Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek polovični del. čas – dva dni in pol

polovični del. čas – dva dni in pol

V službi bom začelka delati polovični delovni čas. Dogovarjam se, da bi delala dva dni in pol v tednu. Zanima me, če kdo še pozna podoben primer. Delam pa v vrtcu. Za dopust mi je jasno, če pride na dan, ko delaš cel dan ( narediš dva dni), daš dva dni. Zanima me, če ima kdo izkušnjo v tem primeru z bolniško (zase ali otroka) ali s spremstvom (spremljanje otroka na specialistične preglede).
IN če kdo pozna tak primer v vrtcu. Delam v skupini. Neposreednega dela je bilo do sedaj šest ur in pol ( od tega pol ure pavze). Kakšen je potem delavnik in kakšna pavze (predvidevam da tri ure petnajst od tega petnajst min pavze).
Kaj pa sestanki….., če pridejo na dan, ko ne delaš,a dobiš povrnjen prevoz?
Če ima kdo kakršne koli izkušnje bom zelo vesela. Ko sem se po telefonu dogovarjala za poletni delavnik,sem morala 3x povedati, da ne delam po štiri ure, ampak poliovičen delavnik…..
Hvala za informacije. Pri nas so dosedaj polovični delavnik koristile samo v pisarnah,kjer je lažje. Sem pa zvedala, da eje ena sodelavka imela peturno skupino in ji ni pripadala pavza (ne vem pa za koliko ur je imela pogodbo). Če katera torej kaj ve, naj se prosim razpiše.

Vem, da je polovični delavnik tvoja zakonska pravica, a mislim, da je način izrabe polovičnega delavnika stvar dogovora. Če bi jaz dobila podobno prošnjo, bi me začela boleti glava, ne bi pa se mi zdelo problematično, če bi delala vsak dan, ampak pač manj časa, saj se potem lahko še vedno naredi tako, da si prisotna v skupini takrat, ko je to najbolj nujno. V tvojem primeru pa se mi zdi, da bi morala biti še ena z enakimi željami, pa bi bilo idealno. Sestanki, usklajevanja in dodatna izobraževanja so del delovne obveznosti, ne glede na to, ali delaš polovično. Vsekakor ti – zaradi tebe in predvsem zaradi otrok – priporočam, da se o vsem dogovoriš sporazumno z vodstvom. In to ne po telefonu. Vzemi si eno dopoldne in se o vsem natančno dogovori, mislim, da moraš biti fer tudi do svojih sodelavk, ne le do otroka in sebe.

Glede na sektor, v katerem si zaposlena, ti toplo priporočam, da se takega načina zaposlitve izogibaš saj te bodo na koncu samo izigrali. Marsikdaj se bo namreč izkazalo – na dan, ko bi morala biti doma – da imaš v službi “nujno” obveznost (sestanek, aktiv,…) in takrat se za potne stroške, predvsem pa za ure, lahko obrišeš pod nos. In kaj boš takrat naredila, rekla, da te ne bo?

Raje si izberi polovičen delovni čas tako da boš v službi vsak dan ustrezno št. ur. Glede razdelitve delovnika pa je tako, da oddelaš polovico svoje siceršnje obveznosti. Na šoli je to večinoma 11 pedagoških ur, za vrtce ne vem.
Morda bi bilo smiselno, da bi se vključila v tisti del, kjer je v skupini več pedagoških delavk, kaj vem, med kosilom morda?

Pripadajo ti celotni prevozni stroški, stroškovno celotna malica, časovno pa samo polovica malice (torej 15 minut na dan), celoten regres (višja tarifa) in celoten dopust.

Interesenti za drugo polovico so se že javili. Ravnateljica – pšo telefonu sem sedogovarjala samo za poletno delo. Ko sem bila v službi, stvari pač še niso bile jasne ali pa ni bilo časa…..O dveh dneh in pol semrazmnišlljala zato, ker je tako bolj ugodno za službo (prevoz), za taščo (ki bo merkala manjšega),z enim otrokom smo veliko okrog zdravnikov – in tam se večinoma lahko dogovarjam za dan (in v tem primeru služba manj trpi). IN če delam polovico vska dan – najbr me prav tako ne bo doma, ko otroci končajo s šolo oz. vrtcem…..

New Report

Close