Od šoka me je skoraj sezulo
Tudi to je stara učna tema iz skupine priučenih “mamic”, ki so se trudile opravičiti zamenjavo osebnega odnosa z nadzorom, zato so širile izmišljene zgodbice, s katerimi bi podkrepile svojo pravico do kršitve zasebnosti. To so vedno opravičevale z domnevno naivnostjo, naivnost pa je vse, kar gre mimo njih, najsi je banalno, da o tem ni vredno govoriti, ali osebno, da se o tem ne pogovarja z njimi. Njihov motiv ni skrb za dobrobit drugega, ampak skrb za lastno dobrobit. Nadzorovale bi ne le najstnice na spletu, ampak vse po vrsti in vsepovsod, ker so razen njih naivni vsi.
Če ni nobenih slik, nobenih profilov in ničesar, kar bi lahko našle, bodo razlog za “skrb” našle v čemer koli, samo da izpolnijo svojo družbeno nalogo v družbenem projektu. Če ne bo šlo drugače, bodo izmišljene ali prikrojene zgodbice širile same, da bodo potem žrtev lahko “obvarovale” pred neumnostjo, o kateri ta žrtev ne ve nič, ker je nikoli ni zagrešila.
Te “mamice” imajo hude težave z nizko samopodobo, zato se zdravijo tako, da skušajo svoje “varovance” prepričati, da jo morajo imeti oni.
Najbrž je res težko biti v njihovi koži, pa četudi jih “varovanci” razumejo in skušajo kar najbolj diskretno spregledati in nevtralizirati njihove obupane poskuse, da bi se jih doživljalo kot nekoga, ki zavrača, in ne nekoga, ki je zavrnjen.
Jp, 22.08.2024 ob 19:29
Katero temo pogledas, vse pisejo pisuni. Vse namisljeno. Realne teme niso zazeljene, izpodrinjene takoj z neuravnovesenemi, izkljucno so to samo namisljene teme. Naj jih odpira AI in sama seb odgovarja, enako je.
Kura jih naštepa polovico. Cele dneve samo debilne teme piše na mon.
Zaskrbljena mama, 14.06.2021 ob 15:21
Včeraj si odprem Instagram račun. Iščem prijatelje, znance in sorodnike. Hčerka mi vedno zatrjuje, da na družbenih omrežij ne uporablja. Pa mi po ne vem kakšnem ključu Instagram predlaga nekoga z hecnim imenom. Kliknem na uporabnika, notri pa slike moje hčerke na pol razgaljene, z raznimi pohujšljivimi zapisi pod fotografijo, vse precej kurb_rsko. Od šoka me je skoraj sezulo! Naj povem, da bo deklica stara šele 15 let, da je zelo otročja, poleg vsega pa je malo debelušna. Začnem brati komentarje sledilcev. Eni se tako grdo norca iz nje delajo in iz njene postave, ona pa jim nazaj prav prijazno odgovarja. Mlada je in naivna, mislim, da ne razume norčevanja. Nekako po odgovorih na komentarje, ki jih daje bi lahko razumela, da misli celo, da jim je všeč. Ima čez 3000 sledilcev, večinoma moškega spola. Res si ne bi želela, da je neka poceni punca, še posebej ne na spletu, kjer je vse za večno. Ne vem kako naj začnem pogovor. Saj veste kako je z najstniki težka komunikacija, že v normalnih razmerah. Želela bi, da se mi zaupa, odpre in da moje skrbi ne vzame kot napada nanjo.
Recimo, da bi to bila resnična zgodba…
Najprej daj sebi focn, ker si zanič starš in se ti ne sanja, kaj počne tvoj otrok. Bo treba večkrat v sobo stopit, a ne?
Potem pa vzameš proč telefon, če frklja rabi računalnik za šolsko delo, je ta v jedilnici in ga uporablja le, ko si ti poleg, sicer je pa blokiran ali ga odneseš s seboj v službo.
Nobenega izhoda k frendicam, nobenih obiskov frendic, hausarest eno leto, v mesto s tvojim spremstvom.
Čez eno leto pa premisliš, ali je že zrela za imet telefon.