Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Pretekli vikend so se pri nas oglasili brat, svakinja in nečak. Nečak, star 6 let, je, ko je šel lulat, polulal dilo na WC, poleg tega si po potrebi ni umil rok. Jaz tega nisem tolerirala in nečaku takoj rekla, da naj gre nazaj počistit za sabo, kar je pustil. Dodala sem še, da ne vem, kako imajo pri njih doma, ampak pri nas moški dilo dvignejo, če grejo na malo potrebo. To sta slišala tudi svakinja in brat. Priznam, da sem to ravno zato rekla, da bi onadva to slišala. Najprej sta me oba postrani pogledala, in to je bilo zaenkrat to. Malo kasneje me pa svakinja povabi na samo, češ da mi ima nekaj za povedati. Zabrusila mi je, da se nimam kaj vtikati v nečaka in njegove napake ter da naj se v naslednjo, preden rečem kaj takega, posvetujem z njima in njima prepustim nadaljnjo potezo. Kot piko na i, pa je izpostavila to, da nimam otrok, tako da se nimam kaj usajati, češ da o starševstvu in vzgoji nimam pojma. Tega nisem pričakovala od nje, saj mi je sprva dala prav, ko sta skupaj z bratom nečaku povedala, da naj počedi za sabo. Vsaj predvidevala sem tako, ampak sem se zmotila. Saj meni ne bi bil problem počistiti dilo, ampak želela sem nečaku dopovedati, da to, kar je storil, ni bilo lepo. Ampak očitno sem se preveč “usajala”.

No, danes je bilo pa že vse OK, ko sta rabila varstvo za nečaka. Če ne bi bilo tega incidenta, bi varstvo z veseljem sprejela, kot že večkrat, ampak tokrat sem pa rekla ne. Vprašala me je, če je ravno ta incident kriv za to. Ni mi sploh pustila do besede in rekla, da s tem ne bom zaje*bala nje, ampak nečaka. Jaz sem samo prekinila.

Zdaj, po tehtnem premisleku, se mi pa zdi, da je imela prav. Njenih izjav še vedno ne odobravam, ampak realen razlog za zavrnitev varstva je bil res to, ker sem se ji želela maščevati in ji dati vedeti, da je pretiravala. Nisem se pa ozirala na nečaka.

Naj si plača študentko.

Zakaj bi zaj. nečaka?

Ker mu nisem nudila varstva zaradi lastnih kompleksov do svakinje.

Ne sekiraj se preveč, to, kar si naredila, je čisto človeško. S svakinjo sta si skočili v lase, ti si mogoče malo pretiravala in jima z bratom dala vedeti, da so packi, svakinja pa je bila tudi zlobna in te je skušala s svojimi besedami prizadeti. To tudi sama ve, zato te ni pustila do besede. In kaj zdaj? Nič! Je, kar je, zamera pa gotovo tudi ne bo trajala večno. Mogoče te bo brat sam poklical, lahko čez nekaj časa pokličeš ti njega ( zdaj ju nekaj časa pusti, tvoja svakinja doma zdaj gotovo bruha ogenj in žveplo), toda slej ko prej se bodo zadeve umirile. Gotovo bodo še kdaj potrebovali varstvo. Takrat nečaka toplo objemi, povej mu, da ga imaš rada in da nisi več huda. Desko od stranišča naj pa le dvigne in če bo treba, počisti za sabo, da se ne bodo v njegovi lužici zaredile žabe. Kvak!

Sama bi bila tiho. Ker pa tebe očitno zelo moti, je prav da si povedala. Ljudje smo si različni.

Če imaš lep odnos z nečakom ne zavrni tega zarafi ene poscane dile. Saj ni zanalašč.

Moj odnos z nečakinjah je sesterski in nisem nikoli komplicirala, ce sem kaj za njimi pospravila.

V tvojem domu veljajo tvoja pravila.
Ti si za… mecaka? Ta njena izjava odlicen primer custvenega izsiljevanja, da se bos grizla cel teden in ji na koncu iz vsiljenega obcutka krivde pustila, da spet pometa s tabo, kot ji pase.

Dovolj bi bilo, če bi nečaku rekla, naj počisti za sabo, ne pa da pametuješ, da ne veš, kako imajo oni. To bi vsakemu dvignilo pokrov.
Tudi na prijazen in spošljiv način se da marsikaj doseči, predvsem pa se ohrani lepe odnose.
Pa tudi to, da si zavrnila varstvo, kaže, da si zamerljiva oseba.

Prav nič nisi pretiravala. Tudi meni nihče ne od domačih ne od obiskov ne bi pustil vse polulane školjke, tudi otroci ne. Če so še majhni, pa je naloga staršev, da za njimi počistijo. Prav tako se oglasim, če si kdo ne umije rok in ga pošljem nazaj so umivalnika. Ne bo meni celega stanovanja pretipal z na frišno poscanimi rokami. In tudi da si odklonila varstvo je čisto prav. Jaz bi tako odločitev svakinji še podkrepila s tem, da je bilo rečeno, da ti itak nimaš pojma o vzgoji in da kot taka pa res nisi primerna za varstvo. Nečaka nisi nič zaj…… ampak ga je kar lepo ona sama. Sebi naj pripiše.

“Ne vem no. Saj je ona rekla,,:” kot piko na i je izpostavila: “da se nimaš kaj usajat, nimaš otrok…blablabla!”
Kaj tle ni jasn!?
Razen, če si navajena bit služkinja!

Ker mu nisem nudila varstva zaradi lastnih kompleksov do svakinje.
[/quote]

Pregroba si bila do nečaka. Lahko bi mu mirno vse razložila, pa svakinja gor al pa dol.

