Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odgovor glede foruma Dr. Ruglja

Odgovor glede foruma Dr. Ruglja

Sem se odločil, da odprem kar novo temo, da bo bolj razvidno in dostopno vsem.

Najprej malo obrazložitve.

Dr. Ruglja smo želeli povabiti kot gosta v akciji znani z nami, ki poteka en teden. Bil je prijazen in je rekel, da lahko pridemo pokazati kaj to imamo in kako si to predstavljamo. Šli smo tja in vsi lepo previdno spraševali, naj povem še to, da je bil nadvse prijazen, ustrežljiv in se je z nami zelo lepo pogovarjal, za seboj nam je celo dal knjige v katere se je podpisal.

In ker on pravi, da je vidikov računalništva veliko, in da predvsem oblada word interneta pa ne, smo videli, da v enem tednu ne bo šlo in je rekel, da lahko poiskusi tudi kaj novega in se interneta nauči. Naj povem, da je administracija foruma nekaj drugega kot samo pisanje v forum imaš dva vmesnika, dvoje gesel, preverjanje in podobno.

Kakor koli že, bil sem pri njemu že četrtič in mu razlagal kako vse skupaj funkcionira, ampak še vedno ima določene probleme, navsezadnje ima nekaj manj kot 80 let in mu to oprostimo. Glede na učenje pa lahko rečem, da se trudi.

In ko sva videla, da mu odgovarjanje ne gre, tipka z dvema prstoma, sem rekel, če lahko pripravi teme in jih posreduje, tako ima čas nekaj dni, da pripravi teme in jih nato sam posreduje na forum. No do sedaj sem moral biti vsakič jaz tam, ker se mu vedno nekaj zatakne, ampak vstrajen je, to moram reči. Drugo pa je tudi to, da dela skorjda cel dan z pacienti.

Rad bi odgovarjal, ampak vprašanj je preveč. 10 – 20 dnevno. Ko je videl kakšna so vprašanja ima tudi svojo razlago. Prvič nima časa, drugič ljudje ne napišejo vsega, tretjič provocirajo, že ko sem se pogovarjal z dr. Rejcem mi je rekel, da moramo biti previdni, ker ljudje v veliki večini ne napiše vsega, napiše pa tako, kot bi že predvidel kakšen odgovor želi. In zato so takšna področja težka za moderiranje.
Kot zadnje pa ne reklamira svojo knjigo in ordinacijo, saj je objavil za 180 strani vsebine, ki bo v novi knjigi. NA voljo je dal ogromno materiala, če se komu da brati.

NO dr. Rugelj je še vedno pripravljen vendar bo nekaj več časa na sistemu kot samo en teden, da bo spoznal način komunikacije.

Sedaj pa bistvo. Je povabljen v forum, vendar ne v vašega ampak smo mu odprli novega. Nihče pa vas ne sili, da to berete, ampak ne, vi še kopirate njegova sporočila. Zakaj? Kdo pa vas je prisilil, da ste na MON-u, kdo vas sili, da berete njegov forum, verjemite, da ne zna priti na noben drug forum, tako da se še vedno vrti na svojem.

A vi morda veste, da so bile njegove strani prebrane več kot 30.000 krat odkar se je pojavil tukaj gor, da ne govorim, koliko si je printalo njegovo dokumentacijo?

ja tega res ne morete vedeti, ampak tako to je. Če ne bi bil zanimiv, ne bi bilo toliko obiskovalcev.

na voljo pa imate 14 podobnih inštitucij in posameznikov – tem o katerih govori tudi Dr. Rugelj. Trudimo se biti objektivni, to pa ne pomeni, da damo gor samo tisto kar vam je všeč. Če bi bilo to tako, potem ne bi rabili sistema kot je MON. Za vsakega nekaj svojega, odločitev kje boste spraševali, kako boste spraševali in kaj pa je samo vaša.

Nobenega nima za norca, tudi sebe ne, trdudim se biti objektiven. Za vsakega nekaj. Plača mi nič, tudi prodaja knjige ga ne zanima preveč.

ne zagovarjam njegovega načina dela, kaj šele da bi se po njem ravnal ima pa pravico pvoedati kaj si misli, navsezadnje se podpiše pod to.

