Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Drugič ji še to dodaj, da ti je itak rekla, da nimaš otrok in nimaš pojma o vzgoji. Naj se zdaj sama znajde s tem varstvom, ko je tako zelo pametna. Seveda zdaj, ko te rabi, te je spet našla, ker ji lepo zastonj paziš, koga drugega bi mogla plačat. Ne imet slabe vesti, ker nisi niti malo dolžna imeti varstva.

Jaz bi samo rekla tako….lepa beseda lepo mesto najde!
Z vso pravico je rekla nečaku naj počisti za sabo ker je to njena hiša in njena pravila. Vendar bi to MORALA storiti otrokova starša. In to bi mu morala povedati preden sta ga pripeljala na obisk. In ker vemo da otroci dostikrat pozabijo take stvari ker je pri teh letih igra pač bolj pomembna, je pa njuna dolznost da gresta za njim in kontrolurata dokler se otrok ne navadi in mu to postane samoumevno.
Je pa res, da bi se sama na veliko izognila izjavi o tem, kakšno imajo doma. Po moje, je bilo ravno to tisto kar je pripeljalo do tega da je zadeva ekskalirala. Svakinjo je bilo sram in je pač na ta način odreagirala in se branila. Vse kar je sledilo je pač samo kdo bo koga in to nikoli ne prinese nič dobrega. Nobenemu.
Tudi sama imam otroke in sem vedno poskrbela da so pustili za seboj čisto. Pa ne samo v wc-ju ampak povsod. Pobrali so igrače, za seboj pospravili in pustili čisto. Ker je tako prav. In to delajo še vedno tudi zdaj ko so že večji. In nisem dovolila da bi šlatali po šipah na zasteklenih vratih, pa v trgovinah in kulturnih domovih so tudi pustili steklo in ogledala pri miru….ne pa da otroci ….da ne rečem dojenčki ki jim mamice peljejo za eno rokico, pustijo sledi svojih roic na čisto vsaki šipi in ogledalu. Mamicam pa se zdi to smešno.
Ze veliko let sem čistilka v stavbi z veliko stekla in ogledal. In včasih se vprašam ali so se te mlade mamice od svojih starsev sploh kaj naučile.
Da se ne pogovarjamo o kulturi v wc-jih. Tam se pa pokaze vsa kultura žensk. Grozno. Ko vidim kako vse urejene in naličene ter dišeče paradirajo okoli, wc-ji pa njimi pa ostanejo sramotno umazani. Že tega ne razumem kako jim uspe lulati mimo školjke, tega, da uporabljenega wc papirja ne vržejo v školjko ampak po tleh, mi je pa totalna neznanka. In še manj razumem kako je mozno da se blato in menstrualna kri znajdejo na steni ali na vratih….moški pa se niso slišali za metlico…naravnost grozljivo je, kakšne wc- pustijo ljudje za seboj. In čisto iskreno? Ne vem kako jih ni sram! Mene bi bilo!
Na kratko… Kar sami ne znamo, tega tudi svojih otrok ne moremo naučiti.

Pa nehajte no bluzit. Samske babe brez otrok so neprebavljive, žleht kot stekli cucki, škoda sploh debat okoli tega.

Pa recimo da tole glede samskih bab dam pa viharcu kar prav. Pa ne samo to dodam se da ponavadi v veliki vecini pozrejo tud vso pamet tega sveta sploh okoli vzgoje pa naj bo to otrok zivali al pa descov. Ponavadi se se pasejo okoli starih ljudi in na veliko” pomagajo” in “skrbijo” za njih a v resnici ne delajo drugega kot cence in spetir.

Jaaaa, dajmo eno polulano dilo zaostrit do konca, pa da stvar eskalira do te mere, da se ne bodo več videli. To bo res dober zgled tega, kako se družinske odnose fura, če vas že vzgojenost tega fantka tako skrbi.

Gre za način, kako si povedala.

Ja. Ko boš imela svoje otroke in boš tako odreagirala, se bo otrok raje v hlače pohcal, kot pa na tvojo zlato desko na tvojem sterilnem wc-ju.

Pri tako majhnih otrocih je potrebno na človeški način odreagirat, ti, razvajena šmrklja, res nimaš pojma o pojmu.

Čudno, da ga nisi odvlekla na wc in mu glavo potisnila v tisto kapljico.

Kolerik.

Kako zanimiva provokacija.
Nečak je do sedaj upošteval pravila lulanja v vaši hiši, ampak ravno takrat, ko je bil pri vas skupaj s starši, pa je vse ‘pozabil’.
In otroka si šla kontrolirat na stranišče, da točno veš, kako je opravil? Imaš pravila napisana na vratih stranišča? Jih zrecitiraš vsakemu obiskovalcu pred vstopom v wc prostor?

Sploh pa – meni se zdi misel na to, da bi malček dvigoval desko in potek z isto roko še sebe in svoja oblačila, še posebej na tujem stranišču, veliko bolj odvratna od nekaj morebitnih kapljic urina na deski.

