Odprti zakon plusi in minusi
Imej kar želiš, jaz se takega odnosa NOČEM iti že zaradi spoštovanja, do partnerice! Bi bilo tebi všeč, če bi si tudi partnerica poželela kakšne druge moške in kadarkoli bi prišel domov, bi bil kdo drug z njo? Mislim, da bi ŽIV PONOREL. Imata skupno stanovanje, skupaj vlagata v stanovanje in potem pripelješ ti v to SKUPNO stanovanje DRUGO in TRETJO osebo, ki je NE POZNAŠ in si z njo deliš posteljo? SKRAJNO NEOKUSNO! Kako bi potem to izgledalo? “Housesharing” varianta ali kaj? In to ni fer! Poleg tega pa še tvegaš spolno prenosljive bolezni!!! Zato, POZOR!!! Lahko tudi ti okužiš svojo partnerico in s tem tudi sebe!
zzzzz top, 18.06.2022 ob 15:21
Jaz ne, 18.06.2022 ob 14:58
Meni je to nepredstavljivo. Ko nekoga ljubim, hočem, da je samo moj in da si on želi, da sem samo njegova. Poleg tega si ne predstavljam, ko imata dva enkrat otroke, da bi ob skrbi za kvalitetno partnerstvo (tj skupni vikend pobegi brez otrok, čas za pogovor, za crkljanje itd) in za vzorno vzgojo otrok, se našla čas za ljubice/ljubimce. To enostavno ne gre. Oz gre, če ostalo opraviš površno, nezadostno.
Ne fantaziraj, morda si tak odvratna, ali mož, da te nihče NE opazi…in druga možnost, ko otroci odrastejo je čas za zakonca tudi med tednom, to pomeni se že prenajesta en drugega…Torej pričneš pogledovat za novimi komadi:) poštenjakinja.
Jaz pa mislim tako… Če sta 2 v vezi, se imata rada, imata otroke, in se naveličata… OKKKK!! PRAV! AAAMPPPAAAK!!! Naj gresta potem VSAK SVOJO POT in naj si poiščeta vsak svojega partnerja in uživata življenja naprej. Aja, če imata pa ta dva že otroke, se pač plačuje preživnina in nekdo jih bo pač imel na grbi! ŽAL!
J
zzzzz top, 18.06.2022 ob 15:30
Boris03, 18.06.2022 ob 12:00
Zakon oz. partnerski odnos dveh odraslih oseb naj bi temeljil na ljubezni, ter želji po skupnem življenju oz. ustvarjanju družine. Ne vem, kam zraven “paše” odprt zakon? Sicer sem pa v eni temi že komentiral… Seveda pogledam za kakšno lepo žensko (diskretno), ampak kakršnokoli nadaljne fantaziranje ali korak v napačno smer mi prepreči misel na ženo in otroke.
Ja seveda Boris, prvih 10 let, potem te ima ženska poln ku* in ti nje…ljubezen, med in mleko, se poliže in še kako prav pride, da te še kdo pogleda:) Po mojem mnenju si “mamin sinek”, ki pred babo pisnit ne upa, zagotovo ona dominira v družbi te prevlada:)
s takšnim descem nebi želela bit, to zame ni ded.
Jaz si pa s takšno žensko kot si ti nebi upal bit! Zakaj? Kako naj jaz vem, koliko spolnih partnerjev si že imela pred mano?? Koliko spolnih bolezni bi to bilo?? Se ve ženske in moški SPLOH zavedate, kaj govorite?? ODPRT ZAKON???? NE ME BASAT NO!!! Potem boste pa jokal, ko vam ne bodo spolni organi več delali, kot bi morali!
Sem zelo podobnega mnenja kot Boris. Ni potrebe po “odprtem zakonu”. Verjetno zato, ker vzdržujeva tisti “med”, ki se kar ne poliže – pa tudi zato, ker sva oba imela svoji življenji že pred najinim partnerstvom.
Po vseh minulih izkušnjah je ona tisti vrhunec ženske zame, ki mi paše. Precej bolj kot druge. In zdaj naj bi s kakšno traparijo, po možnosti s kom, ki mi na dolgi rok sploh ne bi bil tako OK, to ogrozil? Niti približno!
In razne možnosti, ki se v življenju vedno ponudijo oz najdejo, sploh nimajo privlačnosti. Mogoče za 2x pogledati – in po možnosti skupaj pokomentirati… in to je to.
