Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pospravljam shrambo, pa me zanima, kam dajete suh kruh

pospravljam shrambo, pa me zanima, kam dajete suh kruh

Že nekaj časa v eni vreči zbiram kruh, ki se nam posuši. Kar ne morem ga vreči proč, pa me zanima, kam ga dajete vi? Vržete proč ali …?

LP

pri meni ga pogrize pes (namesto kosti).

Mi damo vse od kruha do kakih stvari,ki jim je potekel rok v živalski vrt.tam pregledajo kaj je še uporabno in dajo jest živalcam.

Zmeljem in ratajo drobtince.

Jst ga dajem v vrecko in nesem k sosedovim,ki imajo kmetijo…

V smeti. Mama zmeraj komplicira, da se kruha ne meče v smeti, včasih imamo polno skrinjo samega suhega, starega kruha, dokler se spet ne razjezim in gre v koš.
Jaz vedno trdim, da s starim kruhom še najmanj onesnažujemo okolje, zato ne vem, čemu tak problem zavreči kruh……
Seveda pa ga včasih odnesemo na kmetijo za živali ali pa ptičkam, labodom in račkam…..

lp,

N.

Odneseš na najbljižjo kmetijo, če ni plesniv.

Če je prilika, damo komu, ki ima kokoši, če ne pa zmeljemo v drobtine.

Ko je že malo suh, ga (kadar sem pridna) narežem na kocke, ki jih potem do konca posušime in so super v kakšni fižolovi mineštrci. Včasih ga pa račke v bajerju dobijo.

Hm, jaz pa zmeraj, ko se mi nabere nekaj starega kruha, naredim kruhove cmoke….. Lp.

No, na kruhove cmoke sem pa čist pozabila. Tudi jaz delam iz starega kruha, neplesnivega seveda hehe, kruhove cmoke. In potem v skrinji počakajo na golaž.

lep dan

Jaz ga tudi nekaj časa zbiram in ga odnesem k žlahti, ki ima živali.

Dam sodelavki za njene pipike.

Na kmetijo, kamor hodimo po mleko.

Običajno posušim do “trdega” in ko se ga nekaj nabere, ga odnesem na kmetijo za pujse in kure. Ali pa ga narezanega na kocke, posušim v pečici in porabim za juhce ali pa kar tako za pohrustat. Nekaj malega pa ga poje tudi naš hišni ljubljenček. Nikoli pa ga ne vržem v smeti, nekako ne morem…

redko kaj ostane, ker nisva tolk aklih in ga pojeva do konca. kak dan, dva, tri zdrzi, ce se ga prej ne poje.
no, pa treba je met pravo tehniko, da v vrecki ostane normalen. no, to ve moj…pa se res ne susi ali plesni:)

Hvala za odgovore. Najbrž se bom opogumila in ga nesla kmetu tu v vasi.

LP

Jaz ga “zbiram” v prazni kartonski embalaži od čokolinota.Tam se fino posuši in ne splesni. Potem ga nesem k svojim staršem, ki imajo kokoške. Nikoli ga ne vržem v koš, se mi zdi nespoštljivo.

Kmet h kateremu nosim suh kruh, kadar se nabere, pravi, da je plesniv kruh dober za konja. Da je nekako zdravilen (penicilin?) posebno za konje…

Jst ga dajem sodelavki za njene kokoške.

Lp,Corazon

Kruha nikoli ne kupim veliko, ker se ga zelo malo poje. Tudi kadar ga sama pečem, ga nikoli ne pečem več kot pol kile. Ko je še svež, ga zrežem na kose in polovico dam zamrznit. Tiste četrt kile, kot ga največ imamo, pa ga jemo, dokler ga imamo. Splesni nam ne nikoli, ker se držimo pravila, da je kruhu vsak dan potrebno reči dobro jutro in lahko noč. Po domače to pomeni, da ga imamo v eni plastični škatli, ki jo zjutraj in zvečer obvezno odpremo toliko, da se kruh prezrači. Tako da kruha nam stran ni potrebno metati.

Zmeljemo v drobtinice.

Ravno danes sem eksperimentirala po nasvetu nekoga iz tega foruma. Že pred časom je ena napisala recept za sladico iz strega kruha, danes sem preizkusila in je odlična – se sploh ne okusi, da je iz starega kruha.

Star kruh narežeš na kocke, daš eno plast kockic na pekač, na to eno plast naribanih jabolk (+ sladkor+cimet) in na to še jajca in kislo smetano. V receptu ni bilo natančno opisano, kako, jaz sem kar jajca, skupaj z nekaj sladkorja zmiksala, notri dodala kislo smetano in to prelila po jabolkih. Nato sledi druga plast kruha, spet jabolka in jajca s smetano. Pečeš pri 180°C, okoli 25 minut. Vmes lahko daš po želji tudi skuto, tudi vanilijev sladkor, rum, rozine – pač eksperimentiraš. Meni in vsem nam je bilo dobro.

Vržem ptičkom…

New Report

Close