Nečak je do sedaj upošteval pravila lulanja v vaši hiši, ampak ravno takrat, ko je bil pri vas skupaj s starši, pa je vse ‘pozabil’.
In otroka si šla kontrolirat na stranišče, da točno veš, kako je opravil? Imaš pravila napisana na vratih stranišča? Jih zrecitiraš vsakemu obiskovalcu pred vstopom v wc prostor?

Sploh pa – meni se zdi misel na to, da bi malček dvigoval desko in potek z isto roko še sebe in svoja oblačila, še posebej na tujem stranišču, veliko bolj odvratna od nekaj morebitnih kapljic urina na deski.
[/quote]

Izgleda tako, kot da bi bil prvič pri njej na obisku in upam, da tudi zadnjič 😂

Izgleda tako, kot da bi bil prvič pri njej na obisku in upam, da tudi zadnjič 😂
[/quote]

Sem odebelila del njenega besedila. Ga še kopiram:
‘Če ne bi bilo tega incidenta, bi varstvo z veseljem sprejela, kot že večkrat, ampak tokrat sem pa rekla ne. ‘

Prav si povedala in tudi jaz bi. V tvojem domu ti postavljaš pravila in če ga očitno onadva ne učita osnovnih stvari je super, da ga vsaj ti.
Je kar prav, da včasih rečeš ne, če ne te imajo za norca.

ampak za gratis varstvo so pa take vseeno čisto sprejemljive, a ne?

[/quote]

a ti rabiš pravila na vratih od sekreta, sicer ga pustiš usranega?
v odvratna okolja pa menda otrok ne dajemo v varstvo, kajne? a ja, če je gratis, potem je ok.

a ti rabiš pravila na vratih od sekreta, sicer ga pustiš usranega?
v odvratna okolja pa menda otrok ne dajemo v varstvo, kajne? a ja, če je gratis, potem je ok.
[/quote]

Moj komentar se je nanašal na avtoričin zapis, da je PO dečkovem prihodu s stranišča glasno vsem povedala, da ‘ne vem, kako imajo pri njih doma, ampak pri nas moški dilo dvignejo, če grejo na malo potrebo.’

In nima veze z (ne-)zastonjskarstvom, kako spoštljivo komuniciramo in ravnamo odrasli tako kot gostitelji kot gostje.

tudi sama imam tak odnos z nečakom. Midva sva zaveznika, midva se pogovoriva, poslušava. samo je potem moja sestra ljubosumna, če se midva tako pogledava in smejiva – to je ur nebes ona znori, kaj da imava, kaj da skrivava, da mora revež vse takoj povedat, ker sicer je kaznovan. In potem iz strahu pove. Midva ne smeva imeti niti te skrivnosti, da mi npr. zaupa kaj si želi za rd, ker ljubosumna mama znori dobesedno. Ker če se mi že zaupa ko nje ni zraven, ga potem ona sama zaslišuje, če ve kaj mu bom kupila in take. Bolno.
Imava se pa rada zelo, jaz obožujem svojega nečaka je zelo na mestu fant, to je posebne vrste ljubezen, jaz bom vedno njegova zaveznica in zaupnica, na katero se bo lahko obrnil kadarkoli bo želel, če bo to želel.

Bravo za iskren komentar.
Tako naj bi se teta tudi obnašala, na kar bo nečak imel lepe spomine.
Ne pa na eno vešo, ki ga je ponižala.

Pri nas se je igralo že toliko sotrpinov iz vrtca mojih otrok.
Na kraj pameti mi ni padlo,da jih povlečem, da čistijo za seboj, če jim je ušlo.
Da pa bi to naredila nečaku?
Zmešan folk.

Itak je to izmišljena sponzorirana tema, ampak ok…
Nečaka sem dobila davno pred svojimi otroki in ne morem opisati svoje ljubezni do njega in kasneje še nečakinje! Že zavoljo tega se ne bi kregala s svakinjo, ma ga ni denarja!!! Zdaj sta stara 22in 18 let, krasen odnos se nadaljuje, v družino je prišla še necakova punca, z mojimi otroki imajo čudovit odnos, včasih se mi zdi, da imam 5 otrok. Ne morem si zamisliti, da bi to pognala v luft zaradi ene poscane deske! Ti nimaš rada tega otroka!

Podpis. Moj nečak še ni tako velik, ampak sva se pogovarjala tak spotoma oziroma spontano pred časom, jaz mu vedno povem koliko ga imam rada, in sem tako nadaljevala, da se to ne bo nikoli spremenilo, tudi ko bo velik, odrasel, imel svojo družino in jaz že stara teta, vedno bodo vsi dobrodošli pri meni in vedno bo pri meni ljubezen in darilca za vse – zanj in njegove otročke.
meni ta odnos veliko pomeni, ta ljubezen, ki mu jo dajem me osrečujem osrečuje me ta najin odnos, osrečuje me, če ga lahko s čim razveselim, če se skupaj smejiva, zabavava, osrečuje me, če vidim,da je on srečen. Pa veliko mi pomeni, ker vem, da mi zaupa. Taki odnosi so bistvo in lepota življenja – pa naj bodo z lastnimi otroki, nečaki, partnerji – to je vse je največje bogastvo res.

