Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odvisnost od telefonskih iger

Odvisnost od telefonskih iger

13 letnik je odvisen in ne zdrži nekaj ur brez telefona. Ponoči se zbudi, da pobere kovančke in odpre škatle. Prvi telefon sem mu vzela in si je z žepnino frajer kupil drugega preko Bolhe, ima HOT na kartico za internet in niti številke mi ne pove. Spi vsega skupaj 4 ure na dan, ne jé skor nič, pije skor nič. Pravi, da so vsi v njegovi skupini isti in če ne bo aktiven v “””gildu””” ga bodo vrgel ven. Za to igrico plačuje tudi s pravim denarjem preko starejšega sina. Mu da denar, on mu pa plača s PayPal, da si posodobi oklep okrog gradu in takšne stvari. Postal je asocialen, igrica, igrica, igrica in na hitro kaj ima narest za šolo. Nadzora nimam več, starejši sin pa govori, da ga bo minilo in naj mu neham težit. So vaši tudi takšni?

 

To postaja resen problem katerega pa družba nalašč ignorira, saj se ne gre več za kakovost življenja posameznika ampak za izkoriščanje in biznis, ki ga izvajajo firme za njimi pa posamezniki iz propada tujih življenj vlečejo korist zase in tako naredijo svoje življenje polno.

Podobno. Ne skrbi, ko bo imel punco, ga igrice ne bodo več zanimale. Bil je buden tudi 60ur skupaj zarad strategije na internetu, tudi plačuje, pa nekaj dobiva. Star je tudi 13.

Našega sem komaj navadil na telefon, je hotel cele dneve okol pohajat s biciklom. Nimas skrbi ko veš kje je otrok, in kaj dela. Lp

Tale Darwin je tudi en resen problem. Mislim da model postaja odvisnik od med.over.net

Nihče vam ne brani, da fantazirate. Zna biti sproščujoče.

Srčno upam, da je to šala ali vsaj napisano bolj doživeto kot je v resnici.
V kolikor je vse to tako, morate absolutno nekaj hitro ukreniti.
Otrok pri 13-ih letih je v polnem razvoju. Tako fizičnem (rast, gradnja telesa) kot mentalnem, psihičnem, socialnem, …
To kar on počne, tvega veliko. Ne bo imel primerne postave, od pomanjkanja spanca bo z leti imel zdravstvene težave, tudi psihične.
To, da je odvisen od igre, bo pripeljalo do tega, da mu bo igra bolj pomembna od življenja. Ali sploh zaradi te igre lahko kaj naredi točno tisti trenutek, ko mu kdo ukaže? Npr. odnese smeti, pomete pred vrati, očisti umivalnik, pobriše posodo, … ?
Zapravlja denar zaradi potrebe igrice? Bo zapravljal denar tudi pozneje zaradi iger na srečo in kriptovalut. Tega se šele veselite, ko bodo zneski krat trideset.
Tak razvoj sigurno ne gre v pravo smer.

Obvezno mu moraš postaviti omejitve ker to z zasvojenostjo z igricami se ne bo dobro končalo.
Vse obveznosti bo dajal na stranski tir in tudi asocialen bo postal.

Ukrepaj čimprej, ker če tako ostane 16 letnemu zavojencu boš veliko težje pomagala in postavljala omejitve.

[url=http://bit.ly/3pr5FyK][b]KRIPTO VALUTE: NALOŽBA/VARČEVANJE ZA POPOLNE ZAČETNIKE (10€/TEDEN)[/b][/url] Način varnega investiranja v kriptovalute. [url="http://bit.ly/3qnTQL9"][b]NAVODILA ZA AVTOMATIZIRANO TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI[/b][/url] [url=https://kriptoslovenija.si][b]KRIPTOSLOVENIJA.SI[b][/url] Skupnost kripto entuzijastov in popolnih začetnikov. [url=https://bit.ly/3bM8pn5][b]BINANCE.COM[/b][/url] Menjalnica z največjo in najboljšo ponudbo in vplačila/izplačila direktno na bančni račun.

Zadeva zveni resno, čimprej se obrnite na Log out:
https://www.logout.si/sl/

Hči je bila na podobni poti.
Danes se njen telefon polni čez noč v dnevni sobi pri televiziji.
Dovolili smo, da si sama določi 2x na dan po 30min. Ostalo je telefon na polički v dnevni sobi.
Izbrala je pol ure po koncu šole in zvečer med 19:30 in 20.
Če se ne bo držala, gre telefon v zid, kot je šel prvi, ko smo jo zalotili, da ga uporablja ponoči pod deko, čeprav je bil dogovor, da se ob 20-tih ugasne. Takrat je bila 3 mesece brez.
Ima tudi svoj denar s katerim lahko razpolaga po dogovoru z nama.

New Report

Close