Policija v dijaških domovih v Postojni in Novi gorici zaradi nasilja mladoletnih migrantov
vi in Pahor ne ločite osnovnih stvari, če še razumem Pahorja, ker želi ugajati, mi je nerazumljivo nerazumevanje teh stvari , ki so se dogajale med in takoj po vojni; postavi se v leto 1942 ali 1945 in boš razumela zakaj so se stvari dogajalae in zakaj so bile opravičljive; leta 2016 ko je mir, je pa seveda vsako tako dejanje zločin; edino kar se strinjam s Pahorjem je, da jih je treba pokopati in nato pozabiti vse skupaj; drugače pa se lahko vračamo v vsako stoletje posebej in obsojamo in pokopavamo vse žrtve zločinov; kaj druge žrtve zločinov nimajo pravice do dostojnega pokopa? recimo DŽINGISKANOV pokol v današnjem Pekingu? ali Angeleški zločini v Keniji? ameriški v Vietnamu? pa dajmo vse žrtve dostojno pokopati, so mar naše kaj več vredne od drugih?[/quote]
Počakaj, ti me dejansko hočeš prepričati, da poboj nosečnic, dojenčkov, otrok, mladostnikov, nedolžnih moških in ostalih žrtev (tudi svojih, ki se ne strinjajo s pobijanjem) ni zločin?
Eni pa res niste normalni.[/quote]
to kar ti pišeš so natolcevanja; pobiti so bili večinoma odrasli moški, pripadniki vojaških formacij in večinoma se gre za Hrvate, nekaj Srbov, Črnogorcev, Bosancev, Madžarov, romunov, Kozakov itd; ni bilo nobenih nosečnic ; ti pobiti moški so bili daleč od nedolžnih, bili so pripadniki vojaških formacij ki so se borile ob boku z nemškimi enotami in so zagrešile vojne zločine; podobna zadeva se je zgodila v Srebrenici in tudi tam bo nekoč prevladla resnica o t.i genocidu ,Srbi so tam pobili moške, ki so bili pripadniki vojnih formacij in to je vse
Počakaj, ti me dejansko hočeš prepričati, da poboj nosečnic, dojenčkov, otrok, mladostnikov, nedolžnih moških in ostalih žrtev (tudi svojih, ki se ne strinjajo s pobijanjem) ni zločin?
Eni pa res niste normalni.[/quote]
to kar ti pišeš so natolcevanja; pobiti so bili večinoma odrasli moški, pripadniki vojaških formacij in večinoma se gre za Hrvate, nekaj Srbov, Črnogorcev, Bosancev, Madžarov, romunov, Kozakov itd; ni bilo nobenih nosečnic ; ti pobiti moški so bili daleč od nedolžnih, bili so pripadniki vojaških formacij ki so se borile ob boku z nemškimi enotami in so zagrešile vojne zločine; podobna zadeva se je zgodila v Srebrenici in tudi tam bo nekoč prevladla resnica o t.i genocidu ,Srbi so tam pobili moške, ki so bili pripadniki vojnih formacij in to je vse[/quote]
Ne, kar sem napisala je resnica, kljub temu da si nekateri pred njo zatiskate oči.
