Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pasulj recept

Pasulj recept

Lej, lepo da se tako razumeta…sam jaz prežganjam res ne dajem, ker mi je “težko”..ne vem kako to opisat…
[/quote]

https://www.kulinarika.net/recepti/zacimbe/82/meta/

Sem mislila, da ne bom našla, pa sem iz prve :))

Nekje na FB, na neki kulinariki, je nekdo objavil recept za pasulj, da dodaja žajbelj in meto.
Žajbelj je močna začimba in primerna za svinjino, itak daš malo, meta pa je očitno znana spremljevalka pasulja.

Nekje na FB, na neki kulinariki, je nekdo objavil recept za pasulj, da dodaja žajbelj in meto.
Žajbelj je močna začimba in primerna za svinjino, itak daš malo, meta pa je očitno znana spremljevalka pasulja.
[/quote]

..meta, META??? WTF??? meta v pasulj?? H O R O R …..”k-mon” meta u pasulj, siriusly???

Če Vi tako pravite…potem naj vam bo to v veliko veselje:)))

čau čau….
[/quote]
Pičkun makaronarski, slovenščina ti je tuja kot tudi kuha!

Pičkun makaronarski, slovenščina ti je tuja kot tudi kuha!
[/quote]

Če Vi tako menite, potem bo že držalo….

Če Vi tako menite, potem bo že držalo….
[/quote]
Jaz to vem. Lahko me tudi vikaš, ni pa obvezno! Isto pezde so kot Robi, ki enkrat piše o črnem, kot o belem in obratno naslednji dan!
Ko si že vprašal zakaj te ne maram!

Jaz to vem. Lahko me tudi vikaš, ni pa obvezno! Isto pezde so kot Robi, ki enkrat piše o črnem, kot o belem in obratno naslednji dan!
Ko si že vprašal zakaj te ne maram!
[/quote]

No, zakaj me ne marate, Vi to veste…jaz se pa z takimi bedastočami nimam ne časa, ne energije da bi se spraševal…Pač če Vam je to v veselje…UŽIVAJTE. Kaj naj Vam še dodam?? Imate morebiti kakšno glazbeno željo??

No, zakaj me ne marate, Vi to veste…jaz se pa z takimi bedastočami nimam ne časa, ne energije da bi se spraševal…Pač če Vam je to v veselje…UŽIVAJTE. Kaj naj Vam še dodam?? Imate morebiti kakšno glazbeno željo??
[/quote]
Imam glaSbeno željo! Drekalo iz Komna, me s svojimi prilagojenimi recepti, nekako ne prepriča.
Še posebej sem alergičen na pijančke, ki se najprej hvalijo s pijanstvom in potem na ZS prisegajo, da ne pijejo!
Jap, Korl iz Komna je to!
Jutri bom v tvojih krajih, pa ne zaradi tebe! Tudi prijetni ljudje živijo tam, pa niso svetovni kuharji in beton- intelektualci!

Imam glaSbeno željo! Drekalo iz Komna, me s svojimi prilagojenimi recepti, nekako ne prepriča.
Še posebej sem alergičen na pijančke, ki se najprej hvalijo s pijanstvom in potem na ZS prisegajo, da ne pijejo!
Jap, Korl iz Komna je to!
Jutri bom v tvojih krajih, pa ne zaradi tebe! Tudi prijetni ljudje živijo tam, pa niso svetovni kuharji in beton- intelektualci!
[/quote]

Korl iz Komna ni bil, ni in nikoli ne bo svetovni kuhar….ker tega Korl iz Komna ne rabi. Če pa Vi mislite da bi lahko bil…ja kaj naj Vam rečem….velika HVALA za to čast da ste me uvrstili med velike kuharje. Moram priznat da mi ni še nobeden od “zunanjih” dal tako veliko priznanje:)) Velika HVALA:))

Vaš Karel:)))

Korl iz Komna ni bil, ni in nikoli ne bo svetovni kuhar….ker tega Korl iz Komna ne rabi. Če pa Vi mislite da bi lahko bil…ja kaj naj Vam rečem….velika HVALA za to čast da ste me uvrstili med velike kuharje. Moram priznat da mi ni še nobeden od “zunanjih” dal tako veliko priznanje:)) Velika HVALA:))

Vaš Karel:)))
[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=fvBowmLypSk

https://www.youtube.com/watch?v=fvBowmLypSk
[/quote]

Ko zmanjka “moči” se lepi linke??? Saj Vam ne zamerim….Pač to je Vaš “domet”…kratek..al iskren:)))

Brez skrbi, tega linka, na Vaše veselje, nisem odprl:)))

Ko zmanjka “moči” se lepi linke??? Saj Vam ne zamerim….Pač to je Vaš “domet”…kratek..al iskren:)))

Brez skrbi, tega linka, na Vaše veselje, nisem odprl:)))
[/quote]
Tudi razumel ga ne bi! Žal si prekratek!

Tudi razumel ga ne bi! Žal si prekratek!
[/quote]

No ja, če menite Vi da sem prekratek, potem bo že držalo, kajne??

Doma imam knjigo z naslovom Recepture za pripremanje jela u jugoslovenskoj narodnoj armiji z odličnim avtentičnim receptom za pasulj – noter je beli fižol, moka, korenje (malo), čebula, mast, paprika v prahu, poper, lovor, česen, listi peteršilja in sol ter suha slanina in/ali suha rebra. To so avtentični JLA recepti v srbščini in tale tvoj recept za ‘kobajagi’ pasulj ni niti ‘p’ od pasulja.

[/quote]
Pasulj je predvsem že po imenu srbska jed, pogruntvščine naših zvrkljavk, pa potem niso niti blizu več ne pasulju, ne nobeni okusni jedi. Meta pa žajebelj ja, kokoši popolnoma zarukane in do konca zmešane.

