Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek otroci žrtve na Bližnjem Vzhodu

otroci žrtve na Bližnjem Vzhodu

Že ves dan me preganjajo posnetki, kako iz ruševin v LIbanonu nosijo otroška trupelca. Izraelci so bombardirali in umrlo je 56 ljudi, od tega 30 otrok.

Načeloma se nočem preveč poglabljati v izraelsko-palestinski spor, ampak danes mi je res hudo. Razmišljam, da bi sestavila peticijo in vas prosila, da z njo množično “bombardiramo” izraelsko veleposlaništvo.

Kakšen bog to dopušča? Kaj so hudega storili ti otročki?

Oh, sranje, res nujno potrebujem dopust…

Židi pač…………….

bolj neumnega komentarja pa še ne …

komentar je čist na mestu!

Kaj bolj neumnega komentarja… Ne dam prav ne enim ne drugim, ampak Izraelci ga pa že kar preveč serjejo! Zemljo za njihovo državo so vzeli drugim narodom, zdaj pa non-stop delajo sranje. Zaradi ugrabitve enega vojaka npr. bombardirajo cela mesta. Pa saj so nori! Zaradi močnega lobija v Ameriki in še kje jim pa tako ali tako nihče ne upa nič rečt. Indiji in še kateri državi non-stop očitajo izdelavo jedrskega orožja, ko pa to počne IZrael, so pa čisto tiho.

Zajemi sapo, dobro razmisli (s svojo glavo) iz glave si izbriši zahodnjaško(ameriško) propagando in potem še enkrat komentiraj ” Židi pač…….”

“Kaj so hudega storili ti otročki?”

Umor otroka je zločin in greh v najbolj metafizičnem pomenu te besede.

Američani, Izrealci in skrajni muslimani vseh narodnosti, ki podpirajo nasilje, so pač izmečki, ki jim gre za oblast in moč in jim trupla prav nič ne kratijo spanca.

Zelo preprosto in zelo žalostno.

Onega desetletnega Izraelca, ki je sel k babici in ga je zadela Hezbolahova raketa, pa nikomur mar, ne? Saj je samo Zid. In se Izraelec povrhu.

Otroci umirajo na obeh straneh.

In ce kdo misli, da morajo Izraelci zato, da otroci v Libanonu ne bodo umirali, izginiti iz oblicja zemlje, se mu zelja na njegovo zalost ne bo uresnicila.

Arogantna, prepotentna, naporna nacija. Z lobiji povsod. Verjetno jih že zato noben ne mara 🙂

Židi so se očitno obrti dobro naučili od nacistov.

XY, a to ti torej trdis, da so se Zidje odlocili fizicno uniciti vse Libanonce?

Enkrat mi je nekdo govoril, kako so Slovenci antisemitski. Sem takrat mislila, da oreng pretirava, pa se kaj drugega. Po tem sicer nereprezentativnem vzorcu izjav tukaj je imel prav.

Ne nakladaj, če nimaš pojma, imam ljubimca Žida…a se ti zdi, da sem antisemitka? Ampak tud njemu povem, da se mi zdi tole njihovo početje nacistično. Ne vem za Libanonce, ker so šele začel, ampak za Palestince sem pa prepričana, da bi jih radi iztrebili in se radi polastili njihove zemlje.

Kaj se pa tebi zdi, kakšne so namere Izraela? Živeti v prijateljstvu, slogi in miru s svojimi sosedi? Pa kakšno se ti zdi njihovo prepričanje, da so od Boga izbran narod? Skromno, a ne, in niti malo podobno prepričanju o arijskem nadčloveku….

Ne samo Slovenci; v zgodovino je imelo precej narodov odpor do Judov. In še danes je tako !

Čeprav, Izrael je dejansko tehnološko cca. 5-krat bolj razvit kot Slovenija (na našo žalost) in 50-krat bolj kot njegove sosede, kar mu (zaenkrat) daje premoč v regiji.

Leta 2000 je VS sprejel resolucijo, po kateri se je Izrael moral umakniti iz Libanona, Hezbolah pa razorožiti oz. integrirati v Libanonsko vojsko ter prenehati z raketiranjem Izraela. No, ena stran se je tega držala, druga pa ne. Mislim, da je Izrael imel kar precej časa potrpljenje (6 let) in se ni odzival na raznorazne provokacije (raketiranja) Hezbolaha.

Je pa dejansko nerazumljivo, da je Hezbolah naredil tako neumnost in ugrabil izraelske vojake ob vedenju, da je Izrael vojaško superioren IN da svojo premoč rad pokaže. Če bi Palestince mogoče še lahko razumela, pa Libanoncev ne morem.

