Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pomoč, prosim (geodeti, gradbeniki,…)

pomoč, prosim (geodeti, gradbeniki,…)

Parcela, na kateri je novogradnja, je bila v zemljiški knjigi vodena kot travnik in pašnik. Naredili smo spremembno namembnosti in zdaj je okoli 140m2 vodeno kot hiša, vse ostalo (več kot 1400 m2) pa kot dvorišče.
Je to dobro ali slabo? Bi bilo bolje, da bi del ostal pašnik? Mislim glede davkov, raznih plačil namembnosti ipd. Prej sem plačevala katastrski dohodek (se mi zdi, da se tako imenuje), verjetno na del travnika. Kako bo zdaj?

Ste z gradbenim dovoljenjem dobili določeno gradbeno parcelo v izmeri 1400 m2? To je ogromno. Za vse to ste verjetno morali plačati komunalni prispevek. Določena gradbena parcela je območje, kjer se lahko gradijo pomočni objekti oz. to je nezazidano stavbno zemljišče. In po novem naj bi za takšna zemljišča občina izdaja odločbe in bo treba plačati.

Ne, z gradbenim dovoljenjem smo dobili 700 m2 gradbene parcele ampak v katastru je še vedno pisalo, da je pašnik in travnik. Ker sem želela, da se v knjigo vpiše dejansko stanje – da je na zemljišču hiša – sem pooblastila geometra, da vzpostavi novo površinsko stanje.
Nazaj sem dobila odločbo, da je parcela razdeljena na 143 m2 -stanovanjska stavba in 1634 m2 dvorišča.
Zdaj pa ne vem, ali je to dobro ali slabo ali vseeno.

potem bo verjetno vseeno…

Najlepša hvala!

New Report

Close