Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov
Ampak čisto resno: dejmo ne gledat samo na temno plat, od te namestitve ne bodo profitirali samo migranti, tudi slovenski dijaki, ki bivajo z njimi bodo veliko odnesli. To je dragocena in uporabna izkušnja: drži glavo dol, gladi, pazi, da koga narobe ne pogledaš in boh ne daj, naredit kaj, kar jim ni prav, ker te lahko zaštihajo. Kaj ni to točno tisto, kar je treba naučit naš podmladek? Veste kako bo vsem lažje – in migrantom, ki prihajajo in jim bomo maksimalno olajšali zadeve in jim kar vse na pladnju dali in za naše, ki bodo ostali živi! Jupi!
Ne bedarije pisat. Ti otroci ne sprejemajo civiliziranega življenja po nekih pravilih in naših standardih. Poglej koliko let že rome socializirajo, pa so vedno na začetku, zbežijo iz šol, niso pripravljeni ne delat in ne sprejet naših družbenih standardov. Vse kar je uspelo pri socializaciji je, da so se naučili črpat socialne transferje in posebne pravice, pri odgovornosti in zakonodaji, ki velja za vse nas, se pa njihovo sprejemanje konča.[/quote]
Ja, drži. Končno nekdo, ki mu je JASNO! Ne pa da se gamad stalno samo zagovarja. Eno in drugo.
tudi janez janša je rekel, da ni sprejel podkupnine, pa mu niste verjeli,
verjeli ste pa kordežu da je vse v redu speljal, pa je v zaporu,
bavčarju ste tudi verjeli, da se ni okoriščal, pa vemo v katerem grmu je zajec in tako dalje….
a zato, ker nekdo reče, da se nekaj ni zgodilo, mu bomo verjeli na prvo besedo??? nihče seveda ne pomisli, da se zadeve malce prikriva, da se ne vzbuja dodatne nestrpnosti in podobnega….
mislim….ovčice, kar v vrsto za novo striženje…..
Ne morem verjet, da ta stran dovoljuje sovražni govor in natolcevanje v zvezi z begunci do tolikšne mere. Saj bi rekla, da zaklenite temo, pa je jasno, da ne boste. Omenjene fante osebno poznam in so zelo v redu, zelo prijazni in vsi, ki delajo z njimi, vključno s kuharicami in snažilkami, jih imajo zelo radi. Tako kot vsi otroci imajo različne značaje, vendar nihče med njimi ni prestopnik. In, ja – z veseljem bi jih vzela domov, če bi bilo to dovoljeno, pa ni. In tudi z mojimi otroci se družijo.
Vsem, ki tukaj paničarijo in verjetno niso od blizu videli nit enega begunca – privoščim vam, da bi se tudi vašim otrokom zgodilo, da bi eden izmed njihovih sošolcev naredil manjšo napako iz osebne stiske, pa bi obdolžili cel razred in zadevo napihnili do te mere, da vaši otroci ne bi bili več varni na cesti zaradi podivjane, panične, neuke slovenske drhali, ki je za nameček tudi funkcionalno nepismena, saj v članku piše, da je bil problematičen en (1!) fant. In, prosim, če se vam Afganistan zdi varen – pojdite tja na počitnice! Če še niste slišali – v Afganistanu mrgoli talibanov, ki obvladujejo mnoge vasi. In ti talibani so pravzaprav ‘krvavi turisti’ iz Pakistana (večinoma), ki se hodijo izživljat in klat cele vasi v Afganistan. Za Hazare, ki jim grozi genocid, verjetno tudi še niste slišali?
Spodbujate sovraštvo do mojih (!) prijateljev, ki so še otroci in za katere niste vredni, da jim podplate poližete.
In ja, verjetno bo zdaj admin moj post pridno zbrisal, ker grdo pišem o ubogih Zlovenčkih. Sram naj vas bo, vse skupaj!
Mi je prav žal, a jim privoščim. Se pa kaj takega seveda, in prav je tako, seveda nikoli ne bo zgodilo. Tudi članki, ki govorijo o problematičnih slovenskih otrocih v posameznih šolah, so mrhovinarski in neusmiljeni – a kljub temu, v njih ne zaslediš, da je npr. vsa šola ta in ta nevarna, mar ne? So stvari, zaradi katerih tudi umirjen in prijazen človek, kot sem jaz, zgubi živce. In dobesedno mi poka srce od žalosti in skrbi. V resnici pa predvsem upam, da so otroci teh ljudi, ki tako grdo pišejo o tujih otrocih, bolj prijazni in boljši ljudje kot njihovi starši.
Sicer malo verjetno, ampak … jaz tudi.[/quote]
neverjetno kako je lahko tako usmiljeno srce polno predsodkov do lastnega naroda; se ne boriš ti prosti predsodkom? sama si jih polna[/quote]
Če so “lasten narod” tisti, ki grdo pišejo o otrocih, potem nočem s takimi imet nič. Ne zato, ker so pripadniki nekega naroda, ampak, ker so pljuvači.