Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plenični izpuščaj na boku – nujno

plenični izpuščaj na boku – nujno

Pozdravljeni,
imamo težave – plenični izpuščaj na boku, to je tam, kjer se zalepi plenička. Zamenjali smo že tri vrste pleničk in tudi na mestu izpuščaja mu podlagam z gazo tako, da koža vsaj malo diha. Sin je star 18 mesecev. Poskusila sem že z vsemi vrstami krem, ki se jih lahko dobi in sicer sem z vsako mazala vsaj dva dni: Bepanthen, Praška pasta, Canesten, Hladilno mazilo na naravni osnovi brez parafinskega olja, trenutno imamo Bebival – mazilo Mariborskih lekarn, ki je baje zelo dobro.
Ker imamo še enega starejšega sina, so moje izkušnje take, da, če smo ponoči namazali s katerokoli kremo, se je zjutraj že videlo ali gre zadeva nazaj.
Pred enim tednom smo se cepili in sem to takrat pokazala zdravnici, ta izpuščaj še ni bil tako velik, se niti ni zmenila kaj dosti in je rekla, da je podobno alergijskim izpuščajem, ker je imel takrat nekaj pikic po trebuščku.
Menili smo, da je kriva zobna pasta, ki jo je začel uporabljati, zato smo opustili uporabo zobne paste, vendar ta izpuščaj ostaja oziroma se širi.
Kaj storiti?
Najlepša hvala v naprej za odgovor
Milena

Pa si sigurna, da je to plenični izpuščaj? Jaz bi šla vseeno k zdravniku in naj on oceni za kaj gre – kaj pa če je res kakšna alergija ali kaj drugega! Otročka probaj imeti čimveč brez pleničk.

Moja je imela resnično grozen izpuščaj, sicer ne na boku, ampak sem rešila z uporabo Canestena zjutraj in zvečer, ko se je vpilo pa še Bepanthene.
Mogoče gre pa res za kakšno alergijo, mogoče na lepilo (na zavihkih), jaz bi tudi šla rajši k zdravniku

Predlog?

To je od moje pokojne stare mame ….

Če ima otrok spuščaje od plenic, ali da se mu vname ritka oz. koža segreješ jedilno olje (da bo toplo – ne vroče!!!) ga daš na eno bombažno plenico in mu jo pustiš čez noč!!!!

Preverjeno in zagotovljeno da vse čez noč izgine …..

Lp, pa poročaj!

pri vsakem previjanju ga umij, tudi boke, potem pa pusti da se na zraku posuši, lahko tudi z fenom, samo imeti moraš hladen zrak. ko ga zaviješ ga namaži z predpisano kremo, čez boke in pas pa mu naredi iz tetra plenice pasek,(preloži na četrtine ali tretine), namesti ga tako da ne bo že pri prvem uriniranju zmočena. kontroliraj pleničko vsaj na dve uri.

Vsem hvala za odgovore,
zt – to počnemo že 4 dni, pa ni nič bolje.
Danes gremo k zdravniku, dost imam tega. Zadeva je na meji, da se mu odpre rana.

Hvala
Maksi

New Report

Close