Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Ni mi jasno, zakaj sploh dajeta otroka čuvati avtorici teme, če sama pravita, da nima otrok in o starševstvu nima pojma. 🙂

Koliko ima tista pametna in jezikava mati pojma o vzgoji, se vidi že po poscanem veceju.

Jaz tudi mislim, da bi bilo do 6 letnega otroka bolj pametno pristopi prijazno in nežno. Saj ga lahko pošlješ pobrisat dilo, ne da bi se nanj drl in ga kregal.

Mi žal ne vemo v kakšnem tonu si karkoli rekla otroku, medtem ko je to letelo na svakinjo in brata. Moraš vedeti, da otrok drugače razume kot starši, veliko več bi dosegla, če bi prijazno povedala, da je treba roke umiti tudi pri vas in da je bolj fino ciljati v školjko, če je dila dvignjena.
Tete smo drugače tiste, ki imamo poseben odnos s svojimi nečaki. Nismo starši, pa nismo njihovi vrstniki. To pomeni, da veš za več traparij kot izvedo starši in je včasih treba narediti tudi kaj kar sicer ne bi – sama sem hodila iskati pozabljene stvari (da doma ne bi izvedeli) in jih nekajkrat peljala domov iz lokacij kjer naj ne bi bili. Ne velikokrat ker niso bili problematični, pa vseeno. Pa še super mi je bilo, ker sem poznala ljudi iz lokalov, kjer so bile, da so malo popazili nanje. Ne da bi mulci to vedeli 🙂

Podpis pod tole, čeprav sva očitno sva redki, ki tako misliva. Seveda bi bilo pravilneje, če bi otroka na stranišče spremila mama ali oče in nato tudi počistila za njim, ampak scene, kot jo je zganjala avtorica, po eni strani teror nad otrokom in očitke staršem, no tega pa ne bi naredila nikoli. Saj se da na lep način povedati. Otrok bi razumel že navaden, “Pridi sem, poglej, malo ti je ušlo čez rob, bova pobrisala, potem si bova pa umila roke”, starši pa bi to tudi dobronamerno sprejeli.

Verjetno je pa glede na nepotrpežljivost avtorice za otroka res bolje, da ni v varstvu pri njej.

Podpis pod tole, čeprav sva očitno sva redki, ki tako misliva. Seveda bi bilo pravilneje, če bi otroka na stranišče spremila mama ali oče in nato tudi počistila za njim, ampak scene, kot jo je zganjala avtorica, po eni strani teror nad otrokom in očitke staršem, no tega pa ne bi naredila nikoli. Saj se da na lep način povedati. Otrok bi razumel že navaden, “Pridi sem, poglej, malo ti je ušlo čez rob, bova pobrisala, potem si bova pa umila roke”, starši pa bi to tudi dobronamerno sprejeli.

Verjetno je pa glede na nepotrpežljivost avtorice za otroka res bolje, da ni v varstvu pri njej.
[/quote]

no saj to je ravno problem, ker starši očitno otrok ne vzgajajo. Pri šestih je mali že v šoli in osnovna stvar, ki bi jo moral znati je opravljati potrebo na sprejemljiv način. tukaj sta starca že v osnovi falila. Zoprno je potem, ko morajo take osnovne stvari pri vzgoji namesto lenih starcev početi drugi sorodniki.
Torej monklje, naučiti svoje otroke primernega obnašanja, pa ne bo problemov.

Dovolj bi bilo, če bi nečaku rekla, naj počisti za sabo, ne pa da pametuješ, da ne veš, kako imajo oni. To bi vsakemu dvignilo pokrov.
Tudi na prijazen in spošljiv način se da marsikaj doseči, predvsem pa se ohrani lepe odnose.
Pa tudi to, da si zavrnila varstvo, kaže, da si zamerljiva oseba.
[/quote]

Točno tako. 6 letniki velikokrat polulajo desko, velikokrat jih je treba opomniti na umivanje rok, sezuvanje, ipd. Naredis prijazno, rečeš ups še roke umit, vse z nasmehom in brez kritiziranja staršev. Zaradi enega lulanja so na majhnega otroka zmetala vso zamero, ki jo imaš do svakinje. Pa saj ne morem verjet.

Meni se zdiš predvsem otročja, pa tudi pikolovska, zamerljiva, vzvišena, nerazumevajoča, …

Zakaj, so že predhodnice napisale. Pa naj ponovim.