to kar ti pišeš so natolcevanja; pobiti so bili večinoma odrasli moški, pripadniki vojaških formacij in večinoma se gre za Hrvate, nekaj Srbov, Črnogorcev, Bosancev, Madžarov, romunov, Kozakov itd; ni bilo nobenih nosečnic ; ti pobiti moški so bili daleč od nedolžnih, bili so pripadniki vojaških formacij ki so se borile ob boku z nemškimi enotami in so zagrešile vojne zločine; podobna zadeva se je zgodila v Srebrenici in tudi tam bo nekoč prevladla resnica o t.i genocidu ,Srbi so tam pobili moške, ki so bili pripadniki vojnih formacij in to je vse[/quote]
Ne, kar sem napisala je resnica, kljub temu da si nekateri pred njo zatiskate oči.[/quote]
ti kar piši neumnosti in verjemi lažem, ki ste jih sproducirali v zadnjih letih; dejstva so dejstva in nihče jih ne more spremeniti
To ni laž. To je dejstvo. Sem prepričan, da če bo situacija neobvladljiva, da bo do tega prišlo.[/quote]
Cel kup takih resnic sem brala tudi ob begunskem valu, pisali ste pa tisti, ki begunca od blizu še videli niste.[/quote]
A bejž no:-))? Micka tkole, se tipkamo jutri, tale pravljica, ki jo pišete nevedna senza in ti me je uspavala. Pa imam še en projekt do konca za speljat. Torej ila-liqaa‘
ti kar piši neumnosti in verjemi lažem, ki ste jih sproducirali v zadnjih letih; dejstva so dejstva in nihče jih ne more spremeniti[/quote]
Mhm, so dejstva, ja. Eni jih imamo v mrtvih prednikih.[/quote]
so izbrali napačno stran; te potolažim kar nekaj mojih prednikov je umrlo od ustaške roke, nekaj od nemške, eden od partizanske pa ne gojim nobene zamere; vse se je dogajalo v duhu tistih časov; me pa moti vzpon ustaštva na Hrvaškem in poveličevanje NDH ter razvrednotenje žrtev Jasenovca ter hrvaško jadikovanje v Pliberku, enako kot me moti slovensko jadikovanje nad pobitimi slovenskimi domobranci in poboji po maju 45; zgodilo se je kar se je moralo zgoditi; pa kaj so poraženci mislil, da si bodmo 10.05.45 vsi segli v roke, in si reklei v športnem duhu pozabimo na stare zamere? po vsaki vojni mora priti do očiščenja tako je vedno bilo in bo vedno; Vae Victis!
so izbrali napačno stran; te potolažim kar nekaj mojih prednikov je umrlo od ustaške roke, nekaj od nemške, eden od partizanske pa ne gojim nobene zamere; vse se je dogajalo v duhu tistih časov; me pa moti vzpon ustaštva na Hrvaškem in poveličevanje NDH ter razvrednotenje žrtev Jasenovca ter hrvaško jadikovanje v Pliberku, enako kot me moti slovensko jadikovanje nad pobitimi slovenskimi domobranci in poboji po maju 45; zgodilo se je kar se je moralo zgoditi; pa kaj so poraženci mislil, da si bodmo 10.05.45 vsi segli v roke, in si reklei v športnem duhu pozabimo na stare zamere? po vsaki vojni mora priti do očiščenja tako je vedno bilo in bo vedno; Vae Victis![/quote]
Napačna stran? Niti ne. Umrli za pravo stran, izdani s strani tistih iz prave strani (če me razumeš). Prav zato sem alergična na posploševanja in delitev na dobre in slabe.
so izbrali napačno stran; te potolažim kar nekaj mojih prednikov je umrlo od ustaške roke, nekaj od nemške, eden od partizanske pa ne gojim nobene zamere; vse se je dogajalo v duhu tistih časov; me pa moti vzpon ustaštva na Hrvaškem in poveličevanje NDH ter razvrednotenje žrtev Jasenovca ter hrvaško jadikovanje v Pliberku, enako kot me moti slovensko jadikovanje nad pobitimi slovenskimi domobranci in poboji po maju 45; zgodilo se je kar se je moralo zgoditi; pa kaj so poraženci mislil, da si bodmo 10.05.45 vsi segli v roke, in si reklei v športnem duhu pozabimo na stare zamere? po vsaki vojni mora priti do očiščenja tako je vedno bilo in bo vedno; Vae Victis![/quote]
Napačna stran? Niti ne. Umrli za pravo stran, izdani s strani tistih iz prave strani (če me razumeš). Prav zato sem alergična na posploševanja in delitev na dobre in slabe.[/quote]
sprejmi izraz kolateralna škoda pa ti bo lažje; pa kako lahko po 75 letih gojiš zamere?
