Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Odslovila sem varstvo nečaka, in to zaradi svakinjine izjave

Glede na to, da je to 6-letni otrok, bi lahko lepše omenila, da je potrebno za sabo počistiti. Seveda, če se je to zgodilo prvič. In komentar, da te ne briga kako imajo oni, da pri tebi se skrbi za čistočo, je bil nepotreben, oz. že skoraj žaljiv.

Kot si sama ugotovila, ti svakinja ni pred vsemi povedala svoje in vmešavala še drugih v to…ampak te je lepo potegnila na samo, kar se mi zdi edino pravilno.

Seveda pa je odvisno tudi od samega načina komunikacije med vama. Ampak vsaka bo pri sebi morala počistiti, če se bosta želeli pobotati in ne iskati krivca za vse skupaj…

…ker sploh ni pomembno, kdo je kriv in kdo ne…

Ega, zakaj ve bolj neumbe babice vedno drkate na to, da bo to enkrat brat pa sestra edina familija? Pr men so usi levicarji in sem jih odjebal, da sme seu f hosto. Njih naj pa migrant pomlati. Kaj mas ujckat folk ki nima pojma no.

Mulcu pa tri okol kepe pa u Vardo sz njim, da ne bo taka picka postau kot ste ve. Sam pravi deci so u vardi.

….. z majčko tesno okrog pasa…..

??????????

Mogoče mu je pa čisto lepo povedala. A piše, da se je drla?!

Groza od sestre res! Kaj ji ni jasno?. Js se pa samo smejem, če ima moja hči kakšno skrivnost. Itak dolgo ne zdrži in mi čez čas sama povem. Da pa bi jo silila, da mi pove, se mi pa zdi res bolano, otročje..

Do nečaka si bila pregroba za moje pojme. Si ne predstavljam, da bi nečaku rekla “kako imate pa vi doma” so vendarle otroci. Bi ga vrjetno opozorila če je videl da je malo polulano ampak spoštljivo. On pač ni kriv za vaše napete odnose. Svakinja ti je vsaj na samem povedala. Jaz bi vrjetno bila tudi užaljena če bi slišala svakinjo tako bleknit. Vsi skupaj nimate prav in iščete probleme kjer jih ni. Če je necak pri 6 polulal školjko je način kako se ga nauči čistoče pomemben in zasramovanje njega in njegove družine ni pravi način.

Ni prav, da se znašate nad otroci, ki niso nič krivi.
Po drugi strani se pa ve, ki ste packe in ki vam pospravljanje ni prioriteta sprijaznite, da vam drugi ne bodo delali uslug in pucali za vami.
In eni in drugi si morate poštimati v glavi.

A samo malemu se pa ni dalo povedat, kar si imela povedat?

Mene najbolj zmoti to v vsej zgodbi.

Sama sem tudi velikokrat pazila na nečakinji in še zdaj so rade pri meni na počitnicah. Velikokrat sem jih skregala če si niso umile rok, sezule, pospravile igrače…. pa sta bila oba starša zraven…ni bilo zamere…
Nevem pa zakaj mi mogla skoz paziz na njega sploh če ti reče zadnji dan … Sama sem tudi rekla ne sploh če mi je rekla zadnje minute…

Fantki ponavadi lulajo naokoli, ker jim nese postrani. No pri mojem je bilo tako. Zato sva se zmenila, da doma lula sede in drži pingelcka navzdol. Drugje pa poskusa zadet v skoljko ali pa gre lulat za drevo. Zato je veliko lulal zunaj.

Lahko se zgodi,da se bo vajin odnos z nečakom, ki je še otrok pokvaril Tudi jaz sem bila enkrat fajn nadrta od strica zaradi tega in nisma več imela po tem dobrega odnosa. Pa bila sem tudi 6-letna deklica,ki se je od tistega časa bala,da jo bo vsak nadrl ,če bom že kaj prevrnila. Da res je začela sme že mod malega pospravjati,ali težko zato drugim zaupam.

