Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov

Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov

Sicer malo verjetno, ampak … jaz tudi.[/quote]
neverjetno kako je lahko tako usmiljeno srce polno predsodkov do lastnega naroda; se ne boriš ti prosti predsodkom? sama si jih polna[/quote]
Ko sem bila najstnica, sem naivno verjela, da nimam predsodkov. Pa sem prišla v konflikt s skupino neonacistov, ki so konkretno zamajali prej omenjeno stališče.

Do tega je bilo prav prijetno branje. Ta fraza postavi tebe in vse tvoje fante v novo luč.[/quote]
Tako kot pred časom tebe stavek, da si želiš, da bi bile prostovoljke prve, ki bi jim migranti za vrat skočili.[/quote]
Spodobi se in pravično je… Sicer pa to ni na mojem zelniku zraslo:-))

neverjetno kako je lahko tako usmiljeno srce polno predsodkov do lastnega naroda; se ne boriš ti prosti predsodkom? sama si jih polna[/quote]

Če so “lasten narod” tisti, ki grdo pišejo o otrocih, potem nočem s takimi imet nič. Ne zato, ker so pripadniki nekega naroda, ampak, ker so pljuvači.[/quote]
saj tud lasten narod ne želi imeti kaj s tabo pa te mora tolerirati, žal nismo maja 1945

Če so “lasten narod” tisti, ki grdo pišejo o otrocih, potem nočem s takimi imet nič. Ne zato, ker so pripadniki nekega naroda, ampak, ker so pljuvači.[/quote]
Word!

Ko sem bila najstnica, sem naivno verjela, da nimam predsodkov. Pa sem prišla v konflikt s skupino neonacistov, ki so konkretno zamajali prej omenjeno stališče.[/quote]
Verjemi, ti neonacistov še nisi srečala.

Kaj pa vem. Še vedno mislim, da bi večina rada mir. Skrbi pa povzroča tista manjšina, ki jim mir ne ustreza za lov v kalnem, nedelo in krajo. In ki so pripravljeni iti preko trupel.[/quote]
Takih kot jih omenjaš, jaz ne poznam … spoznala pa sem skoraj vse. V bistvu niso nič drugačni od naših najstnikov, razen glede tega, da je v tej kulturi zelo izrazito spoštovanje do starejših, največja vrednota pa je prijateljstvo. Ni pa lahko živet s toliko žalosti in slabih spominov v sebi … in se pri tem še trudit znova navadit na vsakdanje življenje. Trudijo se pa zelo … Lepo prosim, pustite jih živeti v miru – groza me je, kako bi se počutili, če bi brali take stvari o sebi … In kar nekaj se jih je v rekordnem času naučilo precej dobro govoriti in pisati slovensko – tako, da bi bilo to možno. Ker jaz jim to prikrivam, hkrati me pa skrbi za njih.

Tako kot pred časom tebe stavek, da si želiš, da bi bile prostovoljke prve, ki bi jim migranti za vrat skočili.[/quote]
Spodobi se in pravično je… Sicer pa to ni na mojem zelniku zraslo:-))[/quote]
saj se jim dogaja svega i svačega ( od žaljenja, otipavanj, grdih besed, pljuvanja , posilstev itd) ampak morajo in so raje tiho ker so podobne lastnikom Audijev in BMW ; namreč njim ko mašina useka so tiho, plačajo in gredo, ker jih je sram priznati, da jim je urezala mašina za 50k; tok o samospoštovanju

saj tud lasten narod ne želi imeti kaj s tabo pa te mora tolerirati, žal nismo maja 1945[/quote]
Ti je všeč ideja povojnih pobojev? In tebe skrbijo moji predsodki, hinjo? 🙂

Kaj pa vem. Še vedno mislim, da bi večina rada mir. Skrbi pa povzroča tista manjšina, ki jim mir ne ustreza za lov v kalnem, nedelo in krajo. In ki so pripravljeni iti preko trupel.[/quote]
Takih kot jih omenjaš, jaz ne poznam … spoznala pa sem skoraj vse. V bistvu niso nič drugačni od naših najstnikov, razen glede tega, da je v tej kulturi zelo izrazito spoštovanje do starejših, največja vrednota pa je prijateljstvo. Ni pa lahko živet s toliko žalosti in slabih spominov v sebi … in se pri tem še trudit znova navadit na vsakdanje življenje. Trudijo se pa zelo … Lepo prosim, pustite jih živeti v miru – groza me je, kako bi se počutili, če bi brali take stvari o sebi … In kar nekaj se jih je v rekordnem času naučilo precej dobro govoriti in pisati slovensko – tako, da bi bilo to možno. Ker jaz jim to prikrivam, hkrati me pa skrbi za njih.[/quote]
kaj ti lažeš ženska, njihova edina vrednosta je pripadnost Alahu, šele nato pride kaj drugega;

Potem se pa tudi spodobi in je pravično, da pljuvači migrantov dobijo nazaj malo svojega pljuvanja, ko sami postanejo migranti.

