Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek odvzem otrok

odvzem otrok

Spoštovani,

ne vem koga naj povprašam – problem mi sledi kot črna senca. Ali je možno, da materi, ki ima 6 otrok (4 šoloobvezni), ne pije, v sklopu svojih zmožnosti skrbi za njih, otroke odvzamejo? To se bi lahko zgodilo moji sorodnici-papir je že napisan!!! Le kako lahko vzamejo materi otroke in jih dajo v rejo??? Mater zelo dobro poznam, z vsakim delom svojega telesa se bori za otroke (naj omenim da so v šoli izredno pridni-odličnjaki, mlajši sin pravdober). Kaj je greh če si reven??? Otroci so pridni, prijetni, skromni – lahko so vzor marsikomur! Kje je pravica? Kako naprej? Na koga se obrniti? Mati beži iz občine, katera ji grozi z odvzemom. Kam? Pustiti vse za sabo in začeti znova…., hiša v kateri so živeli ni odplačana-tudi to pustiti….

melita

Ne razumem. Zakaj pa bi ji vzeli otroke? Zato ker je revna? Ne, ni možno… v tem primeru jim je treba drugače pomagati. Ali je tu morda vmes še kje oče?

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tole tudi meni zveni ZELO čudno… Ne razumem.
Lp, Mateja

Samo pol zgodbe si povedala, Melita01.

Joj, kar na jok mi gre, ko berem kaj vse se dogaja!

Nasveta nimam, ne vem….groza!

Pa je to res možno!!????

:-(( Nočem si niti predstavljati, kaj bodo morali otroci doživljati! Kaj pa oče?

Zakoni in zakonske podlage……..

Rejništvo je posebna oblika družbenega varstva otrok, ki potrebujejo oskrbo in vzgojo pri osebah, ki niso njihovi starši.

V rejništvo se oddajo otroci na zahtevo centra za socialno delo ali staršev samih. V primerih, ko odda otroka v rejništvo center za socialno delo, mora imeti za to privolitev staršev oziroma roditelja/roditeljice, pri katerem otrok živi, razen če je bil otrok staršem oduzet.

Center za socialno delo lahko otroka staršem odvzame v primerih, ko je njegov razvoj pri starših ogrožen (npr. starši otroka pretepajo). Ne ugotavlja se krivda staršev, temveč le korist otroka. Vendar pa center za socialno delo otroka le redko odvzame, saj velja mnenje, da je otroku najbolje s svojimi starši. Ko center za socialno delo otroka odvzame staršem, ga ponavadi namesti v rejniško družino.

S tem ukrepom se staršem odvzame samo varstvo in vzgoja otroka, ne pa tudi druge obveznosti in pravice. Z otrokom imajo lahko stike, pa tudi preživnino morajo plačevati. Center za socialno delo spremlja izvajanje tega ukrepa.

Nisi napisala, na podlagi česa konkretno, se je CSD odločil kot se je. Če si pripravljena pomagati, se obrnite na PIC ali poiščite kakšno drugo brezplačno pravno pomoč.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Odvzem otrok biološkim staršem zaradi revščine pravno ni mogoč.
To ti lahko razložijo tudi na vsakem CSD-ju in na brezplačni pravni posvetovalnici.

Torej ima ta zgodbica o “one big happy family” tudi svojo “dark side”.

Tudi jaz tako mislim! Vsekakor je še kaj drugega tukaj zraven….
Ne verjamem, da bi samo zaradi revščine vzeli otroke!…ne vem no…Tu mi nekaj ni čisto jasno…

Otrok staršem ne morejo odvzeti, če starši tega ne podpišejo. Ne morejo. Razen, če se otroke trpinči na tak ali drugačen način (alkohol, pretepanje, spolna zloraba & co.)

Ne verjamem, da ji lahko otroke kar odvzamejo! Sicer pa, hm, kaj, če bi se obrnila na Dnevnik oz. na Nedeljski dnevnik (imajo rubriko Iskrica nedeljskega in že veliko družinam so pomagali)

tudi sama sem mnenja, da je tukaj nekaj zadaj, ker kar tako pač ne gre
predlog: če dejansko gre tako, kot si opisala, naj se mati obrne na medije

Melita, če si že vrgla kost za glodat, potlej poteši radovednost tistih, ki hočejo kakorkoli pomagati. Napiši kaj več in ozadje primera, pa razmere v katerih živijo. Pošteno bi bilo.