In sedaj vprašanje:

Se upate podpisati s polnim imenom in priimkom in telefonsko številko in mu poveste kaj mislite. Če je tako, potem ga pa lahko tudi obiščete, kolikor jaz vem, vsakega sprejme in se z veseljm pogovarja z vami, če imate argumente.
sarchy če pa me ocenjujete samo po tem, da dajem na sistem tisto kar je všeč vam, potem lahko rečem, da me ocenjujete z napačnimi argumenti. In opazil sem, da ste velik poznavalec foruma dr. ruglja, če ste v tem tednu ali dveh uspeli prebrati vse kar se je pojavilo na spletu. Moram reči, da ste zelo temeljiti in jaz vas nisem prisilil v to, da ste sedaj razočarani.

kot sem rekel, na voljo imate tudi druge strokovnjake z isto problematiko.

Zakaj pa njih ne obiščete?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Živjo 😉 Res je, da si odgovor nekako naslovil name, ker sem le bila jaz tista, ki je odprla temo, ampak glej dragi Primož, večina misli podobno. Vsekakor sem zelo zelo razborito spisala temo, še vmes sem popravljala, tako sme bila razburjena, verjemi, da je bil na začetku mnogo hujši. In seveda sem sedaj malce umirjena, pa sem še enkrat prebrala temo in se opravičujem. Aha, tudi to znam. Ampak glej Primož, opravičujem se samo za ton in stil besedila, ne pa za svoje mišljenje, ker je še vedno enako. Še vedno se mi zdi, da sem neumna mala trapica, ki ne razume, zakaj nekdo v svojem forumu reklamira in ne svetuje, zakaj je potem tukaj. In spet pridem do odgovora, da niti pod razno to ni moja stvar. In veš kaj? Dejansko mi je tudi vseeno, jaz mu vprašanj ne bom postavljala, meni je pač vseeno kaj si on misli o določenih zadevah v mojem življenju. Najbolj pa si zgrešil, ko praviš, da ga ne maram. Ne morem reči, da sem njegova fenica, ampak do njega imam čisto nevtralen odnos, torej nobe mržnje, nestrinjanja, dela kakor dela. Sem pa mogoče v določenih zadevah kot ti. Vsaj upam da in to pomeni,de me ZELO boli tuja krivica in včasih se nekako čutim poklicana, da jo rešujem. Saj vem, bedno,ampak ko sem videla njegove hladne odgovore ljudem, ki so od njega dejansko pričakovali pomoč…. Oprosti, ampak zame je to malo neumno. Saj to je forum ane? Kako lahko potem zahteva življenjepis, pa da preberejo njegove knige, pa… A je samo meni to mimo? In ja, to je zame reklama v stilu, pridi k meni, pa se bova zmenila. To pa, da gospod Rugelj dobiva tudi žaljiva pisma, pa mislim, da se ne moreš ravno čudit. ni ravno človek, ki bi sam izbiral svoje besede za druge ljudi, pa naj sprejme, da tudi drugi o njem mislijo, kar mislijo. Saj tak je njegov stil pogovora in mišljenja, zakaj se ne bi z njim ljudje pogovarjali enako. Saj ni polbog, da bi to smel le on. Pa še enkrat oprosti

Sarchy,,

nič zamere in točno tako kot si napisala, tudi jaz bi lahko bil srborit nazaj, pa sem se vzdržal. Ampak zato še nisem hud nate. Tak sem jaz, ti si taka, Rugelj pa je tak. Vsak ima pravico do svojega mnenja in tudi jaz lahko rečem, da rešujem probleme, vsaj na nek način.

Rugelj jih pač rešuje na svoj način. In zato ima svoj kotiček, v enem tednu je imel preko 100 vprašanj in jasno ne more na njih odgovarjati, ker še tipka ne tako hitro kot vprašanja prihajajo, zato je odgovoril vsem v enem sporočiilu.

Lahko bi napisal tudi dizertacijo, zakaj je tako in točno to napisal. Sem pa nekako razmišljal, ker že imam nekoliko več stika z njim, da bom nekaterim odgovor podal jaz. Seveda ga bom najprej poslušal in nato poiskušal zadeti bistvo. Tako bomo mogoče kaj več ljudem odgovorili. Seveda pa je tudi vse prispevke dal prostovoljno in ni zahteval nobenega plačila. nekateri bi bili pripravljeni drago plačati za njih, zato smo mu lahko na nek način hvaležni. Če pa pustimo času čas, pa bo morda tudi on spremenil kakšno mnenje. zakaj pa ne, če ga lahko mi, ga lahko tudi on.

