Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek opekline

opekline

Mož se je opekel s parnim čistilcem-10 cm od zapestja navzgor. S čim naj mažemo?

Z bepanthenom? Ne vem, jaz bi šla k zdravniku! Srečno!

obvezno k zdravniku, da on oceni, zakaj gre. ne delajte na pamet. pri opeklinah je najprej najpomembnejše hlajenje z mrzlo vodo. ko bolečina malo mine pa takoj k zdravniku. prej pa nobenih mazil gor.

lp

Jaz bi šla na tvojem mestu k zdravniku, mojemu so ko je bil majhen in se je polil s kavo po roki, gor dali mokro gazo, ki se mu je prijela na kožo in še sedaj im po celotni dolžini roke “vzorce” od blaga.

Če pa opeklina res ni velika, pa bi hladila samo pod mrzlo vodo, nato pa namazala z kakšno mastno kremo ( bepanten, ognjičeva krema, nepozebnikov balzam…)

Lp

Opekline se NIKOLI ne maže z mastnimi mazili (ala Bepanthen), ker tkivo samo še bolj zakuha. Koža mora dihat. Bolj primeren bi bil vsekakor Bepanthen plus, rajši pa pojdite k zdravniku.

NIČ mazat ampak samo pod vodo hladit in čimprej po zdravniško pomoč!

Lp,
Kaja

Mi (19 mesecev star sinček) smo se ravno v soboto opekli z rešetko na kuhalni plošči. Res da sta bila samo dva mehurja, enega je mali takoj od bolečin ko je mencal z rokico predrl.
Sem precenila, da zdravnika ne rabi, smo šli v lekarno in so nam dali ribje mazilo, ter naročili, da mora biti vseskozi sterilno pokrito z obližem ki diha- pa je ribje mazilo zelo mastno.
Danes smo že skoraj vredu.

Ga ni čez gel aloja vera.

Hlajenje in aloja vera

New Report

Close