Če je mati nesposobna (kako grdo se sliši) otroke preživet, ji jih lahko vzamejo. Če mati nima sredstev za preživljanje, če otroci stradajo, nimajo obleke, obutve, strehe nad glavo, lahko CSD odredi začasno bivanje otrok drugje, kot pri starših, v interesu otrok, seveda. Zadevo se da obrnit tako in drugače. Lahko je to odvzem otrok in se sliši grozljivo, vendar če so otroci lačni, pomanjkljivo oblečeni, obuti, nimajo najbolj osnovnih šolskih potrebščin itd itd itd, lahko CSD otroke pošlje v boljše materialne razmere. Vednar kolikor je meni znano, so to res skrajni primeri, ko nič drugega ne pomaga in ne zaleže. Tako da tudi jaz menim, da manjka en velik del zgodbe, če je “papir” res že napisan.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pa saj se lahko zaprosi za socialno pomoč, ljudje bi donirali oblačila, obutev, šolske potrebščine,….. hrano – nekje sem brala, da nevemžekje delijo pakete s hrano ….

Revščino se da premagat, morda je kaj drugega problem :((

Spoštovana AnaAna,
nisem vrgla nobeno kost za glodat, samo sem povprašala če lahko kdo kaj svetuje! Ni ta post namenjen traču, ampak stiski osebe, ki jo dobro poznam. Hvala ostalim prijaznim ljudem za odgovor. Ne vem kaj naj še dodam – če je to polovična zgodba ne vem. Dejstvo je, da mati ni imela sreče pri izbiri partnerja, zato ima otroke z tremi različnimi očeti. Prvi oče se za otroke ne zmeni, je prišel drugi moški k družini – si želel otroka (češ če bom skrbel za ostale bom tudi za svojega). In na koncu je mati obdržala pri sebi vse otroke (je seveda sama, očetje so brezposelni…), zanje se bori – res pa je da ni v službi (le kako bi lahko bila?) Še enkrat povdarjam, to ni nobena kost za glodanje!!! , je le situacija, kateri želim pomagati (in ji tudi pomagam koliko je v moji moči).

Hvala vsem dobromislečim.
Melita

op. povprašala bom tudi na organizacije ki ste jih predlagali

Na Karitasu se lahko zaprosi za materialno pomoč, včasih pa se je možno zmeniti tudi za plačevanje položnic.

Melita, če je težava revščina se obrnite nanje.

Morda pa povprašaš tudi na Zavod med.over.net. Mislim, da ti bo mogoče Primož lahko pomagal s kakšno uporabno informacijo.

Vse dobro in lp

Malo sem se pozanimala: otroke odvzamejo biološkim staršem v zelo redkih primerih -revščina seveda ni razlog. Sploh pa obstaja prevej vladnih in nevladnih organizacij, ki pomagajo pomoči potrebnim.

Navadno odpeljejo stran otroke, ki so trpinčeni, zanemarjeni, zlorabljeni oz. so njihovi starši zmanjšano opravilno sposobni in pri tem ogrožajo otrokov obstoj.

Da ima brezposelna znanka 6 otrok s tremi moškimi še ni razlog za odvzem otrok.
Še vedno pa mislim, da je tu v igri še kaj drugega – mogoče o tem drugem tudi Melita ne ve ničesar.

Hvala oktobrka, drugega jaz resnično ne vem, vem pa da otroci niso lačni, za oblečt jim pomagamo tudi mi,prijatelji, mati jim kupi oz. nudi kolikor zmore (velikokrat si za otroke tudi sposodi denar), niso na nobeden način maltretirani ali zlorabljeni – če bi videli te otroke!!! v očeh veselje, neizmerna ljubezen med sabo, vedno nasmejani… Če pa je kak drugi razlog pa jaz tudi ne bi vedela (mati o svoji stiski noče govoriti četudi ji želiš pomagati) V glavnem vem da so otroci SREČNI!!!, nimajo pa rešenega stanov.problema (gredo v neko staro hišo z namenom, da jo bodo počasi odkupili, potem pa ne gre…. in zopet morajo dalje… – sprašujem se če je lahko to vzrok?)
Melita

Kaj ne obstaja za takšne primere tudi materinski dom?

Kaj pa socialna stanovanja?

Lola hvala!
Melita

Oprosti…si ti enkrat ponujala pomoč v mb?

Pomoč v kakšni obliki?

Melita, malenkost. Če potrebuješ še kakšen konkreten nasvet, mi piši.
Vso srečo pri reševanju problema!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

To nikakor ni mogoče! Csd more imet dosti hujši razlog za tako odločitev!

New Report

Close