Doma imam knjigo z naslovom Recepture za pripremanje jela u jugoslovenskoj narodnoj armiji z odličnim avtentičnim receptom za pasulj – noter je beli fižol, moka, korenje (malo), čebula, mast, paprika v prahu, poper, lovor, česen, listi peteršilja in sol ter suha slanina in/ali suha rebra. To so avtentični JLA recepti v srbščini in tale tvoj recept za ‘kobajagi’ pasulj ni niti ‘p’ od pasulja.
[/quote]
NImaš ti nič, moke ni nikoli bilo v pasulju, korenja, peteršilja pa pa tudi ne, saj ni goveja župa , ampak je jed iz prekajenega mesa in fižola.

NImaš ti nič, moke ni nikoli bilo v pasulju, korenja, peteršilja pa pa tudi ne, saj ni goveja župa , ampak je jed iz prekajenega mesa in fižola.
[/quote]

No ja….petršilja ziher ni…moke u prežganju še manj…..ma korenje?? Za malo “kolorja” če že ne??

Kot sem enim “šjoram” davno od tega rekel…kuhinja je stvar interpretacij:)))

No ja….petršilja ziher ni…moke u prežganju še manj…..ma korenje?? Za malo “kolorja” če že ne??

Kot sem enim “šjoram” davno od tega rekel…kuhinja je stvar interpretacij:)))
[/quote]
Ne, žlica dve domačega ajverja pa res doda tist okus in barvo, če že hočeš, seveda predušena z domačo prekajeno popečeno slanino. Jedel zadnjič v gostilni pasulj , sodelavca hvalita, meni pa bilo kot pomije brez okusa, niti blizu pasulju. Tam bi res morali vsaj korenje dat, da bi bila vsaj barva, če že okusa ni, je bilo čisto bledo vse skupaj.😁

[/quote]
A ti razumeš, da so to ORIGINALNI JNA recepti, po katerih so dejansko do pičice natančno kuhali v JNA? Sem moški in sem služil v Bileči in imam malo pojma, kakšen okus ima pravi vojaški pasulj, pa tudi skuhati ga znam. Poleg tega imam srbske korenine in pri nas doma pač vemo, kako skuhat pasulj Janezu.

A ti razumeš, da so to ORIGINALNI JNA recepti, po katerih so dejansko do pičice natančno kuhali v JNA? Sem moški in sem služil v Bileči in imam malo pojma, kakšen okus ima pravi vojaški pasulj, pa tudi skuhati ga znam. Poleg tega imam srbske korenine in pri nas doma pač vemo, kako skuhat pasulj Janezu.
[/quote]
Ne nabijaj, zagotovo niso originalni, če je res to v receptu kar pišeš in srbski pasulj je srbska jed in ne mislit, da nismo imeli doma starinskih kuharskih knjig.

Ne, žlica dve domačega ajverja pa res doda tist okus in barvo, če že hočeš, seveda predušena z domačo prekajeno popečeno slanino. Jedel zadnjič v gostilni pasulj , sodelavca hvalita, meni pa bilo kot pomije brez okusa, niti blizu pasulju. Tam bi res morali vsaj korenje dat, da bi bila vsaj barva, če že okusa ni, je bilo čisto bledo vse skupaj.😁
[/quote]

..lej, bi moral probat ta pasulj:)) težko ti rečem da maš prav:)))

Čeprav ga jaz zadnje čase delam iz enega fižola, k sem ga za seme prosil v eni kočevski vasi.. tam okoli Kolpe…mislim da mu pravijo “kruhovc” al nekaj takega….milomater, kakšen fižol…kukr moj palec, nekakšne vijola-bele barve….”na prekljah”….res, suhega zlata vreden:)).. priporočam vsem:))

[/quote]

Imaš prav, ampak je brez veze dopovedovat nekomu, ki misli, da je požrl vso pamet tega sveta. JNA recepti so se uporabljali po vseh vojašnicah enako, recepti so bili večinoma v tabelah, napisani za 1 osebo (v gramih) in potem se je tisto količino pomnožilo s številom vojakov.
Pasulj v Bileči je bil enak pasulju v drugih vojašnicah po Jugoslaviji. Enako je z ostalimi recepti.

Imaš prav, ampak je brez veze dopovedovat nekomu, ki misli, da je požrl vso pamet tega sveta. JNA recepti so se uporabljali po vseh vojašnicah enako, recepti so bili večinoma v tabelah, napisani za 1 osebo (v gramih) in potem se je tisto količino pomnožilo s številom vojakov.
Pasulj v Bileči je bil enak pasulju v drugih vojašnicah po Jugoslaviji. Enako je z ostalimi recepti.
[/quote]
Jp, multinično , ki pišeš samo sebi in noriš zradi bedarije, ki ne gre skozi. Če bi bilo v vojski, bi vedelo, da pasulj ni imel korenja, moke in peteršilja, ker tisti ki smo res bili, to vemo.

Evo ti recept za Čorast pasulj in Vojnički pasulj. Lohk pa mirne duše tudi eksperimentiraš in kaj dodaš po lastnem okusu. Sam probaj prej, preden postrežeš gostom.Da ne boš tko zajebala, kot sem jaz, ko sem enkrat notri dal preveč čilija :-)))

Vaš link

Pa še muzika, ki paše zraven pasulja. :-)))))
Vaš link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

šargarepa……al sem vedel da je “in”…

En klinc je tud tisti bil v vojski, potem ko sem probal pasulj, ki so ga na terenu skuhali z vse nas rezervisti, ki so prekajeno meso prinesli od doma.

New Report

Close