Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odstranitev kožnih znamenj

Odstranitev kožnih znamenj

Pred kratkim sem dobila napotnico za pregled pri dermatologu. Ja, stara sem 45 let in “pike” so se začele množiti kot da bi jih kdo flancal… Klicala sem na dermatološko in dobila termin čez 5 mesecev. S tem, da je to samo pregled. Splošna mi je rekla, da svetuje odstranitev… vsaj nekaterih, večjih. Zdaj pa vidim tole: http://www.dermacenter.si/odstranjevanje-znamenj/?gclid=CIHev_uDs8sCFTAz0wodJ98LkA Pozna kdo? Ne predstavljam si, kako ti lahko lasersko odstranijo pike. Ne vem no, meni so rekli, da mi bo pike izrezal kirurg in da se jih potem pošlje na analizo. Tole tu, je pa povsem obrnjeno… najprej pregled in potem odstranitev.
Je bil že kdo? Ima kdo kakšno izkušnjo?

Ja, najprej je pregled, ali so znamenja sumljiva (z eno posebno lučko jih pregleda). Če imaš toliko znamenj, ti vseh prav gotovo ne bodo odstranili, temveč najprej tista, ki so najbolj sumljiva. Ko potem ta sumljiva odstranijo, pošljejo tkivo na analizo, da ovržejo/potrdijo sum.

Osebni zdravnik ti lako da napotnico za odstranitev znamenj direkt na kirurga. Ta potem iz izrezanega znamenja pošlje vzorec še na pregled. Meni so tako naredili.

jaz imam tudi eno znamenje že veliko let na obrazu, pa bi rada, da mi ga odstrani plastični kirurg, ali pozna kdo kakšnega dobrega, da bi se mi čim manj poznala brazgotina!Hvala, lp

Znamenj je več vrst. Da poenostavim. Če so recimo žilnega izvora in se zanj ve, da niso nevarna, se jih lahko odstrani z laserjem. Če gre za znamenje, ki utegne biti nevarno, se ga izreže z varnostnim robom in pošlje na histološki pregled. Navsezadnje je histologija tista, ki ima zadnjo besedo, ali gre za bolezensko stanje ali ne. Kar se tiče zgoraj navedene spletne strani mi ni jasno, kako lahko znamenje, “zažgano z laserjem” se pregleda na histologiji? Kako lahko celice, poškodovane z laserjem pregleda histopatolog, mi namreč ni jasno.

pikne ti injekcijo, vzame malo znamenja za pregled, nato pa z laserjem čara …. po moje vsaj

No, evo. To tudi meni ni jasno, zato sem pa postavila vprašanje.


Fabjana zelo hvalijo

Meni so dali pa najprej napotnico za dermatologa, za pregled melanocitni nevusi trupa. Potem naj bi mi pa dermatolog dal naprej napotnico za kirurga. Zgleda, da imajo tak sistem… je pa verjetno odvisno od stopnje nujnosti. Jaz imam pod REDNO, ne hitro in ne nujno.

en teden čakaš, da si na vrsti pri osebni zdravnici, ta ti da napotnico za dermatologa, nanj čakaš tri mesece … on ti da napotnico za plastično kirurgijo, čakaš spet tri mesece, da si na vrsti v ambulanti … v ambulanti te pregledajo in povejo, da dobiš datum operacije na dom … nekje aprila bo 🙂

še sreča, da se mi ne mudi

V rogaski slatini je cakalna doba 7-14 dni, za pregled znamenj. (z napotnico)

Šla sem privat k dermatologinji, ki mi je pregledala znamenja. Ko je ugotovila, da niso nevarna, mi jih je odstranila lasersko. Vse je odvisno kaj imaš in koliko imaš. Za eno, dve znamenji tudi cena ni pretirana in takoj si na vrsti. Moji mami so jih izrezovali kirurško. Zdravilo se je dolgo in ostale so ji brazgotinice. Pred kratkim ji je moja privat dermatologinja lasersko odstranila znamenje cca. 1 cm2 in se ji je zacelilo v enem tednu. Po mesecu dni ima samo še rdečkasto liso, ki počasi bledi. Nobene brazgotine.

Svetujem,ti Dermacenter(dr. Branko Pirš) na Peričevi 37 za Bežigradom.Izredno prijazen in korekten,do svojih strank.Najbolj mi je pri njemu všeč,da ni oderuški in ti realno pove,kaj se splača in kaj ne in ti ne vsili nečesa takega,kar ni potrebno.Meni je vsa znamenja,ki niso šla stran z laserjem v 1 poizkusu,kot je on garantiral,drugič naredil brezplačno oziroma mi jih ni računal še enkrat.Težko je v tem času dobiti,bolj korektnega človeka za katerokoli investicijo ali storitev,ker večina bi ti nato,ko se za njih odločiš radi,prodali vso meglo in bi razmišljali samo v tem kako ti pobrati,čim več denarja.Nikakor pa ne hodi v kakšen kozmetični salon težave,ki so povezane s kožo se rešujejo samo v dermatoloških centrih.

Uporabniku nad mano ne verjemite, glede na njegovo uporabniško ime, je očitno na hitro nekaj spisal, da bi h Piršu prišlo več strank.

Sam se čutim dolžnega, da vas posvarim glede Pirša.

Tukaj je moj izkušnja:

Pirša močno odsvetujem. Sam sicer hodim v Dermatološki center Parmova in h dr.Žgavcu v Prodermo, sem šel pa k Piršu, ker sem rabil laser na hitro, pri njemu se je to dalo (z razlogom očitno).

