetek in petek in še na intenzivni negi, ki mora čistiti slabotnimi pacienti riti in sedaj se še delajo norca iz njih… Vedno bom branila zdravstveno ustanovo oz. zdravnike in med. sest. ne v celoti zdravstvo. Ker nekateri v zdravstvu oz. pri komisiji so takšne uši, da te peče glava. Oni bi morali dobiti manjšo plačo kot jih dobi med. sestr. ker med. sestr. za ta denar se mora pošteno stegniti čez bolniško posteljo in biti prijazni kljub temu, da se vlada dela norca iz njih. To ni pošteno….Zakaj? Zato, ker si to zaslužijo!
Vsak bi moral imeti dostojno plačo, da lahko preživi iz meseca v mesec, ampak, da bodo sedaj še zdravnikom naročili, da nas morajo oni naročiti k specialistu, maaaaaaaa kaj Virant misli, da smo moneeee, ali kaj?
Samo, da zmagajo in potem bodo rekli, ko vas jebe in JJ. bo vse po vrsti jebal ostale zaradi Patrie…. Živi bili pa videli, ampak BOG NE DAJ, da zmaga JJ.
Toprej grem na volitve samo, da JJ. ne dobi glas in moj glas gre zagotovo Pahorju, ker slabše itak nam več ne more biti.

JJ. ni pošten politik, samo sramoto si dela po svetu on in njegov Dimitrij…. Naj si rokce dajo in naj gredo skupaj na Finsko in tam naj delajo škandale, saj za drugam nista vredna…….

New Report

Close