Takih kot jih omenjaš, jaz ne poznam … spoznala pa sem skoraj vse. V bistvu niso nič drugačni od naših najstnikov, razen glede tega, da je v tej kulturi zelo izrazito spoštovanje do starejših, največja vrednota pa je prijateljstvo. Ni pa lahko živet s toliko žalosti in slabih spominov v sebi … in se pri tem še trudit znova navadit na vsakdanje življenje. Trudijo se pa zelo … Lepo prosim, pustite jih živeti v miru – groza me je, kako bi se počutili, če bi brali take stvari o sebi … In kar nekaj se jih je v rekordnem času naučilo precej dobro govoriti in pisati slovensko – tako, da bi bilo to možno. Ker jaz jim to prikrivam, hkrati me pa skrbi za njih.[/quote]
Nikjer nisem napisal na katero manjšino mislim.

kaj ti lažeš ženska, njihova edina vrednosta je pripadnost Alahu, šele nato pride kaj drugega;[/quote]
O, pozdravljen Zlovenec!

Potem se pa tudi spodobi in je pravično, da pljuvači migrantov dobijo nazaj malo svojega pljuvanja, ko sami postanejo migranti.[/quote]
Vse se plača, vse se vrača.

saj tud lasten narod ne želi imeti kaj s tabo pa te mora tolerirati, žal nismo maja 1945[/quote]
Ti je všeč ideja povojnih pobojev? In tebe skrbijo moji predsodki, hinjo? :)[/quote]
ni mi všeč ideja, so pa dejstvo in so se morali zgoditi, ker drugače bi se vojna na tem območju zavlekla v petdeseta leta; kdor malo pozna stvari ve, da so še po letu 1950 prihajale v takratno YU oboržene formacije ustašev, ki so poskušale doseči prevarat v državi; in do teh pobojev nimam nobenih predsodkov; kot vedno je tako, izberi stran, ampak pazi kaj boš izbral; prav prikladno za sedanji čas

kaj ti lažeš ženska, njihova edina vrednosta je pripadnost Alahu, šele nato pride kaj drugega;[/quote]
O, pozdravljen Zlovenec![/quote]
še sreča, da nisem Slovenec ampak legalni migrant, za razliko od vaših ilegalnih;)

O, pozdravljen Zlovenec![/quote]
še sreča, da nisem Slovenec ampak legalni migrant, za razliko od vaših ilegalnih;)[/quote]
No, potem pa neke druge pasme žlehtnoba, saj je vseeno …

še sreča, da nisem Slovenec ampak legalni migrant, za razliko od vaših ilegalnih;)[/quote]
No, potem pa neke druge pasme žlehtnoba, saj je vseeno …[/quote]
ko bodo stvari postale grde boš molila, da te bodo moje vrste žlehtnobe branile pred Alahovimi podaniki, za razliko od tebe, meni ne bo vseeno zate; ker si moja sestra po Kristusu

Ti je všeč ideja povojnih pobojev? In tebe skrbijo moji predsodki, hinjo? :)[/quote]
ni mi všeč ideja, so pa dejstvo in so se morali zgoditi, ker drugače bi se vojna na tem območju zavlekla v petdeseta leta; kdor malo pozna stvari ve, da so še po letu 1950 prihajale v takratno YU oboržene formacije ustašev, ki so poskušale doseči prevarat v državi; in do teh pobojev nimam nobenih predsodkov; kot vedno je tako, izberi stran, ampak pazi kaj boš izbral; prav prikladno za sedanji čas[/quote]

In kdor vsaj malo pozna zgodovino, o medvojnih in povojnih pobojih ne piše enostransko, kot beremo tebe.

