Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odsotnost očeta za določen čas!

Odsotnost očeta za določen čas!

Mene pa zanima… ali vpliva kaj nekaj mesečna odsotnost očeta na sedem mesecev starega otroka?

7 mesečni otrok že kaj dobro pozna svoje starše; tako, da vsaj po moji logiki, bi rekla, da malce pa že vpliva. Sploh, če je odsotnost daljša.

ja, vpliva-ob vrnitvi ga ne bo poznal, še huje pa bo, če bo ravno v tistem obdobju, da se ga bo bal…

Lp
Medika

nekaj gotovo vpliva, a ker otrok še vsega ne dojema tako oz. nima še pojma o konceptu časa in odsotnosti, mislim, da bo to lažje prenesel, kot če bi bil otrok star 2 leti ali pa 7 … KOliko pa je nekaj mesecev?
T.

Menim, da vpliva. Je pa verjetno odvisno tudi od mamice – če bo odsotnost nanjo vplivala močno negativno, se bo to po mojem tudi na otroku poznalo.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Kratkoročno mogoče, dolgoročno pa mislim, da ni variante. Moj oče je bil odsoten vsa moja najzgodnejša leta, pa se tega obdobja sploh ne spomnim. Hecno, spomnim se samo trenutkov, ko smo bili skupaj.

Nevem točno koliko časa ga ne bo. Bo pa zagotovo ta konec tedna odšel.
Sem pa trenutno preveč žalostna, da bi kaj več napisala.
Imava pa punčko, ki je do zdaj do njega kazala veliko naklonjenost.

Ne bodi žalostna; objemi svojo deklico in bodita srečni! daj ji vso svojo ljubezen! srečno!

Hvala acjom. Vso mojo ljubezen že tako ima, ampak kljub temu bom tvoje besede poskusila imeti ves čas v mislih.

Držim pesti za vaju!
In sonček sreče naj vama sveti na vajini poti!

Naj se čim večkrat pogovarja z njo po telefonu, tako vsaj glasu ne bo pozabila. Mi imamo nedostopne babice in dedke, ampak so ves čas govorili z otrokom po telefonu, od takrat, ko je bil star nekaj tednov. In ko so prisli na obisk, je sicer malo zacudeno pogledal, ker niso bili niti slučajno podobni telefonski slušalki, ampak bal se jih pa ni in je tudi takoj začel komunicirati z njimi in se igrati in tako naprej. Po moje bo bolj trpel ata, kot pa princesa :-).

Vpliva, vendar kratek čas. Mojega moža ravno prejšnji teden pet dni ni bilo doma. Vrnil se je v nočnih urah in zato seveda zjutraj, ko se je naša šestmesečnica zbudila, hitro skočil k posteljici, jo vzel ven…dete je pa čisto otrpnilo. Gledala ga je kot kakšnega strica:)) No, ko ji je pokazal nekaj njunih skupnih for, se ga je kmalu “spomnila” in tekom dopoldneva je bilo že vse po starem. Hočem reči, da toliko stari otroci hitro pozabijo določeno osebo (četudi je to starš), vendar tudi kmalu spet vzpostavijo vez (hitreje kot starejši otroci).

MOj osemmesečnik je bil z očijem en teden na morju in ko se je vrnil domov me sprva ni spoznal. Je tako sireno vklopil, ko sem ga prijela v naročje ;o))
Potem pa sva se malo pohecala in čez 15 minut tudi pod razno ni več hotel stran od mene.

pri nas pa je bilo do nedavnega vedno tako, da je mali “obvezno” zbolel (dobil vsaj visoko vročino, če drugega ne 🙁 ) kadar je šel oči na pot za dlje časa. revček je bil takrat tako psihično razvran, da sploh nisem vedela, kako naj omilim zadevo. me je bilo groza že vnaprej, ker ima oči pač tako službo, da gre vsaj 4x letno vsaj za teden-14 dni na potovanje, vmes pa so še krajše odsotnosti. sedaj, ko je korenjak že večji, bolje prenaša vse skupaj. hvala bogu!
malčica pa očkovih odsotnosti ne jemlje “tako zares”. ravno sedaj je oči en teden v Bostonu, pa tamala (2,5 leti) niti ne vpraša kje je oči. zanimivo kako sta si različna.

isabel, držim pesti za vaju. ne biti žalostna, ker punčka to močno občuti. na začetku bo težko, vendar sčasoma boljše. srečno!

Ne.

Za očeta pri tako malem otroku ne bi smelo biti večjih težav, razen, če je oče res ogromno z njim (recimo vse popoldneve, in to brez mame). V tem obdobju je mama daleč najpomembnejša za otroka in odsotnost očeta ni stresna. Ga bo pa seveda moral po vrnitvi na novo spoznati, ker ga bo pozabil.

Vpliva. Mojega ni bilo 3m , ko je odšel je bil sin star 11m. In ko je prišel za dva tedna domov po 3m ga sine ni prepoznal, a se ga je hitro privadil nazaj. Pri takih majhnih je le spomin samo kratkoročni.

New Report

Close