Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek poroka v zrelih letih

poroka v zrelih letih

stara sva 49 in 53let, za njega prvič, zame v drugo.

Razmišljava o poroki, pa se kar nemoreva odločit, ali bi se poročila v sredo, ali v soboto, po obredu bi bilo kosilo v ožjem krogu. On bi se rad poročil še cerkveno, vendar ob drugi priložnosti(vsaj mislim, da se da, ker sem sama že bila cerkveno poročena).

Ker sva dosedaj hodila le na poroke mlajših, bi bila vesela tudi kakšnega stilskega nasveta, saj v beli obleki ravno ne bom.

Ljudski rek pravi da kdor se do 30 ne , se kasneje ne, poroči namreč ker ga pamet sreča… tvojega očitno še ni, ali pa mu že na otročje vleče….

No, če si bila cerkveno poročena, potem si še vedno in se ne moreš še enkrat poročit, razen v primeru, da si dosegla ničnost – razveljavitev zakonske zveze. Drugače pa v sredo ali soboto, je pa to popolnoma vajina stvar. Ljudje v teh letih se ponavadi poročajo v sredo, kot da se želijo skrivat pred očmi drugih, kar je zame velika neumnost, delaj kakor ti paše in se ne oziraj na druge, saj s svojo poroko pa ja ne škoduješ nikomur.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Naši znanci so se tako poročili, kar pogumno.

Zakaj pa ne poroka v zrelih letih? Bila na eni taki, ožje sorodstvo + najboljši prijatelji, skupaj 18 ljudi.
Nevesta je bila v lepem kostimčku. Kostim je bil hlačni: hlače + srajčka (korzet) + jaknica. Bila je bež/smetanaste barve z cvetličnimi vzorčki.
Kar pogumno!

Tudi midva sva bila že kar v zrelih letih, ko sva se poročila, jaz 34, on 45. Zame je bilo prvič, zanj drugič (vdovec). Bila sem v beli poročni obleki, poročila sva se v soboto, imela sva cca 60 svatov. Imela sva cel “klasični protokol”: prišel je pome v hišo mojih staršev (čeprav nisem več živela tam), mi izročil šopek, imeli smo kosilo pri nas, šli na civilno poroko, nato na cerkveno, nato v gostilno, ob polnoči torta in ples, nato metanje šopka in podvezice. Samo šrange ni bilo 🙂

Skratka, nisva se obremenjevala s tem, da sva “prestara za te fore”, uživala sva v vsakem trenutku, organizirala sva si poročni dan tako, kot sva si MIDVA želela in ne kot “bi se spodobilo” za najina leta.

Če si torej želita, se poročita “na veliko” – z 200 svati in za nekaj 10 tisoč evrov, ali pa “na malo”, skoraj na skrivaj, v sredo le s pričama v kavbojkah in mikici. Ali pa karkoli vmes med tema variantama.

Predvsem pa uživajta v tem dnevu in še bolj potem v zakonu!

Malce več let imava, on prej poročen, jaz nikoli, midva zdaj skupaj (brez poroke) več kot 20 let. Nama poroka ni nikoli prišla na misel.
Če si pa to želita, pa seveda to izpeljita. V sredo, soboto, civilno, cerkveno… kakor vama pač paše. No o cerkvenih zadevah nimam pojma, se bosta pač pozanimala na ustreznem mestu. Obleka tudi kot ti najbolj odgovarja. Mogoče malce bolj svečana, lahko samo malce bolj eleganten kostim s kakšnim bolj bleščečim dodatkom… Sem tudi že bila na poroki, kjer sta bila ženin in nevesta v čisto običajnih oblačilih, pa po poroki prijetno kosilo in druženje za cca 15 ljudi, prav super smo se imeli.
V glavnem, kakor vama paše, ne se ozirat na to, kako to počnejo drugi, kaj porečejo sosedje in žlahta…

34 niso zrela leta.

New Report

Close