Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Peterleta nemška kanclerka ne podpira

Peterleta nemška kanclerka ne podpira

Peterleta nemška kanclerka ne podpira

“Veselimo se sodelovanja z bodočim predsednikom Lojzetom Peterletom,” naj bi v svojem videosporočilu dejala nemška kanclerka Angela Merkel. Njeno izjavo o naštevanju številnih Peterletovih zaslug, ki jih ima kot nekdanji zunanji minister in predsednik vlade, je prevedel in povzel tudi brezplačni časopis Odločno za Slovenijo, ki ga je volilni štab Lojzeta Peterleta te dni pošiljal slovenskim gospodinjstvom.

Na spletni strani z videoposnetkom in v omenjenem brezplačnem časopisu je navedeno, da Peterletovo kandidaturo podpira Angela Merkel, nemška kanclerka; na spletni strani je bilo tako navedeno še sinoči. Iz prevedene izjave pa je mogoče razbrati, da se, še preden so o tem odločali volilci, veseli sodelovanja s Peterletom kot bodočim predsednikom države.

Iz nemškega veleposlaništva v Ljubljani so pojasnili, da gre tako pri videosporočilu kot pri izjavi v brezplačnem časopisu za dva nesporazuma.

“Gospa Merkel je podala izjavo kot predsednica stranke Krščanska demokratska unija (CDU), to je med partnerskimi strankami v Evropski ljudski stranki nekaj povsem običajnega,” sporočajo z veleposlaništva in poudarjajo, da Merklova v izjavi nikakor ni nastopala kot zvezna kanclerka Nemčije. Na veleposlaništvu pravijo še, da je povsem samoumevno to, da Merklova nikakor ne želi prejudicirati izida volitev, vendar bi se kot predsednica partnerske stranke veselila volilne zmage gospoda Peterleta.

Na veleposlaništvu menijo, da je bil tekst, objavljen v brezplačnem časopisu, tudi neustrezno preveden, oziroma se je v prevodu izgubil natančen in pravi pomen Merklove izjave, da se veseli sodelovanja s Peterletom, v primeru, če bi ta postal predsednik.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/v_srediscu/279646/

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Koliko pa tebi Turk plačuje za tvojo pomoč pri volitvah. Vsa čast ti kako si zagnana in to kljub bolniški.

Jaz sem volila za Gasparija, ne za Turka.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Kakor zagovarjaš Turka pa človek to kar težko verjame.

Tudi jaz sem volil Gasparija in mi je žal, da ni prišel v drugi krog.Glede na situacijo pa ni kaj oklevat zame je Turk boljši. Peterleta in kanclerke pa ne bi niti komentiral.Tuja država… Kaj ima opravit z našimi volitvami. Je to po kakšni novi ustavi, ki jo je pripravljal g. Peterle.

Urška Janševa je pa rekla v predvolilnem biltenu, da ga Angela Merklova podpira. Kaj je zdaj res?

TO JE PASE.

New Report

Close