Bom pa povedal en primer ko sem bil zadnjič pri njemu, mogoče bo komu kaj bolj jasno:

Zvoni telefon, jaz poleg mu razlagam o internetu, pa se odloči da dvigne. No in klikne na zvočnik, tako da sem slišal pogovor. Kliče po glasu sodeč ženska okoli 30 let in sprašuje, če se lahko naroči. Debata pa je potekala nekako takole:

Ž:Dober dan, je to ordinacija DR. Rugelj.
Dr:(glasno) Prosim
Ž: Rada bi se naročila na terapijo. A se lahko?
Dr.(glasno) Kakšne problem mate?
Ž: zakonske?
Dr.(glasno) Kakšni so to zakonski?
Ž:Rada bi obdržala zakon?
Dr.(še glasneje )Povejte kakšne probleme mate?
Ž: S partnerjem.
Dr. Ja, lahko se naročite. Kdaj bosta prišla?
Ž. Jaz bi sama prišla.
Dr. (zelo glasno in osorno) Nič sama, al oba al pa nobeden?
Ž. Ampak partnerju sem že predlagala pa noče.
Dr. Potem ga puste in se ločte.
Ž. Potem pa ne bom prišla, hvala za mnenje, že vem kaj moram narediti, nasvidenje.

No tole sem tudi jaz debelo poslušal, potem pa se mirno vsede nazaj in ga pogledam. Videl je da želim nekaj vprašati pa reče:
Rada bi rešila zakon in problem, ki ga ima s partnerjem, ampak sama brez njega. A ga tako bo rešila? Nimam časa za ljudi, ki ne mislijo kaj storiti za svoje življenje. Že takih, ki želijo kaj narediti zase, da bi rešili svoje življenje je ogromno. Takšni najprej potrebujejo odločitev, da želijo kaj storiti. Tistim, ki so pripravljeni kaj narediti zase, jim z veseljem pomagam.

NO in tako se sedaj vsakič ko pridem, kaj pogovarjava. Najprej računalnik, potem pa splošna debata, ki je še daleč od tega, kakršen je v medijih. Kot sem rekel, ne strinjam se z vsem njegovim načinom, ampak veliko pa ima prav in to zna na zelo zanimiv in tehten način povedati. Samo časa mu primanjkuje, da bi odgovoril vsem, ki si želijo samo njegovih besed. zato pa je tak tudi njegovo splošen odgovor.

Tisti, ki želi kaj storiti zase ima dovolj literature, da si kaj prebere, ni nujno, da razume. In če ne zna povedati kakšen problem ima, potem mu on ne more pomagati, zato mora vsak najprej napisati svojo življenjsko zgodbo, če je ne more ali ne zna, potem mora najprej k nekomu, ki bo z njim ugotavljal, kaj mu pravzaprav je. In Dr. Rugelj rešuje težave dveh, partnerjem ali družine, sami nimate tam kaj delati, razen če ste alkoholik, takšne mislim da tudi sprejme.

Poglejte, jsaz samo na dolgo obrazložim, verjetno pa napišem isto kot on v enem stavku, ampak jaz to pišem že 15 minut. Kako naj nekdo preko foruma reši vašo težavo, če o vas nič ne ve. Razen to, da ima težavo?

Tudi ginekolog mi je že namignil, da bi moral pri vsakem vprašanju vsaka ženska najprej vpisati nekaj fiksnih podatkov.
KOliko ste stari?
KOliko otrok imate?
Kakšna je vaša teža?
… in še kaj bi se našlo. Zakaj? Ker pride vprašanje kot je tole, (dva tedna nazaj sem imela menstruacijo, sedaj pa sem spet krvavela, ali je z menoj kaj narobe, drugače se počutim odlično, hvala.) potem pa naj strokovnjak odgovori še lepo, da boste ja zadovoljni.

zato pa piše na koncu, NE NADOMESTI OBISKA PRI ZDRAVNIKU, zakaj ker nič ne vemo o vas. psihiatrija pa ni zastonj psiho, psihično, in vse povezave z besedo psihiatrija. Obravnava človeka kot celote, ne pa rano, ki jo je nekdo dobil pri padcu in je tekla kri.

Prav imate ko pravite, da so nekateri pričakovali dejansko njegovo pomoč, ampak a so se vsaj malo potrudili, da bi jo dobili. vsi se ga na nek način bojijo, ali pa imajo rešpekt pred njim, tudi sam sem ga imel. Ampak ko stopiš v njegovo ordinacijo si že naredil korak k rešitvi svojega problema.
kdor tega ni sposoben, mu noben odgovor ne bo pomagal.

pa ne misliti, mene je tudi zaslišal, tako kot vse. Si poročen, si zvest, narediš kaj za svoje zdravje, kadiš, kaj športaš…..No potem v redu.

