Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek porod-bolečine

porod-bolečine

Sem malo brala spodaj, da ti lahko med porodom dajo kaj proti bolečinam. Meni niso nič dali, tudi po tem ko sem rekla, da ne morem več in da grem kar domov. Pa sem potem vseeno rodila in tudi po porodu mi niso nič dali proti bolečinam. No pa potem tako ni bilo potrebe. V katerih bolnicah ste pa rodile?

Postojna.
Brez bolečin med in po porodu. Med porod sem prejela ea po porodu pa kakšno “light” tabletko, kadar se nisem dobro počutila.

Med porodom sem dobila neko inekcijo, ki je verjetno bolj učinkovala psihično kot pa protibolečinsko. Če veš da si nekaj dobil ti je že kao lažje. Mislim, da bi brez isto bolelo. Po porodu pa kaki Lekadol, ker me je krčenje maternice rez zdelovalo (pravi poporodni popadki).

Porodnišnica MS.

<img border="0" alt=""

Jaz tudi nič, ker sem želela rodit po naravni poti in mi ni žal. Res je, da sem sodelovala 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in vsak popadek pravilno predihala in je bilo skoraj brez bolečin. Babica me je ves čas spodbujala in mi stala ob strani do konca, ker sem tisto noč bila edina, ki sem rojevala.

Tudi drugič bom šla rodit po naravni poti in brez kemije.

lp,
Anna

Brez epiduralne bi umrla, častna beseda…
Pa tudi sicer je malo manjkalo, da me ni med napornim porodom zares odneslo na oni svet…..
Rodila sem v Postojni.

Jaz sem rodila v Šempetru in so mi dali v infuzijo ku češ neko protibolečinsko sredstvo … sam mislim, da je šlo vse mimo ker nisem čutila prav nobenega olajšanja. :))

Po porodu (CR) pa sem prvi dan (ali celo dva dni … se ne spomnim več) dobivala protibolečinsko po infuziji … potem pa vsak dan še štiri tabletke Lekadol.

Aja, po porodu sem dobila antibiotike…

V Ljubljani. Bilo je katastrofalno, sem vmes možu kar rekla naj gre domov, ker bom jaz itak umrla.. 🙂 No pa nisem a ne?!
Trajalo je neznosnih 8 ur z takojšnjimi močnimi umetnimi popadki, po enih petih urah sem sicer dobila nekaj proti bolečinam, da sem bila #zadeta# bolelo me je pa ravno tako kot prej…
Nič lepa izkušnja …

Jaz sem prvič kao dobila v žilo, ampak mi ni dosti pomagalo oz. nisem čutila niti kratkoročnega olajšanja. V drugo ni bilo časa, je rekla, da mi bo dala čez kakšno uro, pa sem v pol ure od takrat rodila. Prvič sem imela tudi masko, pa sem imela občutek, da se pod njo dušim oz. potem sem imela občutek, da sem zadeta, čeprav zares nevem kakšen naj bi bil občutek zadetosti, ker v življenju nisem poskusila niti trave kamoli kaj drugega, še redbula si ne upam požret. Hočem reči, da sem imela občutek, da mi maska bolj škoduje kot koristi.

Jaz sem imela tudi masko, pa mi je smrdela – bljak… Se mi zdi, da je ta maska samo finta, da fajn dihaš…

Po porodu (CR) pa lekadoli…

Sicer pa v LJ.

Postojna-EA! Moj bolecinski prag je zelo nizek, se za odvzem krvi rabim psiholoske priprave :))))))))))).

