Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ozki čevlji uničujejo stopala halux valgus

Ozki čevlji uničujejo stopala halux valgus

Zdaj obujem kar dobim. Čevlje nosim tudi po 5 let dokler ni luknje na podplatu.

Ko sem imela dobro službo, petke 10cm, na nogah skoraj cel dan…

Nobenih sledu o takih palcih +50.

Odvisno je od več dejavnikov.

ZA ATIKIN:

Prosim ne piši o tem, da je genetsko. NI GENETSKO. Sama imaš verjetno ozko stopalo s kratkimi prsti in ti pač ne tlači prstov dovolj skupaj taka obutev, da bi ti jih deformirala (zdaj boš itak pisala, da nimaš, pa ti jaz povem da imaš). Če ne verjameš, greš lahko pogledat stopala ljudi, ki živijo bosi, domorodci, ki še vedno živijo v gozdu – nikjer ne duha ne sluha o halluxih. In take izjave so nevarne in napačne.

Odgovor na objavo uporabnika
Obutev barefoot, 12.04.2023 ob 14:19

ZA ATIKIN:

Prosim ne piši o tem, da je genetsko. NI GENETSKO. Sama imaš verjetno ozko stopalo s kratkimi prsti in ti pač ne tlači prstov dovolj skupaj taka obutev, da bi ti jih deformirala (zdaj boš itak pisala, da nimaš, pa ti jaz povem da imaš). Če ne verjameš, greš lahko pogledat stopala ljudi, ki živijo bosi, domorodci, ki še vedno živijo v gozdu – nikjer ne duha ne sluha o halluxih. In take izjave so nevarne in napačne.

ne kurblaj BZVZ, če nisi prebrala cele teme – sem nalepila in ti tebi lepim še enkrat:

http://www.ortopedija-kavcic.si/deformacija-noznega-palca/

Citirano:

VZROK

Osnovni vzrok je dedna predispozicija, tako da opažamo, da je pri določenih družinah deformacija bistveno bolj pogosta…”

Kako torej ti razumeš, da ni v osnovi za to kriva pa ravno  genetika ? 🙂

Živjo, Altra čevlje prodaja trgovina Annapurna na Viču v Ljubljani.

New Report

Close