Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti Odpoved najemne pogodbe

Odpoved najemne pogodbe

Pozdravljeni,

imam vprašanje vezano na odpoved najemne pogodbe.
Gre za najem študentske sobe, po pogodbi je 3 mesečni odpovedni rok. Zaradi nevzdržnih razmer v stanovanju sem se izselila.

Z najemodajalcem je podpisana pogodba, ki opredeljuje najemnino v višini 50EUR in plačevanje tekočih stroškov na lastnikov TRR (stroški v pogodbi niso opredeljeni – razen tekoči stroški elekrtrika, voda… Računov nikoli nismo videli, v hiši prebiva vse skupaj 5 oseb).

V praksi se je plačevalo 190EUR fiksno s stroški. 90EUR nakazila na TRR, ostalo “na roke” z internim sistemom vročanja zneska z “listki” kot potrdili.

Zaradi izrednih razmer – izselitve, najemodajalec terja 3 polne najemnine – torej 3X190EUR.

Glede na podpisano pogodbo (stroški najema 50UER in tekoči stroški, sledljiva nakazila torej 90EUR (torej 50 + 40 stroškov) želim odpovedni rok sporazumno rešiti skladno s podpisano pogodbo. Ali ima najemodajalec pravico od mene terjat polne najemnine (190EUR), ki pa niso nikakor opredeljene s pogodbo?

Kakšne so moje možnosti? Zavedam se, da je odpovedni rok zakonsko določen, kot to, da se prikazuje na pogodbi neresnična najemnina, katere strošek sem pripravljena poravnati, ne pa polnega 190EUR.

Hvala za odgovor
Lep pozdrav

Pozdravljena,

načeloma velja tisto, kar je dogovorjeno in zapisano v pogodbi. V vašem primeru se je pogodba izvrševala drugače, kot je bilo dogovorjeno. Glede tega drugačnega izvrševanja je bilo med obema strankama, to je med vami in najemodajalcem, doseženo soglasje volj. Tako bi lahko zastopali za vas žal neugodno stališče, da bi najemodajalec lahko terjal od vas tisto najemnino, ki ste jo ves čas tudi plačevala.

Iz vašega vprašanje je razvidno, da je najemodajalec v davčnem prekršku.

Morda se poskušate dogovoriti tako, da vsak od vaju malo popusti.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav,

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close