Pri prvem porodu sem dobila masko,ki mi ni prav nič olajšala popadkov.Celo bruhala sem zaradi nje.Sedaj v drugo,pa me je babica prepričala,da mi je dala inekcijo nekega sredstva,ki naj bi mi lajšal bolečine.Najprej sem se upirala, no pa sem kljub temu popustila in ne boste verjele v tistem momentu,ko mi je dala inekcijo sem postala popolnoma pijana oziroma zadeta.Mož je postal zaskrbljen oziroma paničen,ker tudi govoriti nisem mogla,kaj šele da bi se kaj premikala.Tudi roke nisem mogla dvigniti.Tudi babica je bila rahlo zaskrbljena in se je tolažila,da mi je dala samo pol inekcije.Jaz pa sem skoraj dobesedno spala med popadki,vmes sem se zavedla,da sem dvakrat skoraj pozabila dihati in da moram dihati že zaradi otočka.Možu pa nikakor ni bilo jasno kako bom jaz tako zadeta rodila.Moram priznati,da ko je pričel čas pritiskanja sem že imela toliko moči in ko sem rodila in ko je inekcija popolnoma popustila sem se tako počutila kot da ne bi rodila,saj sem bila popolnoma spočita.Obakrat sem rodila v LJ-porodnišnici.

V bistvu sem prišla noter ob štirih, ob polšestih pa je bilo že konec, pa mi je babica rekla da mi ne sme nič dat, ker lahko škodi otroku.

bila sem v ljubljani, dobila umetne popadke, ki so se začeli na 2 minuti in so trajali 6.5 ur, na koncu eden za drugim. Najprej sem dobila eno svečko proti bolečinam, pa ni nič pomagalo. Potem sem dve uri predihavala popadke, bili so skos močnejši in pogostejši, potem sem rekla, da ne morem več. In so mi dali nekaj v žilo (mislim da oxitocyn ali nekaj podobnega) in masko za predihavat popadke. Tista zadeva v žilo me je tako “zadela”, da sploh nisem več točno vedela kaj se dogaja okoli mene. Zdelo se mi je, kot da se to dogaja nekomu drugemu, jaz pa le opazujem. Popadke sem še vedno čutila, vedela sem, da me močno boli, vendar sem se počutila tako otopelo, da sploh ni bilo hudo tega tempa prenašati še štiri ure. Med vsakim popadkom sem zaspala in ful intenzivno sanjala (čeprav so bili ti premoro po max eno minuto).
Po porodu sem dobila le lekadol proti bolečinam, saj sem bila zelo prerezana in imela ogromno notranjih in zunanjih šivov.

V Ljubljani,tudi nisem nič dobila proti bolečinam,ampak tudi nisem nič potrebovala,ker sem imela lahek porod.

Rodila sem z epiduralno v SG. Če se bom odločila še za enega otroka, bi enako. Po porodu sem dobila lekadol, vendar ga nisem potrebovala.

Med samim porodom sem dobila 2x injekcijo proti bolečinam, katera pa ni glih pomagala……verjetno bolj psihološko 🙂
Po porodu pa sem dobivala Lekadol tbl, samo jih nisem zmeraj popila.

Skratka se je dalo “preživet” :=)))

Rodila sem v Šempetru pri Gorici.

Lep večer! Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Rojevala sem v Ljubljani, tudi jaz sem bila zadeta:). Dva dni me je prej črvičilo zaradi svečke, potem pa se je začelo, ko so mi dali umetne popadke. Trajali so 8 ur, začeli so se kar ta hudi. Tudi moj možiček je bil čisto iz sebe, ko je videl, da kar spim med popadki. Za gotovo si je mislil, da ne more biti tako hudo, če lahko spim zraven:).

Po porodu sem bila v intenzivni sobi, na voljo pa sem imela tramale in lekadole. Tramal sem vzela samo eden, prvi dan, ker so me šivi res zelo boleli. Prerezali so mi presredek, nato pa sem se še razparala. Nič kaj prijetna zgodbica.

Naslednjič grem z EA, naj stane kar hoče:).

Keni.

Imela zelo, zelo veliko srečo!!!!
Po umetnih popadkih in treh urah naravno, brez kakršne zadeve proti bolečinam rodila dvojčka.
P.S. Bojim se iti k zobozdravniku!

New Report

Close