Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Oseba-človek

Oseba-človek

A persona (plural personae or personas) is a strategic mask of identity in public,[1] the public image of one’s personality, the social role that one adopts, or simply a fictional character.[2] It is also considered “an intermediary between the individual and the institution.

The word derives from Latin, where it originally referred to a theatrical mask.

Prev..:

Oseba (množina personae ali personas ) je strateška maska ​​identitete v javnosti, [1] javna podoba posameznikove osebnosti , družbena vloga , ki jo posameznik sprejme, ali preprosto izmišljen lik . [2] Velja tudi za »posrednika med posameznikom in institucijo«

eseda izhaja iz latinščine, kjer se je prvotno nanašala na gledališko masko

————————————

Človek:

Človek, tudi človeško bitje (znanstveno ime Homo sapiens sapiens) je dvonožni prvak, podvrsta vrste Homo sapiens (slovensko umni človek), ki spada med velike opice iz rodu Homo. Človek je najpogostejša in najbolj razširjena vrsta primatov, za katere je značilna dvonožnost in veliki kompleksni možgani. To jim je omogočilo razvoj naprednih orodij, kulture in jezika. Ljudje so zelo socialni in ponavadi živijo v zapletenih družbenih strukturah, ki jih sestavlja veliko sodelujočih in tekmovalnih skupin, od družin in sorodstvenih mrež do političnih sestav.

( https://en.wikipedia.org/wiki/Persona )

( https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clovek )

———————————————————————–

Tako.

Sedaj ne glede na to kako slabo mnenje imate o meni ali da jemljem definicije in pojasnila samih narativov, ki niso pod mojo oblastjo, še vedno lahko opazite, da vam res želim pokazati razlike med tistim, za kar se nekateri smatrate da ste pa niste ali pa ,mislite da niste pa ste ob enem pa preko česa nas nekateri vse življenje sužnijo.

Maska-persona je lažen obraz, fiktiven obraz in skriva pravi obraz.

Tako ljudje, ko se poistovetijo z masko in ne pravim obrazom lažejo sebi in pa seveda drugim. Prikazujejo se kot nekaj kar niso.

Maske so se od nekdaj uporabljale za predstavo neke igre, za bojen pohode ali pa za ropanje ljudi, da se zaradi maske ne bi prepoznalo pravega obraza nekoga , ki je nekaj počel ali storil. Tako se maske povezujejo z iluzornimi osebami ali skrivnostnimi osebami.

Fizična oseba je tako entiteta v državnem pravnem redu v bistvu persona, oseba, akter, vloga in tej vlogi je pisan status, kot so njene pravice, naloge in odgovornosti. Podobno, kot ima akter, igralec vlogo nekega početja na odru zapisano in odrejeno. Če igra slona ne igra mačke, če igra mačko ne igra slona, razen, če igra po scenariju tako mačko kot  slona.

—————————————

Človek je rojen, oseba je registrirana entiteta v pravnem redu.

Država nima avtoritete nad človekom, ker ga ni ustvarila.

Si pa jemlje pravico in avtoriteto nad osebo v pravnem redu, ki je pri njej registrirana.

Prosim razumite in ne bodite ignorantski do teh bistvenih pojasnil.

Mnogi ljudje bi dejali, daj pustite nas že pri miru, hočemo samo živeti.

Pa vendar se ljudi ne pusti pri miru, ampak se vsakega od njih hoče spreminjati v IGRALCE, AKTERJE.

Vsak človek, ki je rojen na področju dežele Slovenije, se njegovo rojstvo registrira. Možne so izjeme vedno ampak Republika Slovenija in njen pravni red zahtevata, da se rojstvo registrira.

Registracija pomeni record, zapis nečesa kar se je zgodilo in obstaja.

Preko registracije in tega zapisa pa s tem nastanejo zapisi, listine, dokumenti. Te dokumente, zapise, samo registracijo, postopke pa nekateri tržijo in kasneje se trži tudi same listine, dokumente.

Registrirate avtomobil, registrirate rojstvo itd. Iz vseh teh registracij izhajajo tako imenovana pravna dejstva. To v resnici niso dejstva ampak so pravne fikcije različnih oblik. Ena izmed njih je persona, oseba, ki je z vpisom dobila veljavo v pravnem redu.

Z registracijo se tako zgodi, da tisti, ki si lasti register ali drugače urad registra si lasti tudi tisto kar je v registru. Ljudje tako tisto kar registrirajo s tem, ker se gre za prevaro podarijo lastnino,ki jo imajo samemu uradu in postanejo skrbniki tistega kar so registrirali.

Naprimer, če registrirajo avtomobil so njegovi skrbniki ne pa lastniki pa čeprav se tako piše, da so. Da niso pokažejo primeri, ko država zaseže to njihovo lastnino. Kajti pokaže se da lastnina ni njihova , kot neodtujljiva pravica.

Prav tako se dogaja z mladimi ljudmi, ki so v sistemu prepoznani, kot mladostniki, otroci itd.

Tudi te država lahko zaseže, saj so starši pravna fikcija, osebe, ki so prepoznane v državnem pravnem redu, kot otrokovi skrbniki. Zaseg otrok s strani države tako ni nemogoč. Saj so otroci registrirani pri oz v državnem pravnem redu in tudi njihovo rojstvo.

Človek, ki se rodi, ga državni pravni red ne priznava niti ne prepozna. Šele ko se rojstvo človeka zapiše v matični register rojstev takrat pa je prepoznana oseba, ki naj bi bila rojena. Vendar ta oseba ni bila rojena ampak je nastala v pravnem redu, kot fiktivna oseba, persona, maska.

Ljudje potem še naprej niso prepoznani, kot ljudje ampak so prepoznane osebe v državnem pravnem redu.

Tako država, če komunicira z osebami ne komunicira s človekom, ki se je živ rodil ampak komunicira z osebo, ki jo ima zapisano v svojem registru oseb, kot državljane.

Ljudje , ki ne ločijo fiktivne osebe, persone, maske se tkao odzivajo na komunikacijo z državo, kot da država z njimi komunicira in ne z iluzornimi entitetami. Tudi namen prevare z osebami in vladavine prava, ki to regulira je bil takšen, da ljudje ne bodo ločevali med iluzornim in resničnim.

Kar posledično kaže, da je cel svet postal oder. Svet je oder. Kajti cel svet se sedaj igra igro vladavine prava in ljudje igrajo vloge person v državnih pravnih redih le redkokdo od njih pa se je prebudil in se seznanil s svetovno prevaro sužnjelastnikov, ter živi, kot živi človek in resnično bitje ne pa, kot igralec v teatru.

Če se kje motim se že v naprej opravičeujem ali če sem napisal kak kiks. Bistveno pa naj ne bi imelo kiksov, ampak izredno pomembno sporočilo, vsem živim ljudem, da za časa življenja prepoznajo kako potuhnjeno iz zvito so jih nekateri zasužnjili od samega rojstva pa do danes.

 

New Report

Close