Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek POMOČ-kako prati s tekočim praškom

POMOČ-kako prati s tekočim praškom

Nevem ali dati kroglico v boben ali lahko vseeno vlijem tekočino v posodo pralnega stroja? Na navodilih namreč kaže, da ne smem vliti v posodo pa mi je čudno zakaj ne? Se bojim da bo tista krogla preveč tolkla po stroju!!

Sem čudna, a ne, da niti tega ne znam!!

Kuglico s tekočim praškom daš v boben skupaj s perilom. Pa tista kuglica nič ne tolče, verjemi. :)))

Edino pri doziranju malo pazi, ker mislim, da ni potrebna takšna količina detergenta kot piše na škatli. Mirne duše lahko daš malo manj, ker ima perilo zaradi tekočega praška že tako malo močnejši vonj, sploh če uporabljaš tudi mehčalec.

LP!

Lahko vliješ v posodo pralnega stroja, če imaš tisto “opcijo” – da predalček s pregrado zapreš, ker v nasprotnem primeru ti bo prašek takoj odtekel.

Sama imam tak stroj vendar se mi zdi preveč zakomplicirano vsakič ko uporabim tek. prašek zapirati pregradio in uporabljam kroglico.

Pa nič se ne boj, nič ne tolče, vsaj jaz je ne slišim, pa sem ravno včeraj prala mojo smučarsko jakno in je bil stroj napol prazen.

Hvala obema, grem prec zalaufat. Perem za malega in sem prešaltala na tekoče, če bo kaj pomagalo za njegovo kožo :((

kje pa se dobijo te kroglice?

Joj, ampak naša kar ropoče. Jaz sem jo dala na vrhu perila (stroj je s cunjami nafilan na 3/4). A bi jo morala poriniti v sredino med perilo?

Zoey, mojo kroglico sem dobila zraven praška, je pa večina flašk bila brez kroglice, tako, da bom tole morala kar spravit za drugič. Za moje pojme bi morala imeti vsaka flaška kroglico.

Piki Miki,na sredino med cotike daj kroglico,pa ne bo nič tolklo.Za sinčekove flekece pa ti priporočam mehčalec Coccolino-beli(v kvadratni embalaži).Moji tamali se je s tem mehčalcem in tekočim arielom koža popravila za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!

Poskusi!

Tudi pri meni ropota, ampak ni sile – sem se že navadila (pa imam stroj SKORAJ zraven TV-ja:)))
Drugače pa sem tudi jaz skoraj diplomirala iz iskanja teh dozirnih žogic, pa sem enkrat kar v Mullerju rekla, da sem pri njih kupila tekoči prašek pa da nikjer žogice ne dobim….pa mi je prodajalka iz skladišča kar 2 prinesla in je rekla, da jih imajo malo morje, ker strane to kar tam puščajo, ko kupijo tekoči prašek, ker imajo žogico pač že doma in ne kupujejo vsakič nove.
Tako da kar v kakšni štacuni vprašaj in zagotovo jih boš dobila.
čao

Upam, da mu bo vsaj malo ublažilo to nadlogo. Drugače pa sem od srede, ko sva bila pri alergologu (pa nič pokazalo) konzumirala mleko, smetano, jogut, pecivo z jajci, mandarine – NAPAKA!!! Je še bolj hudo flekast, da sem morala poseči po Advantanu, fleki še večjega obsega. Zdaj pa grem še na bolj dieto, da res pazim kaj požrem. Pol po določenem času pa bom samo eno od teh stvari požrla, pa da vidim kaj mu najbolj škodi.

Ponavadi ni kroglice,je pa zamašek tak da vanj lahko naliješ prašek in potem odmeriš kolikor ti piše v navodilih.

Ja tak zamašek imam tudi jaz. Če sem prav razumela, je tudi naštimat kot (deo) roll on, ko samo flek namažeš.

New Report

Close