Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek poslušanje sogovornika?

poslušanje sogovornika?

Imam en problem in upam, da mi boste pomagale!
Že odkar pomnim ne znam poslušati sogovornika, to pomeni, da medtem ko govorim z njim, ga sploh ne poslušam preveč, ampak ves čas razmišljam o njem, kako je recimo oblečen, kakšen je …
Ponavadi kar prikimavam in se smejim opazujem njegovo mimiko in tudi tako se odzovem. Potem večkrat na koncu pogovora ugotovim, da sploh ne vem kaj je povedal. Da ne govorim o tem, če se mi kdo predstavi z imenom, ga takoj pozabim.
To me je začelo res motiti in mogoče je to le razvada in se lahko izboljša.
Je pa res, da če je kdo izredno zanimiv in me zadeva zelo zanima, takrat pa poslušam, drugače ne. S tem sem imela probleme tudi v šoli, ker pač nisem poslušala.
Ne vem, a so to motnje v koncentraciji al kaj drugega.
Upam, da mi bo znala katera dati kakšen nasvet glede zadeve.
Hvala in lp

jaz imam popolnoma iste težave, plus tega pa še vmes ko oni govori razmišljam kaj bom jaz rekla po tem takoj ko bo nehal on nehal govort.
to me matra že od nekdaj tudi v šoli sem se večino sama naučila iz knjig ker od predavanj nič nisem odnesla.
Vrhunec pa je bil ko sem delala v trgovini z strankami in ko so mi le te nakladale o svojih problemih sem se enoostavno izklopla.
kar zna biti zoprno ker potem naprimer namesto hlač pokažeš srajco:)

zdaj se malo discipliniram in mi malo bolj uspeva poslušat ampak se moram prav prisilit da mi misli ne odtavajo.

upam da ti bo uspelo.
lp nina

kaj sta rekli???

je šlo malo mimo

:))))

Jaz mislim, da je odvisno od sogovornika in teme… kako tragična je ta zadeva. Če gre res za neko nakladanje v tri dni, pol ni panike, če se človek izklopi. Če nam je oseba blizu, bi ji jaz skočila v besedo, da naj pač skrajša ali poenostavi zgodbo ali pa da me podrobnosti ne zanimajo. Če je oddaljena, who cares… Sama sem imela včasih kontra problem, da mene niso poslušali. Potem mi je pa kolegica začela tumbat, da pač preveč razvlečeno govorim. Najprej sem bila užaljena, nato sem se vzela v roke in danes je stvar precej drugačna.
Zdi se mi, da je skakanje v besedo čisto soliden način pogovarjanja, pa še s tem, ko sodeluješ, pokažeš, da si pri stvari… Poskusi čim bolj vizualizirati, o čem govorijo, včasih pomaga. Ali pa si sebe predstavljati v podobni situaciji. Kar na silo se skoncentrirat, samo zato, da boš sebi dokazala, da znaš poslušat, verjetno ne bo šlo.
Povzetek- če je pomembno, iznajdi način, če ni pomembno, se ne sekiraj. To napako imajo itak po mojem vsi, saj konec koncev vseh podrobnosti iz vseh zgodb res ne moreš absorbirat.

Tajna30

New Report

Close