Če pa tega medu ne bi bilo več, če bi mi ona postala nadloga in podobno… pa tudi ne bi bilo odprtega zakona, ker je ne bi želel prenašati vmes. V takem primeru bi bil sam oz kje drugje – pa ideja odprtega zakona spet odpade.
Edini razlog za odprti zakon, ki se ga zdajle spomnim in se mi zdi možen bi bil kakšna res zoprna bolezenska situacija, ki partnerjema onemogoča telesni stik. Pa še v to dvomim, ker bi verjetno intimnost z drugimi prej ali slej privedla do izgube pravega partnerstva.
Zanimivo je kako tretji ljudje radi obsojajo takšne stvari, četudi so v dogovoru z obema zakoncema.
Jaz živim v odprtem zakonu že skoraj 10 let in stvar teče odlično. Moja prijateljica, ki to ve ima veliko povedati čez moj lifestyle. Njej se to zdi nesprejemljivo in oh in sploh. Ko smo pred 2 leti šle ženske skupaj ven v Mariboru in je nekaj popila, pa se je pokazala njena prava slika. Ob treh zjutraj ga je na Mb tržnici vlekla tipu, ki ga je spoznala par minut prej. Seveda popolnoma pijana in nezavedna. Jaz sem samo nemo opazovala in si mislila svoje. Zagotovo je bolje imeti dogovor z možem in se občasno dobiti s prijateljem iti na večerjo v mestu, potem pa k njemu domov ali pa v hotel in imeti kvaliteten seks in se imeti lepo, kot pa doma igrati vdano ženo, v stanju alkoholiziranosti pa se dol dati z vsakim neznancem, ki pride mimo.
Anonimno 2067, 23.06.2022 ob 10:07
Zanimivo je kako tretji ljudje radi obsojajo takšne stvari, četudi so v dogovoru z obema zakoncema.
Jaz živim v odprtem zakonu že skoraj 10 let in stvar teče odlično. Moja prijateljica, ki to ve ima veliko povedati čez moj lifestyle. Njej se to zdi nesprejemljivo in oh in sploh. Ko smo pred 2 leti šle ženske skupaj ven v Mariboru in je nekaj popila, pa se je pokazala njena prava slika. Ob treh zjutraj ga je na Mb tržnici vlekla tipu, ki ga je spoznala par minut prej. Seveda popolnoma pijana in nezavedna. Jaz sem samo nemo opazovala in si mislila svoje. Zagotovo je bolje imeti dogovor z možem in se občasno dobiti s prijateljem iti na večerjo v mestu, potem pa k njemu domov ali pa v hotel in imeti kvaliteten seks in se imeti lepo, kot pa doma igrati vdano ženo, v stanju alkoholiziranosti pa se dol dati z vsakim neznancem, ki pride mimo.
Gotovo.
A ne primerjaš enakovrednih situacij, ker jih v tem primeru sploh ni mogoče.
Show Menjava žen obstaja (Vem za Ameriško, Nemško verzijo). Ampak ni bilo to mišljeno, da ženska sedaj sexa z drugim, ampak je bilo mišljeno, da se spozna drugačen način življenja. Npr. Zagrizeno vegetarijanko so dali mesojedcem in lovcem. Tega dela se fajn spomnim, so jo toliko zrajcali z mesom, da ga je naskrivaj celo probala. Medtem ko kontra ji ni uspeli, da bi druga družina sprobala kaj dosti vegi zadeve. Je nekaj skuhala, da kao ni mesa v hiši… oče zgine za 5 minut in pokne zajca(ali kuro), pa ga prinese, da speče.
Glede same ideje, odprtega zakona. Sliši se mogoče lepo, ampak slej ko prej pridejo kaka nesoglasja, ljubosumje… sem v to 100% prepričan.
Ostaja pa marsikdo v zakonu, kjer ne funkcionira, zaradi otrok…ali ugodja, ki ga tako življenje prinaša.
eklep, 18.06.2022 ob 08:46
Drage dame in dragi gospodje kaj pravite o odprtem zakonu!
Poročeni, srečno seveda a ste v življenju vsaj enkrat pomislili kako bi bilo lepo ko bi lahko z osebo s katero dobro prijateljuje te imeli še kaj več če bi vam to partner omogočal.
In še druga mnenja bi bilo zanimivo slišati?
Že dve leti imam ljubimca, ki se nama pridruži v postelji. V bistvu imam dva moža, najboljša kombinacija. 😁 Škoda, ker je ljubimec poročen. Bi ga vzela pod isto streho. One big happy family