Julij Cezar, pametnejši odneha …

ni mi všeč ideja, so pa dejstvo in so se morali zgoditi, ker drugače bi se vojna na tem območju zavlekla v petdeseta leta; kdor malo pozna stvari ve, da so še po letu 1950 prihajale v takratno YU oboržene formacije ustašev, ki so poskušale doseči prevarat v državi; in do teh pobojev nimam nobenih predsodkov; kot vedno je tako, izberi stran, ampak pazi kaj boš izbral; prav prikladno za sedanji čas[/quote]

In kdor vsaj malo pozna zgodovino, o medvojnih in povojnih pobojih ne piše enostransko, kot beremo tebe.[/quote]
in kaj je tu za filozofirat? ve se kdo so bili in zakaj so bili pobiti; vse se tudi da se je šlo za popoloma racionalno in opravičljivo dejanje , ampak se je potrebno postaviti v leto 1945; leta 2016 se je malo neumno spraševati zakaj so jih pobili, kot bi se spraševal zakaj so zavezniki bombardirali Dresden, ki ni imel nobene vojaške veljave in so pobili zgolj 15-50000 civilistov (o številki se še vedno ne morejo zediniti) v enem zračnem napadu? sedaj je to seveda neracionalno in sprevrženo dejanje, leta 1944 pa je bilo nekaj poplnoma normalnega

Nevedni ste seveda zavaja. V svoji zaslepljenosti sploh ne ve, da ima še kdo drug stik s temi mladimi problematiki in bodočimi kriminalci.
Stojim za svojimi besedami, da ti mulci, vsaj nekateri med njimi, niso nedolžni in so že pokazali svoj obraz…..na način primeren njihovi kulturi…..kakšna so ta dejanja, vidite vsak dan na tv….
In ja……policija jih je obravnavala….je pa tudi res, da osebje ne želi prijavljat njihovih dejanj…
No saj se bo spremenilo.

In kdor vsaj malo pozna zgodovino, o medvojnih in povojnih pobojih ne piše enostransko, kot beremo tebe.[/quote]
in kaj je tu za filozofirat? ve se kdo so bili in zakaj so bili pobiti; vse se tudi da se je šlo za popoloma racionalno in opravičljivo dejanje , ampak se je potrebno postaviti v leto 1945; leta 2016 se je malo neumno spraševati zakaj so jih pobili, kot bi se spraševal zakaj so zavezniki bombardirali Dresden, ki ni imel nobene vojaške veljave in so pobili zgolj 15-50000 civilistov (o številki se še vedno ne morejo zediniti) v enem zračnem napadu? sedaj je to seveda neracionalno in sprevrženo dejanje, leta 1944 pa je bilo nekaj poplnoma normalnega[/quote]

Krimska jama, pokop žrtev prejšnjo nedeljo.

Po besedah Antona Veluščka, ki je opravljal arheološki nadzor nad izkopavanji, je bila večina pobitih civilistov, verjetno pa tudi posamezni partizani, poboj pa je pozno spomladi 1942 zagrešil partizanski bataljon Ljuba Šercerja. Po Veluščkovih besedah je šlo predvsem za maščevanje nad prebivalstvom, ki se ni strinjalo s komunistično revolucijo.

Trije otroci, osem žensk, sedemnajst moških
Antropološka analiza posmrtnih ostankov je pokazala, da je v Krimski jami svoje življenje končalo osemindvajset oseb: še nerojen otrok (32 tednov), enomesečni dojenček, dve- do triletni otrok, osem žensk starosti od 16 do 35 let ter sedemnajst moških starosti od 11 do 50 let. Mladoletnih oseb je tako devet, mladih odraslih je štirinajst, starejših od 30 let pa pet.

Predsednik republike Borut Pahor je ob robu pietetne prireditve poudaril, da je pravica do dostojnega pokopa civilizacijska pravica. “Prav mogoče in verjamem, da imamo v teh dneh in tednih ljudje različna stališča tudi do tega, ampak če želimo imeti odprto družbo in eno domovino, potem moramo prenesti tudi te morebitne razlike, živeti v sožitju in zlasti storiti vse, da se nikoli več ne bi zgodilo, da bi se sovražili,” je pozval Pahor.

in kaj je tu za filozofirat? ve se kdo so bili in zakaj so bili pobiti; vse se tudi da se je šlo za popoloma racionalno in opravičljivo dejanje , ampak se je potrebno postaviti v leto 1945; leta 2016 se je malo neumno spraševati zakaj so jih pobili, kot bi se spraševal zakaj so zavezniki bombardirali Dresden, ki ni imel nobene vojaške veljave in so pobili zgolj 15-50000 civilistov (o številki se še vedno ne morejo zediniti) v enem zračnem napadu? sedaj je to seveda neracionalno in sprevrženo dejanje, leta 1944 pa je bilo nekaj poplnoma normalnega[/quote]

Po besedah Antona Veluščka, ki je opravljal arheološki nadzor nad izkopavanji, je bila večina pobitih civilistov, verjetno pa tudi posamezni partizani, poboj pa je pozno spomladi 1942 zagrešil partizanski bataljon Ljuba Šercerja. Po Veluščkovih besedah je šlo predvsem za maščevanje nad prebivalstvom, ki se ni strinjalo s komunistično revolucijo.