Povsem prav si naredila, zato se ne sekiraj.
Razen seveda, če želiš biti služkinja, ki bo čistila za poscanci in zraven še žaljivke poslušala.

Edino pravilno si ravnala.

Bravo!


Si spet pametno nad vse? Kolk le tebe še vedno boli da si stari hrast, ne sam veja. Se boš opravičilo kr si tolk pluvalo dons že v eni drugi temi kolk so ženske pokvarjene in same krive za vse!? Ne boš imelo jajc da bi priznalo svoje velike in zgrešene kikse.
P.s.sedaj se že ve da umorjena morilcu pač ničesar ni dolgovala, da je storil to negnusno dejanje, ki ga ti celo podpiraš…

Obe sta pretiravali, zdaj imate pa sranje.


Si spet pametno nad vse? Kolk le tebe še vedno boli da si stari hrast, ne sam veja. Se boš opravičilo kr si tolk pluvalo dons že v eni drugi temi kolk so ženske pokvarjene in same krive za vse!? Ne boš imelo jajc da bi priznalo svoje velike in zgrešene kikse.
P.s.sedaj se že ve da umorjena morilcu pač ničesar ni dolgovala, da je storil to negnusno dejanje, ki ga ti celo podpiraš…
[/quote]Tako je, ko bi imele same otroke, bi se znale drugače obnašat. V tisti temi sem pa zgolj realno povedal kot je, vaša izbira so vaša početja, nikogar drugega in morebitne posledice glede na težo dejanj. Seveda je to nekaj, kar nobena baba noče slišat. Brez nič se nikoli nič ne zgodi.

O bog no, kaj si tako živčna? A se spomniš sebw pri 6ih? A si pucala sekret za sabo? No, jaz ga nisem, pa sem čist normalna. Otroke naj vzgajajo starši, tete in babice smo pa za cartanje. Umiri se, nekoč ti bo še žal.

Presnete stare babe čist ste dosadne, še dijakinje znajo to bolj zanimivo rešit! Bejš ke v kot pa mouč, ne boš še po netu dosade srala!

Avtorica, ne samo, da si prav naredila, še uslugo si nam drugim naredla.
Precej staršev je nemarnih in pustijo, da njihovi potomci zasvinjajo WC tudi v javnosti pa tastari ne počistijo za njimi. Večkrat videno na kopališču, ko otročjad vse poščije, ta stari pa ne počistijo za njimi, čeprav so poleg otrok.
Če otrok ne zna počistiti za sabo, če ne zna umit svojih rok, morajo to narediti starši. Ne pa tete.
Ni mi pa jasno kako taka otročjad hodi v šolo? Vse poščijejo in poserjejo? S poscanimi in posranimi rokami pa potem v razredu čepijo ali kako?


Si spet pametno nad vse? Kolk le tebe še vedno boli da si stari hrast, ne sam veja. Se boš opravičilo kr si tolk pluvalo dons že v eni drugi temi kolk so ženske pokvarjene in same krive za vse!? Ne boš imelo jajc da bi priznalo svoje velike in zgrešene kikse.
P.s.sedaj se že ve da umorjena morilcu pač ničesar ni dolgovala, da je storil to negnusno dejanje, ki ga ti celo podpiraš…
[/quote]
Ni problem, saj lahko zahtevate brisanje realno napisanega, to vas ne more zaščitit v reli, tam ste varni le če ste pošteni in razumni.

Ja, nekateri smo znali pri 6 pobrisati kapljico urina s školjke, če je šlo kaj mimo. Tako so počeli naši starši, ko sem bila mala, sem jih videla to početi namesto mene in sem prav kmalu sama od sebe začela to početi. Brez da bi mi kdo posebej ukazal. Dober zgled je najboljša in najlažja vzgoja. In če je zate cartanje to, da brišeš poscan wc, prav. Nekateri bolj prisegamo na kake druge načine cartanja.

Ja. In potem so kar naprej na vratih šole obvestila o glistah. Ni čudno. Naša pediatrinja pravi, da ponavadi to prinašajo eni in isti otroci. Potem pokasirajo še drugi.

Bejš bejš, nikar ga ne ser ne o vzgoji in ne o higieni, ker ste današnje babe čist ponorele!

Stari dobri čučnjevac je zdravilo za vas in vaše sončke in princeske, pa še neprimerno bolj zdrav je!

Presnete babe zagamane, pejte raj na FDV iz sekretov diplomo delat!

Sama sigurno ne bi reagirala tako. Šestletnik, ki polula desko, ga je potrebno učiti, kako je prav. To se ne naredi na način, da se ga osramoti, ker to ni potrebno, razen če bi to bilo ponavljajoče dejanje iz kljubovanja. Tako da v tem dajem prav svakinji. Ne dam ji pa prav, da je najbolj prikrajšan nečak. Otroci stvari dojemajo drugače kot odrasli. Tvoje občutje kaže na to, da boš najbolj prizadeta ti. Mislim, da če bo malčka mami odtegnila od tebe, boš to težje prenesla kot fantek. In njegova mama, seveda. Ne pusti zmeri, da se kuha predolgo, ker bo vsak dan težje popraviti skrhan odnos.
Aha, pa še to, svakinji dam prav, da je počakala na trenutek, da sta bili sami. S tem ni degradirala tvoje neposrecene učne ure njenemu otroku, temveč jo je na nek način podprla.

Z nečakov so bila groba in primitivna za povrh,otroci so zelo dojemljivi za prijazne besede,lahko bi čisto lepo izpeljala ,morda na humorističnem način,sama ti ne bi dala v varstvo otroka,ni čudno da toliko dobrih otrok zraste v nemogoče ljudi.

New Report

Close