Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek otroci in drsanje

otroci in drsanje

Hčerko in sina bi rada to zimo naučila drsati. Stara sta 4.5 in 2.5 let. Zanima me ali sta za to še premlada ali pa sta primerne starosti. Ali obstajajo kakšni posebni triki in načini kako otroke naučiti drsati? Oba z možem znava drsati, ampak glih kakšna profija pa nisva.

Kako je pa pri vas to izgledalo?

Aja pa še to. Ali mogoče veste kje bi se ugodno dobile drsalke?

LP

Jaz sem pri mojih dveh “reskirala” en tečaj – pa se je obrestovalo, sin zdaj igra hokej, hči pa je umetnostna drsalka 🙂

Jaz nisem nek profi za drsanje, pa sem mulca pri stirih letih naucila drsat. Bistvo je, da se navadi premikati in ravnotezja na drsalkah, kar niti ni tako tezko, za cisto tamale pa so vcasih imeli tiste drsalke z dvema klinama. V koikor pa zelis, da bi bila otroka profija, pa ju vpisi v kak tecaj drsanja.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pa na čelado ne pozabite!!!

Če je prej že katera rolala, potem drsanje ni bi smel biti problem. Vsaj tako je bilo pri nas.

V tujini jih učijo tako, da pred seboj potiskajo poseben stol. Drugače pa ne vem, kakšni so “prijemi” pri drsalkah. Za rolerje vem, da v tečaju najprej hodijo po travi, malo zanalašč padajo po tleh, potem pa jim (na asfaltu) rečejo, da naj hodijo navzven, kot račke. In tako se kar nekako začnejo poganjat, gre kar samo.
Drugače pa je moj mulc zdaj star 4 in pol, pa nam lani ni z drsalkami ni uspevalo čisto nič drugega, kot dretje. Tako da odvisno, kako potrpežljiv je otrok. Če ni, je res najprimernejši tečaj.

Ena strokovnjakinja je nekje napisala, da je najprimernejša starost za učenje drsanja 5 let, enako za smučanje, plavanje, rolerje in kolo.

Pinki, ali bi lahko povedala, kje drsa tvoja hči? našo malo to strašno privlači in smo mislili, da bi jo dali v kak klub.
Lp, Moli

New Report

Close