Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek plačilo za volilne odbore

plačilo za volilne odbore

koliko ste dobili? zadeva me zanima, ker se plačila zelo razilkujejo med občinami in to se mi ne zdi fer!!!
zakon piše da pripadajo dve celodnevni dnevnici,nam pa so izplačai dve dnevnici, ki pa veljajo za gospodarstvo.
če kdo kaj ve na to temo, naj prosim kaj napiše

kolikor vem je celodnevne dnevnica 3.600 sit.
Ali se morda motim?

3.600 velja za gospodarstvo, v negospodarstvu so dnevnice višje in sicer 4.777 sit

Sin je dobil7200 sit.

Tudi pri nas so dobili 7200 neto.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

tudi mi smo dobili toliko ma mislim da so nas malce okoli prinesli

7200 JE PREMALO ZA TOLIKO DELA. Zaseden si zvečer v soboto najmanj 2-3 ure, nedelja vstaneš ob 6.00 in se z avtom odpelješ na volišče, kjer resda sediš in talaš listke, ampak moarš biti prekleto pozoren ob štetju, bog ne daj, da kaj ne štima. Popisati je treba nešteto zapisnikov…, v nedeljo delo dokončaš okoli npr. 10 ure. In za to dobiš 7.200 sit.
Če primerjamo s sejninami na raznih odborih, komisijah, svetih,….kolk nas nategujejo.

res nas nategujejo. pa najbolj nepošteno je, da določene občine dajo več.
milsim da bi morali upoštevat dnevnice ki veljajo za negospodarstvo.

Najhuje pa je, da boste morali zadevo prijavit v dohodninsko napoved.
Meni so pred 3. leti nato še pri dohodnini pobrali 3.000 SIT. Ob naslednji
odločbi za volitve sem zadevo takoj odpovedala. Za 4 jurje delo praktično
cel vikend – naj se grejo solit.

ne , ne bomo prijavili v dohodnino, ker to je povračilo dnevnice, ki se ne šteje v davčno osnovo. Je pa res, da je pred 2 leti to bilo izplačano na način kot izplačilo honorarnega dela, ki pa je dohodek, ki se je štel v davčno osnovo in posledično v plačilo dohodnine.

V Zakonu o lokalnih volitvah piše, da je to delo – častno delo …. zato sta Virant in Bajuk menila, da sta z dvema dnevnicama in kilometrino to dovolj častno poplačala … :-))

Manj pravično je tudi, da predsednik odbora in njegov namestnik dobita enako kot člani in njihovi namestniki.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Pa kaj se toliko usajate, saj vas NI NOBEDEN SILIL, da to delate. Marsikomu pa par jurjev prav pride. Je pa tudi res to delo naj bi bilo predvsem ČASTNO.

kjub takemu plačilu pa kandidatov za to delo nikoli ne zmanjka. Ponavadi kak vaški veljak ali predsednik KS spravi vso žlahto not.

Raje povejte, če ste se prijavili za popisovalce, ker je podobna scena.

Veliko jih bomo tudi fukali po domovih….pa bo dnar!

Kje se pa to prijaviš in na kakšen način. Verjetno obstajajo tudi kakšna usposabljanja.

sem v petek prejela od občine obvestilo o izplačilu, kjer pa so navedli, da gre za znesek, ki JE OSNOVA ZA DAVEK!!!!! Omenjen je obrazec REK. Nikjer ne duha ne sluha o povračilu potnih stroškov (torej dnevnice).

Če prav razumem to sranje, so samo določili višino plačila, ki bo v višini dveh dnevnic (torej višina je 7200), ni pa to NAČIN izplačila (povračilo dnevnice) ampak je to HONORARNO DELO, ki je podvrženo plačilu dohodnine.

Ali zna to kdo odgovorit???

Zaradi tega lahko padem v višji razred pri pčilu vrtca, ki je mesečno okoli 10.000 sit višji, prav tako zaradi tega dobim nižje otr.dodatke.

*****Če prav razumem to sranje, so samo določili višino plačila, ki bo v višini dveh dnevnic (torej višina je 7200), ni pa to NAČIN izplačila (povračilo dnevnice) ampak je to HONORARNO DELO, ki je podvrženo plačilu dohodnine. ******

Čisto prav razumeš. In tudi dejansko gre za plačilo nekega dela, ne pa za plačilo nekih potovalnih stroškov.

****Zaradi tega lahko padem v višji razred pri pčilu vrtca, ki je mesečno okoli 10.000 sit višji, prav tako zaradi tega dobim nižje otr.dodatke. ****

Lahko, ampak tudi z golo plačo nekdo preseže prag za kakšen tolar, in pride v višji razred. Takih je najbrž veliko.

Tako bodo tudi tisti, ki plačujejo manj dohodnine zaslužili na volitvah več, kot pa drugi odborniki, ki delajo povsem isto, pa imajo nekje drugje večjo plačo.

Saj če ti ne paše zaslužit kakšnega jurja, saj ti ni treba, na vrsto čaka še cela žlahta kakšnega od kandidatov, ki računa, da bi mu kak žlahtnik ali prijatelj lahko kak glas pridobil tudi na nezakonit način, če mu bo šlo za nohte.

New Report

Close