Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ODPOVED

ODPOVED

DELODAJALCU SEM DANES ZJUTRAJ DALA SPORAZUMNO ODPOVED, VENDAR JE NI HOTEL SPREJETI. KAKO S TEM ? POGODBO IMAM DO MARCA 2006, ODPOVEDNI ROK TRI MESECE. HVALA ZA NASVET.

Kako si mu jo dala? Sporazumna odpoved je lahko samo v primeru soglasja obeh strani, obicajno zaradi skrajsanja odpovednega roka . Ce ga ni, je lahko samo odpoved s tvoje strani in datum pricne teci, ko imas potrdilo o vrocitvi (priporoceno poslano ali pa na kopiji napisan in podpisan datum vrocitve). Ce ne je lahko se dolgo kje predalu ali pa na mizi.

NAPISALA SEM PAČ DA PROSIM ZA SPORAZUMNO ODPOVED DELOVNEGA RAZMERJA… IN MU JE DALA V ROKE IN SE HOTELA O TEM TUDI POGOVORITI .A MI PREDLAGAŠ, DA JO POŠLJEM PO POŠTI ?

mislim, da je keč v tem, da če se zmenita za odpoved, imaš pravico do odpravnine, če pa daš odpoved ti, je nimaš
Mogoče je pa zato ni sprejel?

Ce ti hoce delodajalec nagajati je treba met crno na belem kdaj zacne teci odpovedni rok. Ne vem v kaksnih odnosih ste. Ce pa mislis da s tem ne bo tezav in ti bo priznal ta trimesicni odpovedni rok od danes dalje potem ni potrebno, lahko pa ga prosis naj ti na tvojo kopijo podpise da je danes sprejel tvojo odpoved in datum.

ce ima pogodbo samo za dolocen cas ni odpravnine. pac pa verjetno zelja, da ostane do marca in nima problemov z uvajanjem in zaposlovanjem nove delavke za 3 mesece.

Priporočeno mu jo pošlji po pošti (če ti noče podpisati prejema na datum).
Od dneva oddaje bo trajalo tri mesece, da boš lahko odšla.
Sporazumno odpoved bi potrebovala samo v primeru, da hočeš iti pred iztekom treh mesecev. Sicer ti je pa čisto vseeno, ali jo delodajalec sprejme ali ne – ti si jo podala, on naj jo vzame na znanje.
Iz sporazumne odpovedi ni odpravnine (ne glede na zaposlitev za določen ali nedoločen čas). Tudi iz odpovedi iz strani delavca je ni, je torej s tega stališča čisto vseeno, ali ji rečeš sporazumna ali ne.

raje priporočeno s povratnico

in imaš črno na belem… no pravzaprav na roza

obvezno pošlji po pošti priporočeno!!!!
LP

Jaz ti tudi svetujem, priporočeno s povratnico. Tudi, če je ne sprejeme, se po 8 ali 15 dneh (ne vem točno) šteje za vročeno. Verjetno pa jo bodo sprejeli, saj boš tako ali tako naslovila na firmo in nihče ne bo vedel, kaj se skriva v kuverti. Oddaj pa jo še kadrovski službi. Nato pa jim samo povej, da te čez tri mesece več ni.

lp,

N.

Rozi prvo kar je sporazumne odpovedi mu sploh ne moreš dati. Sporazumna odpoved se sklene takrat, kadar se obe strani strinjata, tega pa v tvojem primeru ni.
Ti mu moraš dati samo ODPOVED, ki je v skladu s sedaj veljavno pogodbo o delu in to poslati po pošti s povratnico. Tako da imaš črno na belem datum od katerega pač teče odpovedni rok. V tvojem primeru je odpovedni rok 3 mesce, drgač pa velja po ZDR enomesečni odpovedni rok.

p.s. če daš odpoved ne dobiš v nobenem primeru odškodnine, četudi gre za sporazumno odpoved. Sporazumna odpoved se napiše predvsem, da se obe strani lepo dogovorita in pogovorita o vsem in da se na lep način poslovita in se pač predvsem zmenita za točno določen datum prenehanja delovnega razmerja, ne pa da moraš loviti tisti datum z oddajo odpovedi preko pošte.

Če pošlješ prošnjo za sporazumno odpoved, to še ni odpoved! To je samo prošnja, ki nima nobenih posledic. Če imaš namen oditi, pa se ne moreš dogovoriti za sporazumno odpoved, je treba pač napisati in poslati ODPOVED.

kakšno odpravnino, če daš odpoved, kje pa živiš?

New Report

Close