Ozki čevlji uničujejo stopala halux valgus
ZA ATIKIN:
Prosim ne piši o tem, da je genetsko. NI GENETSKO. Sama imaš verjetno ozko stopalo s kratkimi prsti in ti pač ne tlači prstov dovolj skupaj taka obutev, da bi ti jih deformirala (zdaj boš itak pisala, da nimaš, pa ti jaz povem da imaš). Če ne verjameš, greš lahko pogledat stopala ljudi, ki živijo bosi, domorodci, ki še vedno živijo v gozdu – nikjer ne duha ne sluha o halluxih. In take izjave so nevarne in napačne.
Obutev barefoot, 12.04.2023 ob 14:19
ZA ATIKIN:
Prosim ne piši o tem, da je genetsko. NI GENETSKO. Sama imaš verjetno ozko stopalo s kratkimi prsti in ti pač ne tlači prstov dovolj skupaj taka obutev, da bi ti jih deformirala (zdaj boš itak pisala, da nimaš, pa ti jaz povem da imaš). Če ne verjameš, greš lahko pogledat stopala ljudi, ki živijo bosi, domorodci, ki še vedno živijo v gozdu – nikjer ne duha ne sluha o halluxih. In take izjave so nevarne in napačne.
ne kurblaj BZVZ, če nisi prebrala cele teme – sem nalepila in ti tebi lepim še enkrat:
http://www.ortopedija-kavcic.si/deformacija-noznega-palca/
Citirano:
”
VZROK
Osnovni vzrok je dedna predispozicija, tako da opažamo, da je pri določenih družinah deformacija bistveno bolj pogosta…”
Kako torej ti razumeš, da ni v osnovi za to kriva pa ravno genetika ?