Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pag-voda

Pag-voda

Zdajle me je klicala kolegica in rekla da grejo domov ,ker vode ni in je tudi ne bo še lep čas!!Rekla je da je tam cela štala in da turisti množično zapuščajo otok.No tako,za tiste ki imajo še možnost izbire kaj in kako!!
Sicer pa upamo na najboljše.

Jaz imam a treh koncih Paga prijatelje, ki so ta trenutek tam in to v precej obljudenih zadevah (po nekaj tisoc ljudi), pa nobeden ne ve za nobenega, ki bi sel zaradi vode domov.

Je pa res da ljudje odhajajo. Ker se jim koncujejo dopusti. A za njimi, prihajajo novi.

Ocka

Ali jim niso danes dostavili vodo z ladjo, ki naj bi jo bilo dovolj za dva dni? In menda so se vrnili v Zadar po novo? Tako je pisalo danes na teletekstu.

Njim se dopust nikakor ne izteka ,saj so šli pred enim tednom ,morali pa bi ostati še 2,napisala sem to kar mi je sporočila.

Svak je klical, v Stari Novalji imajo vodo. Sicer samo v pritličju in se hodijo dol umivat. Če nisi prenatančen, se da zdržat. Opazil ni nobene panike med ljudmi!

V torek smo se vrnili s Paga (Novalja); da vode primanjkuje, smo izvedeli šele doma. Lastnica apartmajev je še na dan našega odhoda zalivala rože, kar pomeni, da je nič ne skrbi ali pa imajo kakšno lastno zajetje.

Mene zanima kako je z vodo v vasicah ob Paškem zalivu (Vidači, Kustiči, Zuboviči…).

Tole pove vse!

Zdravo,

Ti Mateja T delaš štalo po forumu ko širiš take…
Tudi jaz imam informacijo iz prve roke- res je, da vode primankuje – Novalija in okolica. Konkretno v Šimunih je vse O.k. res, da vsi varčujejo z vodo, ker je suša, ni pa res, da turisti množično odhajajo domov zaradi vode… PREVERI!!!! Kje so bili tvoji ….

Obilo vode in lep pozdrav

Teja

Ojej, ti novinarji pa res znajo napihniti zadeve.

Mislim, da gredo domov samo finoče.

Mi hodimo na otok Unije in tam vodovoda sploh ni in ga nikoli ne bo. Odvisni smo od kapnice in če ne drugega, nas je to stanje naučilo ravnanja z vodo tudi doma! Letos tam doli ni padalo že približno štiri- pet mesecev! Pri nas vsak liter uporabimo dvakrat. Ko se umivaš, odpadna voda teče v lavor in s to vodo potem zaliješ wc- če gre za malo potrebo seveda. Z vodo od pomivanja posode pa zalivamo rože okrog hiše. Imamo okrog 8 kubikov vode v cisterni, pa nam je še nikdar ni zmanjkalo, pa hodimo tri družine ena za drugo dol! Enostavno se je treba disiplinirat in ne trošit za vsak drek! Eni pa pridejo na taka sušna območja in so čist iz sebe, ker se glih ne morejo tuširat vsake deset minut! Jest pridem na morje zato, da se kopam v morju, da se dobim z ljudmi, ki jih imam rada, da sem celi dan z svojo družino, skratka da se odpočijem od vsemogočega luksuza… in ne zato, da se bom tuširala z sladko vodo. Z sladko vodo se umijem le preden grem domov, včasih še to ne, saj sem dostikrat skočila iz pomola v morje tik preden je prišla ladja! Tako da…. Malo bolj racionalno trošenje vode, pa malce manj komot bodite, pa bo vode čez glavo! Pa mislim, da tako obnašanje tudi na celini ne bi škodilo!

Bravo kufetek!!!

Tudi tebi želim lep dan in želim ti da bi postala bolj prijazen človek.

Danes sem se neki zezala s kolegico, ki je na Pagu po SMSih. Sicer ne vem v katerem kraju so, ampak mi je rekla, da domačini dvakrat na dan zalivajo travo. Tako, da očitno ni povsod take suše, oz. nekdo močno pretirava.

New Report

Close