Cel kup takih resnic sem brala tudi ob begunskem valu, pisali ste pa tisti, ki begunca od blizu še videli niste.[/quote]
A bejž no:-))? Micka tkole, se tipkamo jutri, tale pravljica, ki jo pišete nevedna senza in ti me je uspavala. Pa imam še en projekt do konca za speljat. Torej ila-liqaa‘[/quote]
Zdej ne bo spala :))))
Napačna stran? Niti ne. Umrli za pravo stran, izdani s strani tistih iz prave strani (če me razumeš). Prav zato sem alergična na posploševanja in delitev na dobre in slabe.[/quote]
sprejmi izraz kolateralna škoda pa ti bo lažje; pa kako lahko po 75 letih gojiš zamere?[/quote]
Saj jih ne. Pravim samo, da si vsak človek zasluži dostojen pokop. Pravzaprav ti zveniš precej fanatičen.
sprejmi izraz kolateralna škoda pa ti bo lažje; pa kako lahko po 75 letih gojiš zamere?[/quote]
Saj jih ne. Pravim samo, da si vsak človek zasluži dostojen pokop. Pravzaprav ti zveniš precej fanatičen.[/quote]
mrtvi? mrtvi ne potrebujejo ničesar, mrtvi so mrtvi in jim je malo mar; dostojen pokop potrebuješ ti, ker misliš da boš potem deležna odrešitve in zadoščenja; patetična si kot Pahor in RKC
Pozabljaš, da so bili ti zločini storjeni v Sloveniji, ne 3000 km stran.
Pozabljaš, daje šlo TUDI TU za zločine proti človeštvu.
In predvsem pozabljaš, da je nekaj eksekutorjev še živih, pa se jih nihče ne upa procesuirati.
Američani so imeli nacista Hessa, zaprtega v gradu Spamdau vse do njegove smrti. Torej DOSMRTNA za take!
Pa magari imeli danes 92let. Le zakaj ne pr0ocesuirati? Mislit? A za pobite pani bilo milosti?
Odpuščanje? Le zakaj? So morilci komu odpustili, so vsajizločili mladoletne? Niso!
In iz zgodovine je ZNANO, da zločinu včasih ali pogosto sledi kazen. Zakaj to ni tako tudi v tem primeru?
Raje počakat, da vsi pomro, kot je bil primer pri Mitji Ribičiču (majorju Mitji)?
Pozabljaš, da so bili ti zločini storjeni v Sloveniji, ne 3000 km stran.
Pozabljaš, daje šlo TUDI TU za zločine proti človeštvu.
In predvsem pozabljaš, da je nekaj eksekutorjev še živih, pa se jih nihče ne upa procesuirati.
Američani so imeli nacista Hessa, zaprtega v gradu Spamdau vse do njegove smrti. Torej DOSMRTNA za take!
Pa magari imeli danes 92let. Le zakaj ne pr0ocesuirati? Mislit? A za pobite pani bilo milosti?
Odpuščanje? Le zakaj? So morilci komu odpustili, so vsajizločili mladoletne? Niso!
In iz zgodovine je ZNANO, da zločinu včasih ali pogosto sledi kazen. Zakaj to ni tako tudi v tem primeru?
Raje počakat, da vsi pomro, kot je bil primer pri Mitji Ribičiču (majorju Mitji)?[/quote]
če smo natančni so bili ti ljudje pobiti na ozemlju takratne Jugoslavije;
ja hessa so zaprli, 10000 drugih pa je mirno živelo v zda dokler so le te imele korist od njih, recimo von Braun, Nemčija je zdaj začela preganjati ljudi ki so stari 90 let, prej pa so vseskoziirno živeli v Nemčiji; kot sem že povedal, ti , kiso bili pobiti so izbrali napačno stran in so doživeli usodo kot pač so jo; iz zgodovine je znano, da zgodovino pišejo zmagovalci in da če ubiješ enega človeka je to umor, če jih miljon je pa statistika; taka so dejstva, vi pa se grizite in živcirajte še napreje, zgodovine pač ne boste spremnili , niti mrtvih obudili; mrtvim je itak vseeno,
ti kar piši neumnosti in verjemi lažem, ki ste jih sproducirali v zadnjih letih; dejstva so dejstva in nihče jih ne more spremeniti[/quote]
Spet se eni starci kregate! O preteklosti. In o svojih mrtvih, s smrtjo katerih so vas očitno že z materinim mlekom zastrupili.
