Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ponovno- plazma TV

Ponovno- plazma TV

Philips
-diagonala 107,wvga plazma zaslon, ločljivosti 852×480 točk, način 16 : 9,10- stranski teletekst, digital ceystal clear, active control+ svetlobni senzor, virtual dolby surround, smart picture, smart sound, vgahod, 2 scart priključka.

Vse je “smart”, razen mene, ki mimam pojma kaj vse to pomeni. Bi mi kdo razložil in svetoval ali je ta zadeva OK ?

Stane pa 459.990 SIT. Akcija v Merkurju.

Baje se plazma ni obnesla in jo že umikajo iz prodaje. Mnogo boljši je LCD, tudi cenejši.

Mi imamo plazmo in se kar fino obnese. Nikoli nam ni bilo žal da smo jo vzeli čeprav je prepričanje da naj bi bil lcd boljši.

Sploh ni res, da je LCD boljši.

Preberite debato nedolgo nazaj (kakšen teden, dva) na tem forumu.

Trenutno je situacija taka, da plazma prekaša LCD. Ne govorim, da bo vedno tako, ampak sedaj so zadeve take. Tudi cenejša je (če gledaš kvadratni cm vidne površine), res pa, da so zelo velike in zato drage …

Jaz pa dobivam ravno nasprotne informacije.

Pri nas jo imamo dva meseca . Odlično !!!!!

1) Efekt zapečene slike: nastane, če se dlje časa na zaslonu prikazuje statična slika ali npr. vozni red. Pri LCD zaslonu tega efekta ni, pri plazmi pa obstaja. Toda pri gledanju TV programa (ker nistatične slike) tudi pri plazmi to ni problem.

2.) Nasičenost barv:barve pri TV plazmi so veliko bolj resnične in verodostojne kot pri LCD. VELIK PLUS ZA PLAZMO
Pri plazmi je vsak pixel sestavljen iz rdeče, zelene in modre barve. Vsaka barva je kodirana z 8-bitnim zapisom kar pomeni 16.77 milijonov barv. Pri LCD se barva dobiva z manipulacijo valovnih dolžin, ki se potegnejo iz bele svetlobe in to je zelo komplicirani postopek, zaradi katerega nasičenost barv in njihova točnost ni natančna. (le pri manjših zaslonih je zadovoljivo točno).

3.) kontrast: na področju močno prevladujejo plazme VELIK PLUS ZA PLAZMO. To se nabolje vidi pri nočnih ali temnejših scenah.
pri plazmi je tipična vrednost kontrasta 1000:1 kar je več kot je karakteristično za gledanje DVD filmov. Redkokateri LCD ima več kot 500:1 vrednost kontrasta zaradi tehnične omejenosti.

4.) Kot gledanja VELIK PLUS ZA PLAZMO
Pri plazmi je večji od 160 stopinj, LCD se lahko s svojo tehnologijo samo približa tem vrednostim

5.) Video VELIK PLUS ZA PLAZMO
Pri predmetih v gibanju da je plazma odličen prikaz zaradi svojega visokega kontrasta in izvrstnega spektra barv. LCD ima problem z odzivom sploh pa hitri izmenjavi barv

6.)Čas trajanja
proizvajalci LCD-jev jamčijo od 50.000 – 75.000 ur delovanja ob povoljnem 24 ur prižganem zalonu. Plazma pa ima 35.000 ur delovanja (po tem ima 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} začetnega sijaja)

7.) Povezava z računalnikom: VELIKA PREDNOST ZA LCD ZASLON

8.)Poraba energije:
LCD porabi pol manj energije kot plazma

9) Refleksija: pri plazmi obstaja, pri lcd pa ne

Če vse skupaj sešteješ je odločitev PLAZMA vsaj za mene :)))

A prav to, ki jo omenjam ?

Midva imava plazmo, zadovoljna, vendar pazi, da ni prevelika za prostor, ki ti je na razpolago. Ker se bova selila čez dva meseca, nama je v tem prostoru malo prevelika. Tako, da ni preveč udobna za oči.

Preveliko ponavadi ni. Imam kolege, ki so si omislili projektor namesto TV-ja, ki projicira sliko na steno veliko tudi dva metra in več. Pa nimajo ogromnih sob. Čisto normalna stanovanja.

Jaz bi se za to ceno odločila za LG-jev model PX3RVA ( nov v trgovini 499jurjev). Od Philipsa ga loči enkrat nižja poraba ,boljši kontrast in nenazadnje novejša tehnologija. Tudi pri nas doma smo pred nakupom skoraj doktorirali, kaj kupiti. Tudi po mnenju tujih forumov je prej omenjen model v vrhu v tem cenovnem rangu.Vse pohvale, res smo navdušeni. Ta plazma ima tudi od proizvajalca deklarirano dobo 60000ur.

Tadej, mi lahko prosim napišeš, kako je z efektom zapečene slike v primeru, ko je na TV zaslonu dolgo časa znak TV postaje (običajno desno zgoraj – npr. POP tv ipd.)? A se tisto zapeče v plazmo??

LP za info!

Digitalna TV….. analogni sprejem….. en velik šit…..

Ni noben problem analogni sprejem. Gre se za kvaliteto signala. Novejše TV slike s slabim signalom sploh ne pokažejo … običajno 🙂

Na kabelski je signal čist običajen, analogen, ampak je zelo kvaliteten, zato je slika kristalno jasna. Na domači anteni pa je navadno signal bolj švoh in zato nekatere TV štrajkajo.

Aja, mimogrede. Tukaj je članek o digitalni TV:

to se šele uvaja. Tv sprejemniki, sposobni sprejemanja digitalnega signala, pri nas najbrž še niso v prodaji.

Poglej še za firmo Samsung. Mi jo imamo skoraj leto dni pa ima ločljivost še večjo. Je res dražja vendar zeloooooo izvrstna slika.

Ma zadnič sva v Bofu gledala te plazma TVje….. je bla obupna slika…. vse razvlečeno ali pa robovi ob straneh oz. spodaj in zgoraj….

Glih ju3 greva kupit novo….. ma bova karnavadno kupla…… bmo še malo počakali….:))))

ne, se ne zapeče.
Ta efekt zapečenosti imajo tudi običajni tečlevizorji. Kot sem dejal, se to opazi, če je recimo prisoten testni signal tko kot včasih pred začetkom programa. Da se ta efekt vidi, mora biti na TV-ju ure in ure oz. tedne in tedne ali več mesecev prisotna statična slika.

Kakršno sliko vidiš v BOFu niso TV plazme prav nič krive. Kriv je tisti, ki takšen nekvaliteten in neprimeren signal sploh pripelje na TV zaslon. :)))

tukaj bi se trgovci morali bolje potruditi in pripeljati kvaliteten signal na zaslon. Laiki pa potem mislijo, da je kriv TV, če je slaba slika, tudi avto ni kriv, če se z njim zaleti pijan voznik :)))

New Report

Close