Glede na stanje očitno nekateri scanja brez svinjanja nikoli ne obvladajo. Pa nič hudega, ker se vedno najdete takšne, ki te poscance zagovarjati in čistite za njimi. Ne, ni normalno, da šestletnik poščije vse naokoli. Imam otroke, pa tega pač niso nikoli počeli, niti tega ne bi nikoli tolerirala. Ja, žal pa vas je preveč, ki to tako veselo tolerirate, da je potem po šolskih wc-jih res svinjak. Ker so mulci pač navajeni na to, da bodo itak vsi drugi za njim čistili.
Jaz svojim nečakom čisto jasno povem kakšna so pravila pri nas in se tega potem tudi brez težav držijo. Če se svakinja in brat strinjata? Dol mi visi, pri nas velja tako, pri njih pa je lahko kot v svinjaku, če jim paše.
[/quote]

bravo!

Bravo 🙂

Madona, idioti! Govora je o šestletniku, ki se še zelo intenzivno uči vzorcev od odraslih! Desko se bo naučil dvigovati in boljše centrirati s tvojo pomočjo ali brez, komunikacijo pa srka iz okolja. Dobil je fino lekcijo, kako se na aroganten način lotiti reševanja konfliktnih situacij!

Naj ga data v varstvo pa placata, pa je zadeva resena. Ti se pa ne obremenjuj z nevzgojenim otrokom in njegovo materjo.

Torej naj razvajena zlahta kar sama merka na svoje otroke. Tete jih niso dolzne. Ce jih znas naredit, jih pa se merkaj. Pika. Tete brez otrok se pa lahko zabavajo medtem.

Ne se jebat snofwlake, no.

Otroku se pove kako in kaj – bolje enkrat na malo bolj trdo, kot pa tele fore z “joj, ne,i mu ne smes reci ne” neumnosti, ki sproducirajo nevzgojene, razvajene pamze. Sploh pa, v njenem domu je tako kot ona rece, ce ima kdo problem s tem se ve, kje so vrata.

Sem mama treh malih otrok s sestro, ki otrok nima in si jih tudi ne želi, po vrhu vsega pa še psiholog po izobrazbi. Pametovanja o moji vzgoji sem že navajena, tega da v najenem stanovanju za otroke velja kodeks obnašanja kot za odrasle pa tudi. Starši otrok se zavedamo, da vsak živi po svoje in sama od otrok zahtevam da v njenem stanovanju spoštujejo njena pravila. Ne moti me če otroke opozarja na neprimerno vedenje, me pa motijo opazke, ki povezujejo dejanje otrok z mojo vzgojo ali mejijo na žaljenje mene oz. našega načina življenja. Jaz vedno povem, da verjamem da idealni starši obstajajo, ampak da ti še nimajo otrok! Sama sem tudi pametovala kako bi kakega mulca jaz, ko se je metal na tla v trgovini, že zrihtala če bi bila njegova mama. To sem trdila še po tem ko sem imela prvo hči, vse dokler ni prišla druga (ki je to počela kljub enaki vzgoji kot pri starejši, ki tega ni počela). Tako, da žal rek o tem, da ne moreš bit pameten dokler nimaš otrok še presneto drži! Vzgoja ni lahka stvar in otroci pravil ne srkajo tako radi kot gobe, tako kot se zdi ljudem brez otrok. Stvari pravila starši ponavljamo dan za dnem cel dan in se včasih zdi, da bi steni kaj odpovedal prej kot lastnemu otroku. Pa ne zato ker bi bili neumni, ampak ker se jim v glavi dogaja na polno in niso obremenjeni s pravili kot mi. In ja starši si včasih kako stvar kar se tiče otrok preveč vzamemo k srcu, ampak to zato ker vi vidite samo napake in za vse kričite nas, nihče pa ne vidi truda, ki ga vložimo v to. Sestra je šele sedaj, ko imajo prijateljice otroke in ima vpogled v več primerkov naše vrste, in je ugotovila da pa le ni vse tako lahko in da sem čisto ok. Zdaj celo kaki prijateljici svetuje na podlagi mojih izkušenj, tako da očitno tako napačna mama s tako napačnimi otroci kot je sprva mislila nisem. Predlagam, da malega učite pravil obnašanja pri vas in se ne vtikujete v vzgojo njegovih staršev in da ne zapenjate odnosov zaradi takih banalnih stvari. Ko boste starejši se vam znajo te stvari vrniti. Brat z družino bo namreč, glede na to da nimate otrok, vaš edini sorodnik na stara leta in morda si boste takrat želeli njihove družbe in vam bo žal, da ste ostali sami zaradi ene “polulane školjke”. Gradite odnos z nečakom po svoje, neodvisno od staršev. Otroci niso za vaša nesoglasja oz. osebnih težav nič krivi.

New Report

Close