Rabila si izgovor, da ga ne sprejmeš v varstvo. Še dobro, da ga nisi, ker jasno pišeš, da se nanj ne oziraš. To pomeni, da je otrok s teboj ogrožen. Če ne fizično, pa zagotovo psihično.
Z otrocmi postopamo njihovim letom primerno in morala bi tudi tvojim letom primerno. Prav jih je poučiti, vendar na primeren način.
Zagovarjam vzgojo in strogost, vendar sama dobro veš, da nisi bila korektna.
Žal mi je, da si v sebi tako nesrečna. Si kar mislim, kako si je fantek oddahnil, da ne rabi biti s teboj. Žal nisi zmagovalka. Tudi ti se moraš še česa naučiti. Mogoče pa je ravno ta fantek tebe česa naučil?
Lp

Od mene je že vsega hudega vajena. Sem človek, ki je direkten, isto ona. Si poveva včasih tudi na vse mogoče načine kaj nazaj, ampak nikoli tako žaljivega, da bi si zamerila. Njenemu tamalemu sem že parkrat rekel, da si naj spuca rit po sranju, in če misli še naprej scati po deski, naj zunaj ščije, ker moški ne smemo scati po deski! Zdaj sem ga naučil, ko pridejo na obisk, da se vsede na školjko pa ščije. In je mir. Ona mi tudi ni nikoli nič rekla, če pa bi, pa bi ji itak svoje povedal. Ja, tudi jaz imam otroke in so zelo olikani in kulturni za ta leta, glede na nečakova leta.

No napisanem sodeč je razvidno, da bonton kar kipi iz tebe ven.
Drugače imaš pa načeloma prav.

Nisi naredila prav.

In svakinja ima prav. Kaj boš ti, ki nimaš otrok, govorila o vzgoji. Eno je tisto, kar bereš v knjigah, drugo pa praksa.

Vse se ti bo vrnilo, ko boš imela svojega otroka. Verjamem, da bo tvoj sc al okrog in okrog WC.

Takole bi rekel.
1. z omembo polulane školjke pred vsemi si otroka ponižala. 6-letnik to že lahko razume in čuti kot napad nase;
2. z omembo tega, da ne veš, kako to počnejo doma, da pa pri vas je red in čistoča, si ponižala še njegova starša;
To počne nekdo, ki mu za otroka ni kaj dosti mar ali pa ki se ne zmore brzdati.
Kako naj bi naredila, če bi ti res bilo do otroka?
1. fanta bi odpeljala nazaj na WC in mu na samem povedala, kako mora za seboj pobrisat;
2. tega staršema ne bi niti omenjala;

Edino če bi otrok to ves čas počenjal, ker je mali razvajenček in mu dol visi za to, kar rečeš, ti bi mu pa že nič kolikokrat povedala, da se to ne dela, hkrati pa tudi njegova starša ne briga, kaj poveš, bi bilo opravičljivo zate, da poveš tako, kot si povedala. Ampak to bi tudi dokazovalo, da ti gre mulec na jetra, njegova tastara dva pa tudi. Ampak samo v tem primeru bi ti opravičljivo šel lahko na jetra.:)) In v tem primeru bi jaz tudi brez slabe vesti povedal svakinji, naj si išče varstvo kje drugje.

Če svakinja ve, da je njen otrok pacek in mu to dopušča naj dvigne leno rit in gre z njim na wc, očitno pri 6 letih ni sposoben sam na wc. Če se ne moreš v vzgojo vtikati nisi sposobna za varuško, čisto prav si naredila.

Boljše da ne jemlješ vartstva, kot da kaj narobe naučiš… Itak ko boš sama imela ti ne bo vrnila. Povem iz lastnih izkušenj otroci se porivajo tistim, ki popuščajo, njim pa potem noben ne pazi na koncu

New Report

Close