Naslovnica Forum Starševski čvek poceni večerja

poceni večerja

evo ena poceni večerja..
kropček krompirček…

skuhaš krompir v kockah, soliš..precediš in poliješ z ocvirki..qali pa s praženo čebulo…zraven solato, če je ni, pa kaj kislega. npr. kumarce..lahko pa tudi nič

in še…danes sem razmišljala, kako generalno napako sem naredila, da nisem svojih treh otrok naučila jest, npr. polento z mlekom..al pa gres..al pa mleko in notri nadrobljen kruh…
sam kaj ko pa sem imela denar, zdej pa ko je kriza in noben navajen jest kaj drugega, kot npr. polento z omako..pa bi bila to lahko fajn večerja, če bi bila lahko polenta z mlekom…
uglavnem hočem povedat, da mladim mamicam svetujem, da naučijo svoje otroke jest tudi poceni hrano…nikoli ne veš kaj bo…
pri meni je bil problem, ker sem sama zbirčna in avtomacko, nisem kuhala tizga kar sama ne jem…trola…ne delat iste napake…

Jaz imam kar srečo…. Ne da bi kaj posebej navajala mojega otroka (že polnoleten), ampak že od malega zelo rada je joto iz zelja, repe, polenta, gres, ješprenj… in meni je to res enkratno. Če moža ni doma, imave kosilo skuhano v petih minutah. Ja, tudi polenta in mleko, zakaj pa ne.

Pametno razmišljanje! Šele sedaj se bodo nekateri zavedli, kakšno škodo so naredili svojim otrokom, ker je bilo zanje dobro le ‘najboljše’. Popraviti se ne da več, kar je je. Otroci so že navajeni na to. Iti na slabše je zelo mučno zanje!

Zame večerja z ocvirki ni. Se pa navadite na “poceni” hrano. Meni tudi ni dišala bela kava s polento, pa smo jo jedli za zajtrk. Ker nismo imeli drugega. Pa se s hrano nikoli nisem preseravala. Eno je izbirčnost. Da pa se hrana kar tako označi za “ta poceni” … niste še bili tako hudo lačni. Preveč hrane vidim, ki gre v pomije in prav hudo mi je, ko se nekateri otroci zmrdujejo že samo ko vidijo določeno jed in nimajo pojma, kaj je.

jaz sem si lansko leto zaželela po ene 18 letih hrano-zajtrk moja mladosti.mlečni riž.od takrat ga večkrat jem.

sam si res rabim čas uzet ker se riž kar precej dolgo kuha.
res da je se gres in kus kus naredi hitreje ampak ni tko dobr haha:)

pa saj gres, polenta ni le poceni hrana je tudi zdrava…pri nas to jemo že od majhnega, pa ne zato ker je poceni……..mlečen riž, prepečenec, leča, kus-kus etc

Ja no, zdrava ravno ni. meni je pediatrinja rekla, da je to prazna hrana. Pač nasiti, redi, ampak v sebi nima ničesar koristnega.

drugače pa se strinjam z avtorico. V današnjih časih je res problem. Ta hip si navajen najboljšega, naslednji pa si primoran mleko in polento. Pač odrasli se komot prilagodimo, ker poznamo situacijo, otrpci pa precej težje. zato je fajn, da otroci jedo čimveč tudi takšnih enostavnih zadev.

Kupi si mlečni riž dr. oetkerja. Zavreš mleko, streseš not, pomešaš in pustiš stat ene deset minut. Odličen je! Jaz si ga pri svojih 50+ večkrat privoščim za večerjo.
Na vrečki sicer piše za 2 – 3 obroke, ampak jaz ga komplet zmažem naenkrat 🙂

Eno jutro berem jedilnik v vrtcu, pa pride mamica s 4-letnikom in reče, ah spet ne bo dobro kosilo zate.
Starši bi morali priti v šolo pogledat, kako je pri kosilu. Polovica otrok je praktično vse od enolončnic naprej, pri drugi polovici pa ni nič ali skoraj nič dobro.

lp

Jaz sem jih že od malega poskušala navajati tudi na poceni instant hrano pa niso in niso hoteli (gres, polenta, linoti, korn fleks), tudi v vrtcu raje lačni kot pojedli kaj mlečnega ali kašastega. Sama imam rada vse od zgoraj naštetega. Po drugi strani pa gredo pri nas v promet ravno take nezdrave in poceni palačinke, pohane šnite, testenine… Na splošno pa imamo kar soliden raznovrsten jedilnik na srečo vsaj zaenkrat.

Ja no, zdrava ravno ni. meni je pediatrinja rekla, da je to prazna hrana. Pač nasiti, redi, ampak v sebi nima ničesar koristnega.

drugače pa se strinjam z avtorico. V današnjih časih je res problem. Ta hip si navajen najboljšega, naslednji pa si primoran mleko in polento. Pač odrasli se komot prilagodimo, ker poznamo situacijo, otrpci pa precej težje. zato je fajn, da otroci jedo čimveč tudi takšnih enostavnih zadev.[/quote]

Ti pa rabiš še veliko prebrat na temo zdrave prehrane!!!!

Žitarice so ZDRAVA hrana, polne mineralnov, vitaminov in rudnin! Kombinacija žitaric z mlekom pa odlična lahka večerja/zajtrk, ki ne oteži želodca, vendar nas obogati s številnimi koristnimi snovmi.

Mi to jemo redno, ker je ZDRAVO in ne ker je poceni. Pri nas je vsaj 2-3 x na teden na jedilniku polenta, polnozrnat pirin gres, pečena kaša, ovseni kosmiči v mleku ali v prežganki, proso, kus-kus,….

Mene pa zanima, kako ena zgoraj skuha joto v 5-ih minutah.
Pa kako sploh lahko futrate froce z mlečnim rižem, ki je vnaprej pripravljen. In se potem sklicujete na koristnost žitaric.
Zdaj grem pa brat ostale teme o kosilih z najmanj 3-mi hodi, bio izdelkih itd.