Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek PERMANENTNO LAKIRANJE

PERMANENTNO LAKIRANJE

Doslej sem uporabljala samo navadne lake za nohte, se pa spogledujem z gel laki, ki jih posušiš z LED/UV lučko. Malo googlam in gledam posnetke na Youtubu in vidim, da nekatere ženske najprej nanesejo navaden lak, nato pa gel top coat, ki ga zapečejo z lučko. Sem pa tudi prebrala, da to kao ni najboljša ideja, ker se navaden lak suši zelo dolgo (tudi do 24 ur po nanosu) in če ga prekriješ s slojem gel laka, lahko to vlago zapreš, potem pa se lahko tam množijo mikrobi.

Ima katera izkušnje s tem ali pa kakšno strokovno mnenje?

Navadnih lakov je bistveno več na izbiro, zdi se mi, da je tudi več takih, ki so napol prosojni, tipa french manicure. A kaj takega sploh obstaja med gel laki, da lak ni ful gost in neprosojen. Kar vidim na ženskah, se mi zdi vse ful prekrivno.

Sem si 1x dala ta permanentni na noge za cez poletje. Nohti so se obnavljali se par mesecev po tem. Ni sans, da si dam se kdaj ta permanentni lak za dalj kot teden ali dva, res samo za ekstra priloznosti.

Odgovor na objavo uporabnika
sranje je, 09.05.2024 ob 17:17

Sem si 1x dala ta permanentni na noge za cez poletje. Nohti so se obnavljali se par mesecev po tem. Ni sans, da si dam se kdaj ta permanentni lak za dalj kot teden ali dva, res samo za ekstra priloznosti.

Pa je imelo to kaj veze s tem, da se permanentni lak kao odstranjuje tudi s pilo, ki, vsaj tako si predstavljam, načne tudi tvoj naravni noht?

Sama ne boš znala delati permanentnega gela, pojdi v salon. Obstajajo laki, “like a gel “, niso slabi, zdržijo par dni.

Imela sem več let gel nohte. Ko sem nehala jemati, sem imela lepe zdrave nohte, edino na začetku par mesecev  bolj tanke. Ampak se je hitro uredilo . Nohti se delajo v salonih, pri dobri kozmetičarki, ne delajte doma, ker bo več škode kot koristi.

Sem tudi sama prakticirala gelish + navaden lak + gelish. Je ok, če imaš hitro sušeč lak. Npr Essie laki so super za take manikure. Pazi, da nanašaš zelo tanke sloje laka in da se spodnja površina dobro posuši.

Brez problema si doma delaš manikuro z uv/led lučko. Najprej pojdi nekajkrat na profi manikuro da vidiš kako dela in kako ti ustrezajo materiali, ki jih uporablja. Nabaviš vse za doma in delaš sama. Škoda € in časa, da bi vsakič hodila na profi manikuro.

Sem imela gelish lake cca 10let vsak dan. Potlej sem se pa naveličala in sem zdaj nekaj let že na navadnih lakih, ker mi je všeč menjava barv in hitro sušeči laki. Menjam vsak teden, in sem hitrejša kot z gelish laki. Gela pa nikoli nisem uporabljala, ker mi je predebel nanos in mi grdo zgleda.

Ne bi si sama packala, ker narediš lahko več škode kot koristi. Razen, če greš na tečaj, da spoznaš vsaj osnove. Izbira gel lakov je ogromna in to ne sme biti razlog za kombinacijo navadnega laka in top gel laka. Noht se minimalno poškoduje, če je obdelan strokovno. Pričakovati, da se bo poškodovan noht, četudi minimalno, obnovil je neumno. Ne more se. Ko prerase pa je popolnoma zdrav.

Na skodljivost uv luck pa nihce ne pomisli? To je isto kot solarij

Avtorica najprej poglej kaj so gel nohti (uporaba posebnega gela v šalčkah, s tem lahko podaljšuješ nohte, nanos se pili iz nohta) in kaj gelish/permanentni lak  (lahk za nohte, ki se utrjuje z uv/led lučko)

Gel: .https://www.youtube.com/watch?v=_fR22U9L-GY

Gel nohtov ne delaš sama – razen če si profi. Gelish pa delaš sama.

Gelish: .https://www.youtube.com/watch?v=gukYuWE1jeI

Razlika med gel in gelish: .https://ilon.si/razlika-med-gel-nohti-in-permanentnim-lakiranjem-nohtov-pogovorno-gelish/

Opažam, da veliko deklet in žensk ne pozna razlike.

New Report

Close