Iz tvojega zapisa prav veje nesprejemanje svakinje, da ne napišem sovraštvo. Kaj za vraga imaš za komentirat, kako imajo pri njih doma? In to samo zato, da sta te brat in svakinja slišala. Da si jima pokazala, kako pa ti takih stvari ne toleriraš, torej si boljša od njiju, ki nimata pojma. Halo, brigaj se zase. Lahko rečeš nečaku, da naj počisti za sabo, mu pokažeš, kako želiš, da je to narejeno, potem pa zadevo zključiš.

Če bi imela vsaj malo posluha za otroke in vsaj nekaj izkušenj s 6 letniki, bi vedela, da je tole lulanje mimo vsakdanja praksa. In, da jih je treba redno opominjat, pa potem mogoče tam pri osmih stvar obvladajo, nekateri. Nekateri pa šele pri dvanajstih. Tko pač je.

Potem pa še zavrneš varstvo, zato, ker ti svakinja pove svoje? Tu se pa kaže tvoja zamerljivost. Imaš rada nečaka? Si želiš z njim negovati odnos? Potem mu pač ne odrečeš varstva, samo zato, ker ti ni povšeči, kar ti je njegova mama rekla.

Odrasti.

Pregroba si bila do nečaka. Lahko bi mu mirno vse razložila, pa svakinja gor al pa dol.
[/quote]
otroku , tako kot vsakemu izmed nas, se lahko zgodijo različne stvari. In verjamem, da ni zanalašč polulal deske na straniščni školjki. jaz osebno, bi počistila, otročku pa lepo rekla, veš vem,da se kdaj zgodi in ni nič hudega, samo naslednjič poglej za seboj, če je ok , in če ni, pobriši, da ne ostane polulana deska za drugega.
Tako grobo tvoje ravnanje meni ni ok. Tudi duvanje svakinje ne.
Se pa strinjam, da je škoda za odnos z nečakom. jaz bi ga z veseljem sprejela.

Te stare tete so katastrofa, sama žlehtnova in vse bi komandirale, saj pravim, žlahta gor dol, to je treba odpikat in popolnoma distancirat.

otroku , tako kot vsakemu izmed nas, se lahko zgodijo različne stvari. In verjamem, da ni zanalašč polulal deske na straniščni školjki. jaz osebno, bi počistila, otročku pa lepo rekla, veš vem,da se kdaj zgodi in ni nič hudega, samo naslednjič poglej za seboj, če je ok , in če ni, pobriši, da ne ostane polulana deska za drugega.
Tako grobo tvoje ravnanje meni ni ok. Tudi duvanje svakinje ne.
Se pa strinjam, da je škoda za odnos z nečakom. jaz bi ga z veseljem sprejela.
[/quote]

a mu ni točno to povedala?

[/quote]

Si sploh prebrala prvi post?

Napislala je: Jaz tega nisem tolerirala in nečaku takoj rekla, da naj gre nazaj počistit za sabo, kar je pustil. Dodala sem še, da ne vem, kako imajo pri njih doma, ampak pri nas moški dilo dvignejo, če grejo na malo potrebo. To sta slišala tudi svakinja in brat. Priznam, da sem to ravno zato rekla, da bi onadva to slišala.

Iz njenega zapisa je razbrati grobost + dodala je totalno nepotreben komentar namenjen staršem s katerim jim je sporočila njihovo nesposobnost.

[/quote]
Ne, ni mu. Žalostno, da tega ne razpoznaš sam iz zapisov.

Glede na stanje očitno nekateri scanja brez svinjanja nikoli ne obvladajo. Pa nič hudega, ker se vedno najdete takšne, ki te poscance zagovarjati in čistite za njimi. Ne, ni normalno, da šestletnik poščije vse naokoli. Imam otroke, pa tega pač niso nikoli počeli, niti tega ne bi nikoli tolerirala. Ja, žal pa vas je preveč, ki to tako veselo tolerirate, da je potem po šolskih wc-jih res svinjak. Ker so mulci pač navajeni na to, da bodo itak vsi drugi za njim čistili.
Jaz svojim nečakom čisto jasno povem kakšna so pravila pri nas in se tega potem tudi brez težav držijo. Če se svakinja in brat strinjata? Dol mi visi, pri nas velja tako, pri njih pa je lahko kot v svinjaku, če jim paše.

