Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plačilo po povzetju – vprašanje

plačilo po povzetju – vprašanje

neka gospa želi kupiti od mene izdelek. dogovorili sva se, da jaz plačam poštnino, ampak ona hoče plačati po povzetju (samo izdelek, ne poštnine). je to izvedljivo? al ji pošta zaračuna provizijo, kot da bi plačala celotni znesek (s poštnino)?
hvala za odgovor.

To pomeni, da bo plačala po povzetju. Poštnino itak moraš plačati ti, potem pa od nje zahtevaš, da ti poštnino vrne ali pa ne. Na pošti te bodo vprašali kakšen znesek želiš dobiti in ti boš pač povedala znesek za katerega sta se dogovorili. Pošta ji bo vseeno zaračunala neko malenkost, ker ji bo pač paket dostavila do vrat.

Aja, še to. Vedeti moraš, da bo poštnina po povzetju 1x višja kot bi bila sicer. Zato jaz po povzetju ne pošiljam. Tudi zato, ker nimaš nobenega zagotovila, da bo ta gospa paket res prevzela. Lahko se zgodi, da boš samo ti plačala poštnino in to v obe smeri.

Če pripišeš št. svojega računa na katerega ti bo pošta nakazala plačano kupnino, boš dobila znesek takoj z minimalno provizijo, ki jo bo morala plačat prejemnica, drugače zaračunajo še nakaznico in čakaš na denar dlje časa.

Če osebe ne poznaš, ji ne pošiljaj po povzetju, kajti če ona paketa ne dvigne na pošti, paket pripse nazaj k tebi domov in še poštnino moraš plačati.
Jaz sem se že takole opekla, zato zdaj sprejmem le, da kupec nakaže znesek na moj trr, jaz pa mu potem pošljem stvar. V kolikor mi ne zaupa, tudi prav, pač ne bova sklenila kupčije.

New Report

Close