In če povem sedaj svoje mnenje, pa saj to tudi jaz ves čas ljudem dopovedujem, trudim se , da bi izboljšali svoje življenje, samo porabim ogromno preveč časa.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Heh, primož, še vedno se ne strinjam v marsičem, pa ti moram vseeno povedat, da si človek na mestu. Res, dober človek si. S tem zaključujem debato, verjamem ti, da želi tudi on pomagat in če komu bo, je namen dosežen. Še vedno pa… Pustimo 😉 Lepo se imej Primož in hvala, da si me naučil, da ni vedno vredno vzrojiti, bolje malo vdihnit, premislit, pa potem spravit iz sebe. Lep dan

Ah sarchy,

verjemi, da imam rad takšne debate, da so mi v izziv, pa ne zato, da se dokazujem, ampak da se učim, pilim, iizobražujem in napredujem. velikokrat pademo, ampk je res važno samo to, da se vedno znova poberemo.

če pa pogledam na dejstva in tisto kar sem prebral v njegovem biltenu, ki ni za javnost, pa verjemi, da je pomagal, pa ne samo enemu in Bog ne daj, da bi izvedeli komu vse.

mediji bi se požrli za te informacije.

Moja mama pa vedno pravi, celo življenje se učimo, pa še vedno neumni umremo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož, kaj pomeni forum, veš ti zelo dobro, pa povejva še ostalim:

Forum je javno mesto, kjer se o čem razpravlja, odloča

Forum ne more zaživeti, če se razpravlja enostransko.
Na vprašanje forumaš pričakuje odgovor – pozitiven ali negativen.

Bojim se, da g. Rugelj ni dobro zapopadel pojma moderiranje foruma.
Res, da je psihiatrija še najmanj ekzaktna veja v medicinskem drevesu, vendar mu njegove replike objavljenim vprašanjem niso v ponos.

Torej, na vso silo odpirat nov forum zgolj za objavljanje člankov nekoga, ki v štaru izjavi, da mu ni do klepeta, ni ravno dobra poteza.

Lepo pozdravljen, Primož!

Jaz razumem v kakšni nehvaležni situaciji si se ti znašel. Težko je opravljati delo, v katerem imaš opravka z zelo različnimi ljudmi. Delo z ljudmi je zelo občutljivo delo in zahteva veliko človeške energije. Zlasti če ga hočeš dobro in kvalitetno opravljati. Poanta forumov je, da vsak lahko poda svoje mnenje, prosi za odgovor ali pomoč, pri čem je treba vztrajati na enem kulturnem nivoju komunikacije vseh udeleženih! In tu se je verjetno zdaj zataknilo! Osebno vedno skušam sodelovati na način, da nikoli ne povem kaj takega, kaj ne bi rada slišala, da povedo meni. Ko sem prebirala članke dr. Ruglja sem bila najblažje rečeno – šokirana, tako kot mnogi drugi. Ampak, O.K. Človek ima pravico do svojega mnenja in je v redu tako. Toda, kot sem napisala že prej, tudi jaz se ne strinjam s metodom njegovega dela na forumu. Apeliral si na nas, ki ne maramo takega načina dela, naj se obrnemo na druge strokovnjake. Razumela sem tvoj apel in se bom trudila, da ga bom upoštevala. Toda, mislim da bi v tem primeru bilo smiselno, če se njegova rubrika, ki se imenuje ORDINACIJA DR. RUGLJA, potem preimenuje v SMEROKAZ DO ORDINACIJE DR. RUGLJA, da v prihodnje ne bi bilo pomote!

Za konec tudi en kompliment za entuzijazem in veliko pozitivne energije, ki jo ti in tvojo sodelavci vlagate v ta forum, ki je res nekaj posebnega!

Lep pozdrav in veselo naprej!

http://deteljica.moj-album.com/

Samo še enkrat bom povedal.

Dr. Rugelj, se je odločil, da se bo naučil tudi tovrstnega načina komunikacije.

prosim, malo potrpite, bo odgovarjal, samo naj se zverzira v komuniciranju. To je nov način , ki ima svoje zakonitosti o katerih on ni ničesar vedel, dokler me ni spoznal.

NE BO SAMO TABLA – OGLASNA DESKA.

Tudi pogovarjal se bo, dokler pa ne osvoji tako kot vi, pa prosim potrpite. Ponavadi naj bi stari mački razumeli, kako je biti začetnik????