Antropološka analiza posmrtnih ostankov je pokazala, da je v Krimski jami svoje življenje končalo osemindvajset oseb: še nerojen otrok (32 tednov), enomesečni dojenček, dve- do triletni otrok, osem žensk starosti od 16 do 35 let ter sedemnajst moških starosti od 11 do 50 let. Mladoletnih oseb je tako devet, mladih odraslih je štirinajst, starejših od 30 let pa pet.

Predsednik republike Borut Pahor je ob robu pietetne prireditve poudaril, da je pravica do dostojnega pokopa civilizacijska pravica. “Prav mogoče in verjamem, da imamo v teh dneh in tednih ljudje različna stališča tudi do tega, ampak če želimo imeti odprto družbo in eno domovino, potem moramo prenesti tudi te morebitne razlike, živeti v sožitju in zlasti storiti vse, da se nikoli več ne bi zgodilo, da bi se sovražili,” je pozval Pahor.[/quote]
vi in Pahor ne ločite osnovnih stvari, če še razumem Pahorja, ker želi ugajati, mi je nerazumljivo nerazumevanje teh stvari , ki so se dogajale med in takoj po vojni; postavi se v leto 1942 ali 1945 in boš razumela zakaj so se stvari dogajalae in zakaj so bile opravičljive; leta 2016 ko je mir, je pa seveda vsako tako dejanje zločin; edino kar se strinjam s Pahorjem je, da jih je treba pokopati in nato pozabiti vse skupaj; drugače pa se lahko vračamo v vsako stoletje posebej in obsojamo in pokopavamo vse žrtve zločinov; kaj druge žrtve zločinov nimajo pravice do dostojnega pokopa? recimo DŽINGISKANOV pokol v današnjem Pekingu? ali Angeleški zločini v Keniji? ameriški v Vietnamu? pa dajmo vse žrtve dostojno pokopati, so mar naše kaj več vredne od drugih?

Niti ne. Takrat se je Churchill odmaknil od Harrisa. Dresden je bil mejnik, jim je dal vedet da so šlo predaleč. Bombno poveljstva je bila edina branža, ki ni dobila nobene medalje zaradi tega. Poguglaj. Pa spotoma še požig Tokia. Zmagovalci pišejo zgodovino.

Predsednik republike Borut Pahor je ob robu pietetne prireditve poudaril, da je pravica do dostojnega pokopa civilizacijska pravica. “Prav mogoče in verjamem, da imamo v teh dneh in tednih ljudje različna stališča tudi do tega, ampak če želimo imeti odprto družbo in eno domovino, potem moramo prenesti tudi te morebitne razlike, živeti v sožitju in zlasti storiti vse, da se nikoli več ne bi zgodilo, da bi se sovražili,” je pozval Pahor.[/quote]
vi in Pahor ne ločite osnovnih stvari, če še razumem Pahorja, ker želi ugajati, mi je nerazumljivo nerazumevanje teh stvari , ki so se dogajale med in takoj po vojni; postavi se v leto 1942 ali 1945 in boš razumela zakaj so se stvari dogajalae in zakaj so bile opravičljive; leta 2016 ko je mir, je pa seveda vsako tako dejanje zločin; edino kar se strinjam s Pahorjem je, da jih je treba pokopati in nato pozabiti vse skupaj; drugače pa se lahko vračamo v vsako stoletje posebej in obsojamo in pokopavamo vse žrtve zločinov; kaj druge žrtve zločinov nimajo pravice do dostojnega pokopa? recimo DŽINGISKANOV pokol v današnjem Pekingu? ali Angeleški zločini v Keniji? ameriški v Vietnamu? pa dajmo vse žrtve dostojno pokopati, so mar naše kaj več vredne od drugih?[/quote]

Počakaj, ti me dejansko hočeš prepričati, da poboj nosečnic, dojenčkov, otrok, mladostnikov, nedolžnih moških in ostalih žrtev (tudi svojih, ki se ne strinjajo s pobijanjem) ni zločin?
Eni pa res niste normalni.

New Report

Close