Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odelo zaposlitev!!(izkušnje)

Odelo zaposlitev!!(izkušnje)

Zivjo, zanima me ce ima gdo izkusnje iz firme ODELO prebold in sicer:
Izmensko delo (čas)
Plača (cca) na 3 smene
potni stroški (cca)
malica
kolektiv
………………
Tko mal podatkov za lažjo predstavo… ne pisat da je firma do ku*ca pa minimalc placa.. če poznaš delo za lenuhe pa 1000€ place povej kje je grem kr tja…
hvala lp

Redko vzamejo direktno v firmo.Najpogosteje zaposlujejo preko agencije.Ta od plače posrka 80 evrov mesečno.Dela se na tri izmene,začne se že v nedeljo z obljubo da drugo soboto pa boste doma..Žal do druge sobote nihče za obljubo nič ne ve.Plača 700 evrov na TRR na tri izmene.

Smene so odvisne od oddelka, npr. metalizacija je na 4 smene, med poletjem na 3 smene. Pogodbo ti podaljšujejo na 1 mesec, preko agencije. Vsaki 2 uri je pavza, pa malica je pol ure. Dela se pa 8 ur, s tem, da moraš biti vsaj pol ure prej v firmi (vsaj 2 leti nazaj je bilo tako).
Delaš na normo.

Odelo podjetje v Preboldu redno zaposljuje preko agencije Lameks iz Zalca. Je pa tk da je fajn delat, sam ce imas slucajno delovno nesreco te takoj ko prides nazaj odpustijo. V glavnem niso fer. Placa je okrog 700 eur na trr.V hali je cca 50 stopin, delas na normo.

Zanima me, a je plača 700 eur + potni stroški, ali je vse skupaj 700 uer
Hvala LP

ata google me je pripeljal do tega vprašanja:-)
Plača 700 € je z potnimi stroški. Če delaš na 2 izmeni. Če delaš nočne (npr. dva tedna nočnih v enem mesecu – je to plača brez potnih stroškov) Delo na metalizaciji in plastiki poteka poleti na velikih temperaturah.Če to težko prenašaš – ni zate. Dela se na 4 izmene razen poleti na 3 izmene – zaradi dopustov. Delo na montaži ni težko. Rabiš čas da se vpelješ in navadiš spretnosti. Potem je ok. Izmene so različne. Odvisno na katerem projektu si, Ali 2. ali 3 izmensko delo. Moraš biti fleksibilna in brez obveznosti ko prideš ker se izmene menjujejo . Dajo te tja kjer te potrebujejo. Če si pridna boš obstala. Vsaj na montaži. Izmenovodje so stroge. (kratek nasvet) Pavza 2 krat 10 minut. Malica je 25 minut. 7 menijev. Lahko izbiraš. Kuhinja nova.
Prostori urejeni in čisti. Veliko dajo na red in doslednost. Kolikor berem po netu prerekanja čez to firmo bi rekla da so to večinoma takšni ki se jim ne da delat. Na montaži pa so norme skupinske in nekaj karakterja in bontona je potrebno da lepo delaš v kolektivu – tako kot povsod. Trpijo pa oči – ker je potrebno videt na kosih vse napake. Lp

Prispevki so plačani. Regres izplačan naenkrat in ne po obrokih. Božičnica. Poleti službeni piknik. Pozimi skupni novoletni zaključek. Če iščeš – boš verjetno našla veliko podjetij kjer ti bo bolje a tudi tukaj ni slabo. Vse je odvisno kje delaš. Po pogojih dela je še najboljše na montaži. Delo je stresno ker niso dovoljene napake. A če si dosledna in pridna jih tudi ne boš naredila veliko in ti nihče ne bo vzel za slabo.

mene pa zanimam kakšne so možnosti tam za dobit prakso ali pa počitniškod delo

Baje da isceejo 200 al 300 studentov za pocitnisko delo 🙂

Ne iščejo več študentov. Zdaj bi radi zaposlili okoli 300 ljudi za 730 bruto izplačila za 4 izmene, pa jih nikjer ne dobijo.

V glavnem usrana firma totalno. Izkoriščanje i jebanje v glavo še in še. Jaz sem se poslovila z 31.5.

Arowana. Iz mojih lastnih izkušenj še danes jemljejo študente, kajti jaz začnem prihodnji teden kot študent.

Joj, zelim ti veliko srece, pa upam da ne bo nocno-dnevna mora. Kmalu ti bo jasno v kaksno okolje si prisel hehe 😀 Dno dna za 730 bruto se po vrhu.
A ves koliko ljudi, predvsem izobrazenih so nasrali da prideji delati pri njih in kaj bodo vse poceli in za koliko denarja z dodatki na koncu pa nic. Veliko jih prekine pogodbo ali pa se po prvi sest mesecni pogodbi kar poslovi in ne zeli podpisati druge pogodbe.

730€ bruto ne gre skozi …. če je poln delovni čas.

Kaj ne gre, kaj tukaj ni jasno?
176ur = 730 bruto. Ne samo meni. Ne vem kaj ti tukaj ni jasno.
Zdaj majo novi oddelek tam, elektronika, kolega je sel delat in dobi 844 bruto za 176 ur, naredi jih pa vsaj 200 na mesec.

Kdaj pa je placilni dan pri njih?


Nevem kaj teb ni jasno. Za polni delovni čas se mora izplačati minimalna bruto plača v znesku 804,96 €. Lahko na pogodbi piše manj, kar pa nima veze z dejanskim izplačilom, ki ne sme biti nižji od navedenega.

Se mora izplacati…. Seveda se mora, pa se ne. Kaj vse v zivljenju bi se se vse moralo pa se ne… Ti kot da nisi v Sloveniji doma?!

za 700 Evrov tri izmene, pa kje še tako izkoriščajo spet?

Kdaj pa je placilni dan pri njih?

Placilni dan je 12. Prinesejo ti tako gromozansko koverto z enim tankim listom notri na katerem se komaj kaj vidi kaj je izpisano ker je taka bleda pisava. List je pa tako nezen kot svila.. Haha. Joj kak me srat pritisne ko pomislim na to firmo.

730€ bruto ne gre skozi …. če je poln delovni čas.
[/quote]
Joj no, enkrat ne bodi najpametnejša in dopusti, da gre lahko mnogo stvari mimo linkov do zakonov.
Gre skozi, ti jaz povem. In ne mislim sodelovati pri vztrajanju s tvojimi protiargumenti.

živjo,
Kolk je dopusta, regresa, božičnice, si fraj kakšno soboto na mesec vsaj…a ni baje 1300 bruto plača…se da dihat v hali…je folk prijazen in se da delat z njimi…kaj pa kazenske za napake…je norma normalna…

A delavci ste pa kar tiho, ko ne dobite Z ZAKONOM določene minimalne plače? Ja kaj pa naj potem drugega delodajalec naredi, kot mirno naprej krši zakon.


80 posrka agencija…sam to ni fer…prideš na razgovor v lastni režiji pa ti agencija posrka 80 eur…a mi lahko prosim nekdo razloži ta nateg

Pozdravljeni,
zanima me, če je že kdo imel izkušnje z zaposlitvijo pri Odelo z delovnim mestom kontrolor v oddelku elektronike? Kakšna je bruto plača, delovni pogoji, itd..

LP Miha

New Report

Close