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Hvala.

lp

http://deteljica.moj-album.com/

Vceraj sem se na SS udelezila debate v zvezi z dr.Rugljem. Danes te teme ni vec. Upam, da nisem zamudila kaj posebnega. Malce zoprno se pocutim, ker ne vem, v katere vode je zaplula debata, ampak ocitno je bilo prehudo …
Moj komentar je bil bolj namenjen v podporo, tebi Primoz in tvoji ekipi. Ob vseh razgretih glavah, prehitrih in preostrih jezikih sem ti zelela v protiutez dodati svoj glas zahvale. Hvala, ker vlagas toliko energije v ta sistem, ki nam pomaga iskati in najti pravo pot ter lepsa vsakdan, pa ceprav imas na poti ogromno negativne enrgije ter veliko slabih dni in polnih lun. Hvala, ker si nam pripeljal dr. Ruglja.

Lep pozdrav,
E.
p.s. se glede clanarine … bom uredila, obljubim … saj verjetno ne ves vec za kaj gre, pa imam vseeno slabo vest 🙁

Debata na SS ni šla nikamor, tukaj se je nadeljevala v dveh postih, tem in pod “Primož”.

Pozdrav!

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Morda samo popravek v opisu foruma? Da bo vsem že vnaprej jasno, kaj lahko TRENUTNO od ordinacije pričakujemo. Tako pa je bilo ponujeno nekaj, česar v tem trenutku še ni, in jasno da narod ima pripombe. Taki pač smo.

jao primož, jest se upam pridt pa mu povedat vse v faco. toda misliš da se meni da z njim ukvarjat pa si vzet čas da ga bom šel gledat v ljubljano??
ej sori mam kaj lepšega za delat v življenju.
in ponovno poudarjam ker sem to tudi napisal, ne trdim da vedno nima prov, sploh ne, glede alkoholizma zasvojenosti ima večino prav, toda on je zame psihopat iz razloga ki sem ga že napisal. in ne misli da je bilo vse tisto kar je on tam gor napisal res 30.000 krat prebrano. kako pa ti to veš?jaz sem kliknil na skoraj vsako njegovo temo,ker me je samo zanimalo koliko je naflancal .da bi pa tisto bral mislim halooooooo.sem se pa vedno smejal ko sme videl koliko je naložil pod posamezne teme ha ha . ena daljša kot druga. prvič nimam nobenih takih problemov, drugič sem pa zadost pri sebi vsaj zaenkrat da znam svoje probleme sam rešiti in nihčemi ne bo pameti solil.še najmanj kak psihiater ker je znano da so v večini bolj počeni kot pacienti ha ha :))).oz. povedano drugače , če bi meni probleme drugi reševali in bi bil odvisen samo od rugih bi že zdavnaj crknil od lakote in žeje. to naj ti bo jasno tebi in dr. ruglju in vsemu vesoljnemu svetu.in elpo si napisal, da nima časa za tole tukaj logično saj je cel dan s pacienti pa cel dan v fuku in to razglablja pa fantazira s tistimi svojimi bogimi pacienti.
in da on je zelo zanimiv: zame zato ker se vedno nasmejem in si rečem: glej norca kaj spet piše ,še večji norci ga pa berejo pa ubogajo ha ha .
kot človeka ga pa nikoli nisem in ne bom označil za slabega ker močno dvomim da je tak. mislim da je zelo dober in prijazen in da se skriva pod krinko enega zelo antipatičnega človeka -v javnoasti. toda osebno življenje kolikor ga pač ima nima kaj dosti opraviti z njegovo”strokovnostjo” in o tem jaz govorim. praviš da ljudje provocirajo. ja seveda, saj tudi on kar vprašaj ga !:)) saj je tudi sam to povedal.mah ne da se mi več pisat.l.p.

ti si pa k rode:
oh oprostite mi ,sem sem se malo razhudil ha ha
dej mala mal se skuliraj pa uravnoveši drgač pa ruglja obišči k je vidt da maš psiho probleme.l.p.

>Samo še enkrat bom povedal.

Dr. Rugelj, se je odločil, da se bo naučil tudi tovrstnega načina komunikacije.

prosim, malo potrpite, bo odgovarjal, samo naj se zverzira v komuniciranju. To je nov način , ki ima svoje zakonitosti o katerih on ni ničesar vedel, dokler me ni spoznal.fahidiot< ? p.s.: Text je namerno provokativen, mogoče bo kdo celo prepoznal stil 🙂 LP Smorny

New Report

Close