Najdi forum

Plesen

A imate kakšno idejo, kako uničiti plesen na steni v kopalnici. Smo poskusili že z varekino, pa je bilo dobro le kakšen teden. A imate še kakšen nasvet? Hvala.

Imamo enak proble. Kopalnica je že skoraj črna.

jaz steno najprej zdrgnem z varikino ali pa s čim močnejšim kisom za vlaganje (to je praviloma bolje ampak smrdi), potem pa steno premažem z enim belilom prav za plesni. Kupila sem vedno v Mavrici, mislim, pa da dela belinka. Žal zadeva ne drži večno, ampak kakšno leto pa, vsaj pri nas je.

Plesen je sicer nevarna tudi za zdravje – sem enkrat našla članek na netu, pa se spomnim samo, da lahko povzroča glivice, vem pa da je bil še en kup drugih, naddvse neprijetnih zadev ….

Kopalnico luftat! Pri nas pomaga.

pomaga BREF disinfect, to je pršilo v taki plavi plastenki, stane cca 400 SIT. meni se je plesen nabirala v kopalnici in v kuhinji (imamo še hišo brez fasade). po neuspešnem pucanju z varekino, drgnjenjem z lopatko, … sem poskusla s tem, skoraj prepričana, da gre za reklamni nateg (ampak bila sem zelo obupana). AMPAK DELOVALO JE!!! našpricala sem, pustila cca 20 minut, pena je kar požirala plesen pod sabo. potem samo obrišeš ali umiješ. res deluje in res priporočam. z istim pršilom sem odstranila plesen iz stare hiše (vikenda), kjer je bila že zelo zastarana in “na debelo”, samo malo dlje sem jo pustila gor.

aja-po uporabi, ko se stena posuši (ali fuge), se sploh nič ne vidi, da je kje bila plesen.

poskuste!!!

pa beljenje z jupol citro

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Definitivno Bref!!! Po 15 minutah je stena kot bi jo ravnokar pobelil – niti pikice črnega. Pa še smrdi ne tako kot tisto iz Belinke oz. se vonj po pol ure zračenja že izgubi.

Meni se je sicer plesen nabrala po fugah in sem se je zelo elegantno znebila z Bref-om Bang. Pošpricaš … pustiš mal gor … plahneš in mogoče malo zdrgneš in gre dol kot za šalo. :))))

V Mercurju se kupi prav posebna tekočina za plesen, jo razredčiš in pošpricaš po steni. Imena točnega ne vem, ker je že dolgo tega kar sm jo rabila. Je pa učinkovita in zelo trupena, ker smo se morali za tisti dan umakniti vsi iz prostora. Pri meni je bila plesen v kuhinji zaradi slabe nape.

lp

Najpomembnejša je ventilacija! Če je notri vedno vlažno, dolgoročno ne bo pomagalo nobeno sredstvo. Mi imamo v kopalnici non-stop odprto okno, sploh pa zato, ker notri sušimo perilo. Zapremo samo takrat, ko se kdo tušira, pol pa takoj odpremo. Prej, ko se tega nismo držali, so bile stene BLJAAAAK, varekina gor, varekina dol, po enem tednu je bilo spet črno.

Pri tasci so plesnivi koti kuhinje in hodnika. Do zdaj je vedno s suho krpo brisala in potem z navadnim jupolom cez, pa je drzalo 3 dni in jovo na novo.

Ji bom rekla za tole z Brefom, ker mene kar zivci primejo, ko gremo na obisk. Dobim napad panike, da ne morem dihat in da je vse vlazno in da mi bodo sinusi odpovedali…. (mogoce malo pretiravam ampak ce si alergik na karkoli ze ves kaj to pomeni)

Hvala vsem za nasvete

lp

ada

New Report

Close