Takle komentar: “Židje, pač” ne kaže na nič drugega kot pomanjkanje osnovega zgodovinskega znanja, pa še človečnosti povrh.
Vsaka vojna in vsaka agresija je zgrešena in s silo se stvari ne rešijo, s tem se verjetno vsi strinjamo. A kazati s prstom na en cel narod in ga proglašati za slabega in morilskega, je malo preveč.
Kaj če bi iz stavbe nosili male Izraelčke?
Kakšen komentar pa bi potem bil?
Slišala za holokavst? Slišala za 6 milionov pobitih Judov? Zakaj že? So komu kaj hoteli? Ali le zato, ker se je en neumen um spomnil, da bi jih bilo treba izbrisati s tega planeta? Ali bomo rekli kar, prav jim je, saj so čuden narod?
Pa ne narobe razumet, holokavst ni opravičilo za to kar se danes dogaja.
Pravim samo, da si tudi Judje po vsem kar so doživeli, zaslužiji nekje neko državo, kjer bi lahko mirno živeli.

Izraelci so politično in versko na tapravi strani in vendar samo “čistijo teroriste”, politika lahko miži na eno oko. Dajte no, politiki pa res ni mar za otročke. Žal.

Se strinjam. Če bi to, kar oni počenjo, počeli muslimani, bi jih Bush že zadvnaj napadel zaradi skrivnega jedrskega orožja. ista zgodba je bila v Bosni, če bi muslimani izvajali genocid nad Srbi Srbe, bi se zahod že zdavnaj odzval in to preprečil, tako pa je pustil, saj par tisoč muslimanov gor ali pa dol….Pa ne zagovarjam muslimanskih teroristov, daleč od tega, ampak ko do terorizma pride, ko so ljudje stosnjeni v kot in nimajo nobene druge možnosti.

Libanonci niso bili nič stisnjeni v kot, da je bilo potrebno raketirati Izrael in ugrabljati izraelske vojake

Saj zgodba z Libononom se ni začela zdaj, vse to sranje na Bližnjem vzhodu se vleče že desetletja.

Stoletja …

XY, koga imas ti za ljubimca, ne vem. Tvoja izjava pa je bila skrajno antisemitska.

Nameni Izraela? Jaz nisem niti Zidinja, niti Izraelka, mislim pa, da zelijo samo preziveti. Kar niti ni tako lahko, ko Ahmadinedzad odkrito govori, da je treba vse Zide na Bliznjem vzhodu iztrebiti in ce se spomnim izjav bivsega egiptovskega predsednika, da bodo Izraelce pognali do morja in ga vrgli vanj. In taksnih izjav je se veliko.

En zanimiv video (5 min) :

Meni pa ne gre v glavo, zakaj te evropske politične riti ne izključijo Izraelcev iz športnih in ostalih tekmovanj tako kot so pred leti Srbe in Črnogorce.

No, saj razlogi so mi jasni, da ne bo pomote.

arya napisal:

> Pravim samo, da si tudi Judje po vsem kar so doživeli,
> zaslužiji nekje neko državo, kjer bi lahko mirno živeli.
>

kaj bi pa naredila z ubogimi domorodci, ki bi slučajno živeli na tistem področju?
Če bi se angleži pa še kdo določil po drugi svetovni vojni, da bo novi izrael na področju slovenije, me zanima, kako ti bi bilo všeč.

v tem se kaže vsa licemernost zahodnih demokracij. V svojih državah, kjer so živeli prej stoletja, jih niso hoteli kaj preveč gledat, palestinci pa itak nimajo prava glasanja, ne?

Hja, Ariadne. Izraelci niso kar prisli tja. Precejsnje dele ozemlja so kupili se pred ustanovitvijo drzave, legalno, od Arabcev. Zidje so v ta namen desetletja zbirali denar in mimogrede, veliko Zidov je zivelo na ozemlju danasnjega Izraela ze desetletja pred ustanovitvijo drzave.

Kot drugo pa, Arabcev ni nihce podil. Sami so sli, ker niso zeleli ziveti pod izraelsko oblastjo, nekateri pa tudi zato, da ne bi v oceh rojakov izpadli kot “sodelavci Izraela”. Nekatere med tistimi, ki so bili oznaceni kot taksni, so namrec njihovi arabski rojaki umorili in to se se vedno dogaja.

Dan po ustanovitvi Izraela so vojske 5 arabskih drzav napadle Izrael. In kaj naj bi naredili oni takrat?

Šopek
to je daleč najboljši in argumentiran govor, kar sem jih kdaj slišala iz ust predstavnikov bilo kake religije ali ateistov.

New Report

Close