Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pojedla duracell ;))

pojedla duracell ;))

Imam eno vprašanje, ker ne vem, ali imam samo jaz take otroke…

Mala miška je cel dan na nogah. Stara je 7 mesecev in pol. Ko jo položim v posteljico, takoj vstane. Stalno bi stala na nogah in stalno je v akciji. Nima časa za hranjenje. Na stolčku je pri miru, dokler je hrana zanimiva, ali pa dokler s prvimi nekaj žličkami ne poteši ta hude lakote… potem pa spet akcija.
Zdaj imam že čisto oguljena kolena, ker rada z mano dirja po vseh štirih po dnevni sobi. Čez dan pogosto zelo malo spi. Če želim kaj postoriti, npr. skuhati kosilo, jo moram obvezno odložiti v stajico in ves čas preverjati kaj počne, ker stalno vstaja in ker je še premajhna, se ne more dobro držati. Potem po določenem času pade. Neprestano umikam igračke, da ne pade nanje. Ven jih ne morem vzeti, ker jih ima sicer najraje.

Starejša miška je bila tudi izredno živahen otrok, vendar ne tako zelo. Tam nekje pri njenih treh letih je vstajala ob petih zjutraj in ob šestih sva včasih že z rolerji morale ven. Najbrž tudi pri mlajši ne bo drugače :))))

Tole ne pišem zato, ker bi hotela imeti drugačne otroke, sploh ne. Zanima me samo, če je večina otrok takšnih?

Pa še nekaj…
Gotovo so med vami mamice z dolgimi lasmi. Ali tudi vas otroci radi cukajo? Jaz sploh ne vem, kako naj se še “zaščitim”. Prime me za lase in zraven zavriska “aaaaaaaaaaaa”. Očitno se igra? Vedno, ko me je vlekla za lase, sem namreč kak “aaa” spustila tudi sama. Zdaj pa je to glavni žur. Ali so moje možnosti trenutno samo preprečevanje, ali se že da pri 7 mesecih na kak način povedati, da nečesa ne želiš?

Ne vprašaj moje mame, ker bi se samo za glavo držala. MOja sestrica je stara 3 leta in pol – mala je kot živo srebro. Tud pet minut je ne sme pustit same,da ne bi kaj ušpičila…. Da so lase odlična igrača, pa je ugotovila že moja štirimesečnica. Se kar trese, če pomaham z repom.

hehe, dobrodošla v klubu:))))
naša je tudi taka. sicer kak teden ali dva starejša, navita pa ko hudir. Vstaja že ene dva meseca, nobena stvar ni več varna pred njo. Zdaj se je končno naučila varno vstajat in sedat, po kolenih pa tako vse obleze. Najraje hodi v kopalnico, sname pokrovček od talnega sifona in z njim veselo buta po bideju. Če jo vzdigneš od tal, ji nogice frčijo sto na uro. hehe, lepo nam je, a ne? Je pa dokaj suha, čeprav kar veliko poje. Menda vse skuri. Pa zato mamici ne rata :(((

Usta imam do ušes, še dobro da ne nosim proteze, bi ven padla :)))))))))

Jaz si ne predstavljam, kdo bo to malo miš pazil, ko bo konec porodniške. A jo bom vso v buškah vsak dan dobila?

heh, še ena iz kluba “neuničljivih”. A kdo jih pazi, takele falotke? Edino domače varstvo spravi skupaj dovolj ljubezni, da zdrži (vsaj po mojem). Jaz nisem nič kaj dosti umikala izpod ritke, pa je hitro dojel, kako in kaj. Predvsem pa, tisto kar se udari sam, ne boli – začuda! Meni so rekli, kar počne sam, je v redu. Ne ga bremzat! In ja, seveda, suhec, kaj pa drugega, “se ga ne utegne nič prijet”, je rekla pediatrinja. Spanje???? No go! Lahko kaj zamudiš :))

Za primerjavo imam sestričninega malčka, je 9 mes mlajši od našega, pa je kot “počasni posnetek”: nič ga ne zanima kaj dosti, sploh pa ne, če se je treba gibat. Ima 14 mes, naredi kakšen korak, če je res nujno potrebno. Ali pa odpuza do tja. Je čist srečen, če sedi na tleh in če ima kaj v roki. Je povsem drugačen tip otroka, veliko spi, strašansko rad je in je tudi težak otroček, ni problemov s hranjenjem in uspavanjem – pokažeš žlico -zija, vržeš v posteljo – spi. Pravljice, pesmice – to ga sploh ne zanima, muzika tudi ne -meni se zdi kot “dopust” v primerjavi z našo pasjo bombico. Našega smo pri 14 mes že z vrha omare dol vlekli, stopnice so pa itak bile najbolj “in”. Pa WC ščetka – valjda :))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Sem zaprisezena dolgolaska(Samsonov kompleks). Ko je bila misi stara 7 m. sem obupala in se na kratko ostrigla. Drugace bi bila itak kmalu plesasta.

