Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pik insekta! in noseča sem!

pik insekta! in noseča sem!

Ja, ja, najprej me je nekaj drugega “pičilo”, da sem zanosila, priznam….

sem noseča 7 tednov in malo prej me je nekaj pičilo v nogo. Izgleda, da se je ta monstrum skril v copatih, ko sem vtaknila not nogo me je pa pičilo! Nimam pojma kaj je bilo, ker je zbežalo takoj, ko sem zbrcala copato z noge.
V življenju me je že par os pičilo, načeloma nisem nikoli imela nobene reakcije, sam zdaj pa cvikam zaradi nosečnosti. V bistvu ne vem niti katera žival je bila to…

Ali mislite, da bi bilo lahko kaj narobe? Kako naj zdaj ravnam? Se sekiram, se delam, da ni nič?!
Takoj sem si pik razkužila z razkužilom, dala nogo pod mrzlo vodo, nato pa si namazala s kremo za po pikih insektov. Vseeno je malce zatečeno, boli pa niti ne.

Hvala za nasvete in vašo pomoč. Želim vam lepšo nedeljo, kot jo imam sama, vsaj za zdaj.

No, jaz mislim da ni panike, razen če si na pik insekta alergična-to pa bi se zdaj že pokazalo, vsaj z veliko oteklino. Jaz bi šla do zdravnika le, če se bo oteklina povečala, slabo počutje,… sicer pa mislim, da nimamo takšne vrste insektov (zlasti v tem času), ki bi nosečnico ali plod ogrožali. Izjema je seveda alergična reakcija.

lp,
t.

Pazi še, če bi postala nenormalno zaspana. V tem primeru poišči pomoč, drugače pa mirno kri.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Azzurra,

bodi previdna s kremami, ki jih nanašaš na pik, te so včasih lahko škodljivejše od samega pika. Bolj strupene.

Otečeno mesto hladiti z ledom (preko tkanine, nikoli neposredno na kožo), sicer pa ni panike. Mazila se v določeni meri vsrkavajo tudi preko kože.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Mesto pika povij z gazo in povojem namočenim v mrzlo fiziološko raztopino. Obveza mora biti non stop mokra in hladna. Počivaj in imej nogo v vodoravnem položaju. Mene je poleti na podoben način nekaj pičlo in nisem videla kaj. Kljub temu, da sem mazala z raznimi mazili, je bilo iz dneva v dan huje, tako da mi je noga pomodrela. Zdravnik ni naredil nič drugega, kot to da mi je dal napotke, ki sem ti jih napisala. Mrzli obkladki preprečijo, da strup pride v kri, vodoravni položaj noge pa omogoča, da se strup, če že pride v kri porazdeli po obtoku in ne pride do koncentracije na enem mestu. Tako se lahko izognemo lokalni zastrupitvi. Ne ustraši se, če se ti bo po obkladkih začela luščiti vrhnja plast kože.
Želim ti čimprejšnje okrevanje.

New Report

Close