Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odpovedni rok

odpovedni rok

Spoštovani!
Želim samo preveriti, da ne bom kaj narobe napisala, če dobim drugo službo.
Ker ne želim šteti dnevov, koliko prej je treba dati odpoved, bi odpoved dala tako, da bi v odpovedi napisala s katerim dnem odpovedujem pogodbo. Datume sem izbrala samo za ta primer.
Če začnem z delom v novi službi npr. 8.5.2019, ali to pomeni, da v odpoved pogodbe napišem: Pogodbo o zaposlitvi odpovedujem z dnem, 8.5.2019. Ali je to pravilno?
Torej zanima me, ali se v odpoved napišem kot datum odpovedi tisti prvi dan, ko se začne delati pri drugem delodajalcu, ali pa se mogoče kot datum odpovedi napiše zadnji dan, ko se še dela pri “starem” delodajalcu (7.5.2019)?
Hvala.
Lep pozdrav.

Spoštovana,

če bi pričela z delom pri novem delodajalcu dne 8.5.2019, potem bi vam delovno razmerje pri prejšnjem delodajalcu prenehalo dne, ali pa lahko tudi “z dnem” 7.5.2019 in bi tega dne seveda prenehala veljati prva pogodba o zaposlitvi.

Glede na to, da prične odpovedni rok teči naslednji dan po vročitvi odpovedi, bi tudi v vašem primeru odpovedni rok pričel teči naslednji dan po datumu, s katerim bi odpovedala pogodbo o zaposlitvi, se pravi, naslednji dan po datumu, ki bi ga zapisala v odpoved.

Vendar mora biti odpoved delodajalcu vročena pred tem datumom, torej pred datumom, ki bi ga zapisala v odpoved, oziroma najkasneje na ta datum. Pogodbe namreč ne morete odpovedati za nazaj.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close