Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pomoč kupujem računalnik !

Pomoč kupujem računalnik !

Kupujem nov računalnik in me zanima mnenje kateri se bolj splača – imam tudi 8 let starega sina ki ga bo potreboval za igranje ne preveč zahtevnih igric. Cena je okrog 110 tisoč SIT. Kateri je boljši :

MATIČNA 775V88+,SATA,DUAL DDR,LAN,ZVOČNA 5.1
PROCESOR PENTIUM 4 2,8Ghz LGA 775
RAM 512MB
DISK 160G MAXTOR
DVDRW NEC 4550A DVD-RAM,DVOSLOJNI
GRAFIKA RADEON 9600/256MB ,DVI,TV OUT
OHIŠJE BOSS

ali

MATIČNA MSI K8N Neo-SATA,RAID,NFORCE ČIPOVJE ,GIGA LAN…
PROCESOR AMD ATHLON 3000/64
DISK 80G
DVDRW NEC 4550A
RAM 512MB DDR
GRAFIKA RADEON 9600/256MB,DVI
OHIŠJE BOSS 350

Po zmogljivostih bi dal prednost drugemu (athlon 64), vendar ima pol manj diska (oz. prostora za igre, filme, itd.) v primerjavi s prvim. Zato predlagam, da kupite drugo varijanto, ampak se zmenite za večji disk.

Jaz ti ne priporočam nobenega.

LP

******************************************** PrAvI pRiJaTeLj Je KoT dRuGi JaZ...

računalnik ni za igrice. otroci takoj ko slišijo v šoli računalnij = igrice. mislim pa, da ima 1000 bolj zanimivih funkcij, kot kakšno streljanje in ubijanje.
podpiram pa didaktične igre na računalniku. jih je ogromno. (sestavljanke,…)

za igrice so bolj primerne play station in podobne postaje.

lp

Jaz bi izbral drugega, AMD mi je bolj pri srcu. Drugace pa tudi jaz predlagam, večji disk, pa rama naj bo 1 GB. Bo vse skupaj delalo veliko bolje. Cena pa ne bo nev koliko visja. ne vem kje kupujes, ce pa kupujes za domaco rabo, potem se splaca v big bang, ali Harvey norman imajo ze sestavljene, samo glej, da bo vsaj pribljizno ta roba notri. Glej na procesor. AMD 3000 najmanj, 1 GB ram, 160 GB disk in grafika 9600 je kar v redu .
Zakaj tam, 24 mesecev brez obresti. Zakaj bi vse naenkrat placevali.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close