Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pomoč – nerazumevanje odločbe

Pomoč – nerazumevanje odločbe

Pozdravljene

ali mi lahko kdo svetuje,

sem prejela odločbo dohodnine, prijavljeni trije otroci, prvi 4 mesece ( 8 mož) drugi in tretji po celo leto.
Na odločbi so mi pri prvem otroku upoštevali sorazmeren del, pri drugem polno olajšavo pri tretjem pa namesto priznane olajšave 688.300 sit le 300.067 sit.

Mi zna kdo pomagat ?

URSY

in zakaj se ne obrnes direktno na tvojo izpostavo DURSA in lepo vprasas, kako in kaj. Bos dobila najbolj prave podatke.

Oj,

ma saj bom napisala pritožbo, me pač zanima, če se je kdo srečal z takim problemom. Pa še pritožbo j etreba naši državi kolkovat – 3.400 sit. Res lepa reč.

Ursy

Pritožba ne zadrži izvršitve odločbe. Se pravi, da moraš vseeno upoštevati tisto kar so ti izračunali, pritožiš se pa lahko.
Najbolje res, da se obrneš na referenta na tvoji upravni enoti davčne službe, najdeš jih na njihovih internet straneh, in boš dobila informacije iz prve roke.

Za pogovor z referentom ne plačaš nič.

Ne, za pogovor ne plačaš nič. Saj zato pa so tam, da dajejo strankam informacije. Le poglej kdaj imajo uradne ure. Tega se držijo kot pribito.

Ja, bom torej v petek poklicala. Anpak po kmečki moji pameti pa ni logično, da ti kar takole “skenslajo” olajšave.

Ursy

Je mogoče, da so ti kot tretjega priznali otroka, ki si ga uveljavljala le za 4 mesece? Enkrat je bila tu huda debata o tej temi in, če se prav spomnim, naj bi bilo tako prav.

poglej , če bi mi tretjega otroka upoštevali za 4 m, potem bi mi morali pri prvem priznati polno ( pač za prvega ) olajšavo.

Ursy

Mogoče ti služba ni odvedla dovolj doh. in ne moreš izkoristiti vse olajšave, ker preprosto ni dovolj denarja.

Preveri, kako si napisala vrstni red otrok! Najstarejši otrok je prvi otrok in ne glede na to, kako ga ti v napoved vpišeš.
Lahko, da je osnova za dohodnino tako nizka, da ne moreš uveljavljati olajšave v celoti. Preveri, ali si dobila nazaj vso plačano dohodnino v preteklem letu? V kolikor je nisi prejela, boš res morala vložiti pritožbo in plačati upravno takso v višini 3.400,00 SIT, za katero v pritožbi tudi navedeš, da se ti vrne v kolikor se pritožbi ugodi in račun.

Lep pozdrav!

Draga družba,

sem klicala na občino, dobila izredno prijazno gospo ( med drugim vodja oddelka dohodnin ) , ki je preverila dohodnimo tako mojo kot moževo in ko je dajansko videla, da so mi tretjega otroka priznali le za nek znesek olajšave, svetovala naj napišem pritožbo, da ni potrebno le-te kolkovati , saj gre za očitno napako Dursa.

Ursy

He, he, sem ti ravno hotela napisat, da ti pritožbe ne bo treba kolkovati, če bodo videli, da gre zelo verjetno za napako (njihovo). No, zrihtajte tako, da bo OK!

New Report

Close