Naredila si prav, ker po njenem itak nimaš pojma o vzgoji in starševstvu.

saj se nisi vtikala VANJ ampak v to KAJ DELA PRI TEBI.

Jaz ti dam popolnoma prav, v tvojem stanovanju veljajo tvoja pravila! In nečaka si poskušala pravilno vzgojit, nisi naredila popolnoma nič narobe!

zakaj se babe tako rade kregate, zlasti s taščami in svakinjami?

Saj nima. In taka vedno najde nekaj, da bo se repenčila in postavljala svojo pomembnost nad starša. Sam sem pred leti že kateri rekel, še zlasti eni prijateljici od bivše, ki se je vedno vtikovala, jaz tega ne bi tolerirala, jaz bi to tko, jaz bi to tko. In sem ji povedal, ti bošto lahko tko, ko boš dobila partnerja, da te prenaša in imela otroke z njim, kar pa ne bo nikoli, ker tak ne obstaja. In res je tako, je že stara, še vedno je na istem in bi verjetno ona to tko, sama pa nima nikogar.

familijarni odnosi po slovenceljsko

Saj nima. In taka vedno najde nekaj, da bo se repenčila in postavljala svojo pomembnost nad starša. Sam sem pred leti že kateri rekel, še zlasti eni prijateljici od bivše, ki se je vedno vtikovala, jaz tega ne bi tolerirala, jaz bi to tko, jaz bi to tko. In sem ji povedal, ti bošto lahko tko, ko boš dobila partnerja, da te prenaša in imela otroke z njim, kar pa ne bo nikoli, ker tak ne obstaja. In res je tako, je že stara, še vedno je na istem in bi verjetno ona to tko, sama pa nima nikogar.
[/quote]
ja ja.moderni očetje ste vsi pametni.med bostati starš in biti starš je velikanska razlika.

Jaz bi te tudi poslala nekam in rajsi bi si prst odgriznla kot da bi te prosila za varstvo.
Najrajsi od vsega imam take pametne 35 letne samske svakinje ki so pozrle vso pamet sveta.
Tezis tudi prijteljicam in njihovim otrokom?
Samo si se nekaj ven metala.

Popolnoma prav si imela, ker si nečaku povedala kako pravilno ravnati in počistiti za sabo. Otroke je tega potrebno učiti že od tistega trenutka, ko se naučijo uporabljati kahljico in pozneje WC. Nečak bo šel kmalu v šolo, če bodo tam ugotovili, da se ni naučil higienskih navad ga bodo resno opomnili, kar ga zna spraviti v hudo zadrego, sploh, če ga bodo opozorili v pričo sošolcev. Njegova mamica pa namesto, da bi ti dala prav in bi jo bilo sram, ker 6.letnika še ni naučila pravilnega ravnanja na Wc-ju pa je udarila besedno po tebi. Potem si te pa še drzne prositi za varstvo, res je nesramna.
Pravilno si ravnala, ker si odklonila.

Malo napacen nacin za povedat si res izbrala. Svakinja pa tudi. Kakor koli v tuji hisi spostujes tuja pravila.
Nasi otroci so sicer ze vecji. Necak je pa se majhen. Najrajsi je pri meni v varstvu ce se le da. In ja tudi je ze polulal skoljko. Pa ne nalasc. Pa uslo mu je tudi ze v hlace Je bilo eno obdobje ko ni bilo casa povedat da ga lulat.. ga poklices pokazes kje je cistilo in papir in mu pokazes kako se pospravi ce se to se zgodi. Pa ni treba nobenemu razlagat da je mimo skoljke uslo. (Ima pa sedaj svojo prucko da gre lahko na pisuar je pa tudi celo zadovoljstvo.)
pa je strgal novo bundo
Pa sva novo kupila … za strganje bunde sva pa kitajce obtozila ( ker so krs naredl)
Midva sva pac zaveznika take reci resiva sama in potem imava skrivnost. Nobenemu ne poveva… potem se pa mamica njegova sprasuje zakaj se spogledujeva in smejiva.
Vzgajam ga ne. Zato ima starse. Midva se pogovoriva po odraslo. Pri meni je zmeraj ful priden.

ja ja.moderni očetje ste vsi pametni.med bostati starš in biti starš je velikanska razlika.
[/quote]No, jaz imam odrasle otroke, uspešno nadaljujejo življensko pot, ve ste pa še vedno brez otrok. Torej, kaj bo na stvari po tvojem?

New Report

Close