heh, midva z atijem sva oba krtački, pa sva oba tulila “aaaaaaaaaaaaaaa”, ko se naju je lotil.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Moja Mačkica je ista… Akcija, akcija in še enkrat akcija… Mislim, da se pri tej starosti (tudi 7,5 meseca) moramo na to kar navaditi… :o)

lp

MC

************************************* Človek, ki ne dela napak, običajno nič ne dela!

Hehehe, naša pupa je sicer že med “tavelikimi” (6 let), ampak tistga gumba kje jo ugasnt, še tudi mi nismo našli.
Cele dneve bi bila zunaj aktivna na full, zvečer ko je ura 22:30 pa še kar šepeta v postelji. Se ji dogaja 600/h.
Bolj ko nori kdo z njo (in kakšen, ki je ne pozna celo misli, da bo slej ko prej “ugasnila”), večje veselje ima. Ma sploh ne vem, če je že kdaj zvečer šla sama proti postelji, da bi šla spat.

ja, tudi jaz sem rekla, da je naš energizer bunny :))))
Nič ni pomagalo, razen, da sem se mu prepustila. Zdaj ga že obvladamo, danes je že v postelji, ker je nekoliko nahoden in sem ga s pomočjo glasbene pravljice Mire Voglar lepo zazibala v sen, sicer je na nogah od 6. do 22., ob slabih dneh smo ga imeli pokonci tudi do polnoči 🙂 čez dan nič siten, nič tečen, samo tekaj, tekaj, tekaj …
T.

Sem vesla,da sem tole prebrala!Sem se že bala,da je naša hiperaktivna in “preveč higienična”.
Kopalnica je že nekaj mesecev zakon.Pokrovček sifona je bil menda že na vseh ploščicah.WC školjka je očiščena vsakič,ko mami ali oči pozabita zapret vrata-žal pa misli,da je lahko z njo umije tudi sebe…No ja,to je bilo 2x,zdaj smo ščetkico umaknili,otroka pa prekuhali-res sem jo namakala 2 uri…
Spleza na kavč,iz kavča na naslonjalo in naprej na omaro.Na isti sistem pripleza do ptičje kletke in ubogemu papagaju razmetava seme.Seveda skoraj vsak dan “pospravi” omare.Noge jo še ne držijo,kot bi hotela in ko jo zanese,začne tečt,da bi ujela ravnotežje,pade in se odpelje po trebuščku kakih 30 cm in to je zabava,da ni večje.
Skratka,če bi mi to nekdo govoril 3 leta nazaj,bi ga imela za neodgovornega starša,ki ne pazi na svojega otroka.Danes pa vem,da je taki energijski bombici dovolj že to,da gre mami samo pomešat,da se kaj ne zasmodi…

Joj, mi je odleglo…, ko sem prebrala naslov sem se že ustrašila, da je res pojedla pravi baterijski vložek…

Tudi naš je, ko je vstal od nedonošenčkovega spanja tam pri sedmih mesecih postal živ poper…

Ja, naslov je pa res grozen:-))).

Moj mož pravkar dodaja, da ima naš tamali že vgrajene….

Ja, pri nas pa imamo enega angelcka in enega Modrega dirkaca…verjetno tudi z duracellom v r… Drugi (15m) je poosebljna navihanost in samo gleda, kaj bi prvemu (ali pa komu drugemu) uspicil…
Ce je sam, je kriza…., ce sta skupaj, je pa se vecja. Drugi drazi prvega tako, da mu dobesedno pod nos pomoli ninico in ko ga prvi opazi, se drugi obrne in … v sprint. Ce se samo obrnem, po stolu (ni vazno kaksnem) spleza na sredo jedilne mize. Samo enkrat sem bila malce kasneje pri njem in se je ze stoje igral z visecimi luckami nad mizo … Sopnice ze od prvega leta dalje noben problem… Cel dan je v akciji (se dobro, da popoldne za kako urico zaspi).
Po drugi strani pa … kar se ni posrecilo se nobeni dieti, se je posrecilo mojima dvema sonckoma… Mami je sicer kronicno neprespana in utrujena….a postavna kot ze dolgo ne, s 15kg manj kot pred letom dni…

Pa eno mirno nocko vam zelim…

naš se je že rodil z duracellom v riti:) in mene bi pravzaprav skrbelo, če bi bil kdaj pri miru!

Hvala za odgovore, sem malo bolj mirna… vsi se namreč čudijo aktivnosti najmlajše in od kje ji toliko energije, zato me je malo zaskrbelo. Včasih slišim kak nasvet, da naj ji ne ustrežem vedno, ko želi v akcijo, češ da s tem sebi delam slabo uslugo, ker bo vse bolj zahtevna. Pa da “sosedovega” več pri miru pustijo, pa je zato bolj “priden”.

Glede naslova, mislim, da ni grozen, ker so zraven smejčki. Po moje mi ne bi bilo do pisanja kakih smeškov, če bi v resnici kdo pri nas pospravil duracell :))))))))))))

“Grozen” ima tudi smeškote zraven…:-)))

Odgovori pa so potolažili tudi mene.

Kristjana, saj vem. Danes ima očitno “občutljiv” dan.
Mal sem slabe volje, pralni stroj spet nekaj nagaja :(((

Jaz tudi mal slabe volje…

Nagaja pa zdravje:-((

Pojedla duracell, hehehe, ta je dobra. Moj ga je tudi! Zdaj ima dobrih 18 mesecev in je non-stop na nogah. Telebajski ga zamotijo za pol minute, potem že dirka naokoli. Ni miru pri jedi, ni miru pri previjanju, igrača ga zamoti za 10 sekund… Na sprehodu je vsak količek zanimiv, vsaka malo višja travica, ograja… stalno teče sem in tja… Najbrž se mu zato tudi na teži pozna, saj ima 10,5 kg, je pa skozi cel dan.

New Report

Close