Pa tvoje pisarjenj Micka, nima nobene zveze z osnovno zgodbo,tisto o tujih mulcih v Postojnskem in Novogoriškem dijaškem domu in njihovih težavah.
Ker si ti Micka, seveda strokovnjak za vse sorte od beguncev do vseh vojn naprej in nazaj, si neprecenljivo bogastvo te države in bi te bilo treba balzamirat za bodoče rodove. Prec in takoj!
Halo…………sedaj je leto 2016! Tema so problemi z mladimi migranti, pa lto 45 in vaše zamere.
Zakaj pravite da lažem? Če nevedni ste napiše prosti spis o leporečju, vsi verjamete, c vam druga oseba, ki ima ravno tako 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} informacije pove, da zadebva ni taka, in da s tipi so in bodo probkemi, sedaj lažemo.
Kao nekater veste, komu verjeti???????? In zakaj nekomu ja, drugemu ne??????? A to se dela po zgledu 41_45???? Torej, če je naš, ima vedno prav, čprav se moti????
Kako prijazno, široko in sploh in oh pisanje. Če si ena od tistih, ki služijo na 28 mladoletnikih, potem še razumem tvoje navdušenje.Predvsem zato, ker je na letni ravni vsak od njih vreden 28.000 evrov, ki padajo v žepe tam zaposlenih.
Ja, pa ja kuharice jih imajo rade, pa snažilke tudi.
Kaj pa ve, socialne delavke, sociologinje, specialne pedagoginje in kar vas je še plačanih deklic v teh dveh domovih.
Do mene, draga moja boš pa še posebej prijazna, ker te živim!
Ker drugače res ne razumem, kaj tam delaš še ti in tvoja familija ob vsej plačani strokovni pomoči, ki je vredna 500.000 evrov/leto za 28 mladeničev, ki v večini to več niso.
Predvsem pa cenim tvoje poznavanje navad, kulture in medsebojne odnose v državah iz katerih prihajajo tile tvoji prijatelji ( mladoletni???).
Le kje so vsa dekleta iz teh držav, so ostala doma na razpolago talibanom in t.i. krvavim turistom? So starši, ki so svoje moške potomce zapustili, vsaj poskrbeli za svoje hčerke. Nikakor ne!
Sram naj te bo, ker zmerjaš ljudi, ki te živijo! In ja, ne bom podplatov lizala, še manj prala. Ti pa kar, vilkomen!
Ja, mrtvim je seveda vseeno, njihovim otrokom, vnukom pa ne.
Bi jim moralo biti? V interesu sprave?
Tako, kot je večini Slovencev, ki od osamosvojitve volijo se ve katero opcijo, vseeno, kaj bo z njimi, z njihovimi otroki?
Ti bom jaz povedal:
– akumulacija (prihranki) pri mnogih družinah bo porabljena do zadnjega centa
– mnoge družine ne bodo imele za nov pralni stroj, hladilnik
– nekateri bodo v stiski (brez skrbi, tudi to še pride!) prodajali avtomobile, ki jim omogočajo, da so mobilni, da gredo 50 ali 100 km v službo
-otroci mnogih družin NE BODO MOGLI študirati, otroci elite pač
Vse zato, ker jih 1500 ali 2000 odgovornih niso spravili pred sodišče in jim naložili, da dokažejo, od kje jim miljoni v premoženju in v tujini (obratno dokazno breme)
Zato NE BO sprave. In ne bo odpuščanja lopovom in tajkunom, ki so nas (ekonomsko) spravili skoraj do dna prepada.
Da muslimanske ofenzive v EU ne omenjam.