No, človek me je obdelal po hitrem postopku, malo pritisnil tu in tam, vonjal sem, kako se mi žge koža, pa mi človek pravi, da se to žge plastika??? Kakšna plastika???? Bedak svetski, da ne rečem še kaj hujšega. Seveda sem potem dobil opekline 2.stopnje, katere posledice so vidne še danes.

Naj povem še to, da ko sem se prijavljal na termin, sem dobil odgovor malodane v naslednjih 10 minutah, ko pa sem pisal glede opeklin, je rabil 14 dni, da je odpisal, na drugi mail pa nikoli več.

Temu primerku se gre samo za denar, zato vam polagam na srce, ognite se ga na široko. Raje počakajte malo dalj časa in pojdite v Parmovo ali k Žgavcu. Pri njih nisem imel nikoli slabih izkušenj, ponavljam nikoli. Je res, da je mogoče malce dražje in malo daljša čakalna doba, vendar vse z dobrim razlogom! Verjemite, da denar ne odtehta, kar je Pirš naredil meni.

Naj povem še, da sem se sprva odločil, da ga ne bom javno očrnil, saj sem si rekel, da vsak lahko kdaj naredi napako. Zmotil pa me je odnos, zgoraj omenjeni maili. Če bi lepo komuniciral z mano, bi rekel ok. Tako pa mi je prekipelo. Da ti na mail, ko se naročiš (email naslov je isti!) odgovori v 10min, ko pa človek rabi pomoč, pa ne več, pa je sodu izbilo dno.

Lep pozdrav Benjamin

Benjamin a je mozno dobiti vas e-mail imela bi par vprasanj za vas In potrebovala bi vas nasvet ker se sama odločam za podobno, hvala

Jaz imam res veliko znamenj po telesu, ki bi si jih rada sla odstranit z laserjem. Zanima me a li je to soloh mozno odstraniti vec kot 5 znamenj na enkrat oz. Ali se res cena na vsako znamenje okoli 50e? Imam jih ene 70

Pozdrav,

Bila pri dr. Pirsu 3x. In sicer 2x za pregled (in drugic tudi odstranitev) znamenja in pa lasersko odstranjevanje dlak.

Moram reci, da je bil v vseh 3 primerih izredno korekten, prijazen in tudi strokoven.

Prvic sem za pregled znamenja pri njemu odlocila nakljucno, pac so me prvi poklicali. Za druga dva pregleda sem se zavestno odlocila in sem zadovoljna. Verjetno bodo tudi moji naslednji dermatoloski pregledi pri njemu (sicer upam, da jih ne bom rabila).

Da pa ne bo pomote, verjetno imamo razlicne izkusnje z zdravniki, in tudi verjamem gospodu, ki se je pritozil cez dr. Pirsa.

Ally


Dermatologija Bartenjev.
Meni je izrezal eno znamenje na vratu, pred leti, ko je še delal na kliniki, ko sem prišla k svoji zdravnici odstranit šive, je sestra rekla, kdo je pa to tako lepo naredil?
In ja, znamenja izrežejo in dajo na histološko preiskavo.

Jaz sem bila na odstranitvi pri
http://www.ordinacija.net/members/www-pzs.php?mg_pzs_id=31&lang=slo
Poceni, res bistveno ceneje kot drugje, je pa res, da se mi še po dveh letih pozna, da sem si z “laserjem” odstranila znamenja. Tudi jaz sem čutila žganje kože. Mogoče imajo starejše aparate, ki pa pustijo brazgotine. Naj še kdo pove, če je bil na odstranejvanju z laserjem in se mu nič ne pozna, da je znamenja odstranil.

Sama sem imela (na telesu) kirursko odstranitev in biopsijo. Ce ne ves tocno, kje je bilo rezano in sivano, se sploh ne vidi.
Zdaj cakam na odstranitev na obrazu, prav tako kirursko, biopsija bo samo zaradi tega, da se bo ugotovilo, ali je izrezano do zdravega.

Bil pri plasticnem kirurgu Krizancicu v okviru Estetike Nobilis v Ljubljani. Nimam pripomb. Sicer je slo za odstranitev tvorbe, podobne bradavici, ampak princip s posegom in histologijo je povsem enak.

Se strinjam, bolj prijaznega zdravnika kot je dr. Branko Pirš težko najdeš. Že drugič sem bila pri njem samoplačniško, cena korektna, aparatura vrhunska. Vse se je pozdravilo v 7 dneh.

Pomagal mi je tudi pri eni drugi diagnozi, na poliknliniki sem v čakalni vrsti 427 dni, Dr. Pirš pa je na moje izvide odgovoril čez 1 uro, brezplačno seveda.

Najdete ga v novi kliniki ASANTIS v Ljubljani.

Zelo priporočam

Sama imam 1x letno pregled pri dermatologinji. Tam me pregleda z lučko ( znamenja se spreminjajo, drugačna pigmentacija v znamenju…), napiše napotnico za kirurga in to je to.

Na odstranjevanje hodim k dr. Leskovšek Alešu (SIMED), pošlje na histologijo, čez 15 dni dobim izvid.

Sem pa tudi pri njem lasersko odstranila 3 znamenja, ki niso bila spremenjena. Par let je imel ceno 130€/3 znamenja. To pa se NE pošlje na histologijo.

Aja, pa še to. Na obrazu sem imela tako vodeno znamenje. Mi je šlo full na živce in sem razmišljala, da bi ga samoplačniško odstranila.

Dobro, da sem dermatologinji povedala. Je skočila v luft, da ni šans. Da je rakavo ampak ne gre v razsoj če je pravilno odstranjen. Če bi šla na laser, tega nihče ne bi pogledal, odstranilo bi se površinsko namesto kirurško in bi imela razsoj!

Jaz brez mnenja dermatologinje nikamor več!

New Report

Close