Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pomoč pri diplomski nalogi

Pomoč pri diplomski nalogi

Za svojo diplomsko nalogo iščem nekatere bolezni, ki jih v lit. nisem našla, ali pa so opisane na skopo. Zato se obračam na vas, da mi pomagate in mi poveste čim več o teh boleznih in bolezenskih stanjih.
– gibus
– skioliza
– spondilisteza
– sphina bifida
– artrogripoza
– spinalna muskularna atrofija

Napišite kaj več o simptomatiki, laho pa tudi o terapiji. Vnajprej se vam lepo zahvaljjem za pomoč.

Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

spino bifido imaš v knjigi prof.dr. Tetičkoviča: KLINIČNA NEVROLOGIJA

za ostale imam v mislih na katero področje spadajo samo opiši prosi kam spadajo da lažje pomagam oz vprašam nekoga

Hvala. Vse je bistvu okvara na hrbtenici, razen zadnji dve, pri kateri gre za okvaro muskulature.

Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

Oglej si stran dr. Vladimira Borisova (www.borisov-vladimir.com), piši mu ali pa ga pokliči – mislim, da ti bo rad pomagal. Vsekakor je to področje, ki ga povsem oblada, saj se ukvarja predvsem s hrbtenico in muskulaturo (pa ne samo to).

Gibus – grba, običajno posledica degenerativnih bolezni hrbtenice.

Skolioza – ukrivljenost hrbtenice vstran. Lahko je funkcionalna (nestrukturna) zaradi motnje v hrbtnih mišicah ( slaba drža, se popravi z vajami), zaradi neenake dolžine okončin ali fiksiranih kontraktur v kolku (kompenzatorne skolioze). Lahko pa je strukturna in nastane zaradi napačnega razvoja vretenc ali pa zaradi trajne motnje v posturalni aktivnosti (drža).

Spondilolisteza – zdrs telesa vretenca naprej in posledično pritisk na hrbtenjačo in nevrološki simptomi. Spondilolisteza je posledica spondilolize. To je nepravilnost vretenca, kjer je na določenem delu namesto koščene zveze vezivna.

Spina bifida – posledica motnje v razvoju nevralnega kanala (pri zapiranju). Najpogosteje je ledveno.Lahko so samo majhne napake(npr.koža), lahko manjka del vretenc in se ovojnice hrbtenjače bočijo navzven ali pa je odprt nevralni kanal.

Artogripoza – huda prirojena motnja v razvoju mišic na zgornjih in spodnjih udih. Potrebna fizioterapija in številne operacije do konca rasti.

Spinalna muskularna atrofija – tu pa ne vem kaj je mišljeno. Lahko bi šlo za mišično atrofijo po poškodbi spodnjega motoričnega nevrona v hrbtenjači ali pa morda za atrofijo mišic ob hrbtenici?

No da bi pisala vso simptomatiko in zdravljenje je res preveč. Verjetno moraš v diplomsko napisati tudi literaturo. Priporočam ti France Srakar: Ortopedija. Na katerem faksu pa si? In o čem pišeš diplomsko? Če te še kaj zanima ali rabiš pomoč se oglasi na mail.
LP Jasna

Sorry evo mail: [email protected]

Ojla Jasna, hvala za vso pomoč. Bom šla še po knjigo, da ne bom glih tebe obremenjevala. To kar si napisala je že skorej dovolj, ker se samo pipravljam, če mi na zagovoru postavijo kakšno tako vprašanje. Bolje biti pripravljen, kot ne.
Še enkrat hvala.

Kdor hoče videti mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

Ni problem. Še to spinalne mišične atrofije verjetno v ortopediji ne boš našla, ker spada bolj pod nevrologijo. Če je ne najdeš, se mi lahko oglasiš.
LP Jasna

Pozdravljeni dijaki in študentje!

Smo ekipa študentov, ki vam je pripravljena v teh kriznih časih priskočiti na pomoč pri seminarskih, projektnih, raziskovalnih in diplomskih nalogah!!!

Tudi prevajamo!!!

Cene seminarskih že od 30 evrov naprej!!!

Želje pošljite na [email protected] in pričakujte hiter odziv!!!

[email protected]

Popravljam in urejam seminarske in diplomske naloge (kazalo, grafi, številčenje strani, poprava slovničnih in vsebinskih napak).

Lahko vam tudi napišem seminarsko ali dplomsko nalogo.

Cena po dogovoru.

[email protected]

Pozdravljeni,

nudim pomoč pri izdelavi člankov, seminarskih, raziskovalnih, diplomskih in magistrskih nalog. Sem redno dosegljiva za vsa pojasnila in nimam nobenih predhodnih zahtev (vse dokler ne vidite urejenega “izdelka” in se vanj prepričate). Dokument uredim tudi po tehničnih zahtevah. Več informacij na mail: [email protected]

Lep pozdrav!

Klara

New Report

Close